ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρη μίνι πλισέ φούστα, cropped πουκάμισο και sneakers
 

Οι 10 κορυφαίες πόλεις-προορισμοί για το 2022

Σύμφωνα με το TripAdvisor

Γιώργος Γκαρακλίδης

Το καλοκαίρι έφτασε, οι ζέστες άρχισαν και συνεχίζονται ακάθεκτα, ο κόσμος «χαλαρώνει» και η διάθεση αναπτερώνεται. Όπως είναι φυσικό όλο αυτό το ευχάριστο «πακέτο» συναισθημάτων χρειάζεται να συνδυαστεί με τον τομέα των ταξιδιών. Προορισμοί που συνδυάζουν φυσική ομορφιά, μαγευτικές τοποθεσίες, ποιοτικές διακοπές, καλό φαγητό, εντυπωσιακά κτίρια, πολεοδομία, ρυμοτομία και «θερμοί» ανθρώπους μας ενέπνευσαν τόσο εμάς όσο και το TripAdvisor για την παρακάτω λίστα που παρουσιάζει ονειρικές πόλεις για να επισκεφθείτε το 2022: 

Αθήνα, Ελλάδα:

Το TripAdvisor αποτελεί για πολλούς ταξιδιωτικό «ευαγγέλιο» οπότε το γεγονός ότι έχει προσθέσει την Αθήνα στη λίστα είναι τιμή. Οι δρόμοι βελτιώνονται συνεχώς, τα πάρκα είναι πεντακάθαρα, οι πολεοδομία επίσης καλυτερεύει, το μετρό είναι υπερσύγχρονο, οι συγκοινωνίες γενικότερα επικοινωνούν καλύτερα από ποτέ οπότε όλα τα παραπάνω διευκολύνουν τη μετακίνηση των τουριστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. Παράλληλα, τα αναρίθμητα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία, η πλούσια νυχτερινή ζωή, το καλό φαγητό, οι φιλόξενοι κάτοικοι και βέβαια το ακόμη καλύτερο της σωστής επικοινωνίας με κοντινά νησιά κάνει την Αθήνα να φιγουράρει στη λίστα με τις κορυφαίες πόλεις για το 2022, σύμφωνα με το TripAdvisor. 

 

Βαρκελώνη, Ισπανία:

Μοντέρνα, κτίρια που «κόβουν» την ανάσα, φαγητό και νυχτερινή ζωή που έχουν άποψη, οσμή, γεύση και γενικότερα «ξυπνάνε» όλες τις αισθήσεις σε συνδυασμό με την καταγάλανη θάλασσα της Καταλανικής πρωτεύουσας. Η Βαρκελώνη αποτελεί ονειρικό προορισμό χωρίς καμία αμφιβολία. Παράλληλα, οι άνθρωποι είναι τόσο «ζεστοί» που σε υποδέχονται μ’ ένα ποτηράκι σαγκριά για να χαλαρώσουν τα πνεύματα και να μπει η σωστή διάθεση. 

 

Μαρακές, Μαρόκο:

Η κόκκινη πόλη όπως την αποκαλούν πολλοί ντόπιοι αλλά εδώ αναφερόμαστε πραγματικά για μία πόλη βγαλμένη από παραμύθι, γεμάτη τζαμιά, ναούς, αγορές, κήπους, παλάτια, κτίρια με σύγχρονη και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο συγκεκριμένος προορισμός αποτελεί τεράστια έμπνευση και για κινηματογραφικές ταινίες αλλά και για φωτογραφικές λήψεις γεμάτες συναίσθημα, χρώμα, μυστήριο ακόμη και οσμή. Η φυσική ομορφιά δεν λείπει από το Μαρακές όπως ούτε και η πλούσια γαστρονομία. Το γεγονός ότι δεν ανήκει στην Ευρώπη κάνει τη χώρα και την προαναφερθείσα πόλη ακόμη πιο ελκυστική για έναν ταξιδιώτη καθώς όλα όσα θα δει και θα γευτεί δεν έχουν σχέση με καμία κλασική, ευρωπαϊκή πόλη. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία:

Αυτή η πόλη έχει ξεχωριστή θέση τόσο ιστορικά όσο και πολιτισμικά. Μια πόλη στην οποία δεσπόζει το ανατολίτικο και το Ελληνικό στοιχείο με έναν αέρα από τη μία πλευρά, Ευρωπαϊκό ενώ από την άλλη βλέπουμε πιο έντονες τουρκικές, μεσανατολίτικες πινελιές. Η Κωνσταντινούπολη έχει το καλό φαγητό και την καλοπέραση ως εφόδια για μια καλή, ποιοτική ζωή κι αυτό ακριβώς αποπνέει διεθνώς και προσφέρει τόσο σε ντόπιους όσο και σε τουρίστες. Σεβόμενοι λοιπόν, τον περιορισμένο χρόνο των τουριστών οι πολίτες στην πόλη ξέρουν άριστα τι σημαίνει φιλοξενία.

 

Κάιρο, Αίγυπτος:

Μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση, πόλεις της Μέσης Ανατολής και μια σύγχρονη Μέκκα του τουρισμού διότι πολύ απλά οι σύγχρονες και οι παραδοσιακές παρεμβάσεις δίνουν μια άλλη ποιότητα εξερεύνησης στον επισκέπτη. Η πόλη των Χιλίων Μιναρέδων εμπνέει για την εκμάθηση της Αιγυπτιακής ιστορίας και του πολιτισμού. Ένα σημαντικό πράγμα είναι να θυμάστε πως έχουν ήδη εκδοθεί ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις για τη χώρα και συνιστάται να τις έχετε συμβουλευθεί πριν οργανώσετε ταξίδι προς την Αίγυπτο, λαμβάνοντας υπόψην τυχόν κινδύνους. 

 

Φλωρεντία, Ιταλία:

Αν είστε «ερωτευμένοι» με την τέχνη και την παράδοση της Ευρώπης τότε η Φλωρεντία θα αποτελέσει έναν συναρπαστικό προορισμό για εμβάθυνση των γνώσεών σας, περισυλλογή και ικανοποίηση. Η Galleria dell’ accademia εκθέτει έργα του Michelangelo με την βασιλική της Santa Croce να τη βλέπει κανείς και να αποχαυνώνεται. Όσοι ενδιαφέρεστε για τη φωτογραφία ως τέχνη μπορείτε να πειραματιστείτε με τόσα διαφορετικά σημεία σε κάθε γωνιά της πόλης. Μην ξεχνάτε πως η Φλωρεντία υπήρξε η πόλη της Αναγέννησης και για να τα λέμε κι αυτά αν δεν υπήρχε η περίοδος της Αναγέννησης δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε φτάσει στο σημείο που φτάσαμε σήμερα ως προς τις επιστήμες, την ιατρική, την τεχνολογία, την τέχνη και τον πολιτισμό γιατί με απλά μαθηματικά ο Μεσαίωνας θα διείσδυε περισσότερο στις ζωές και στον τρόπο σκέψης. 

 

Παρίσι, Γαλλία:

Κλασική επιλογή, εντυπωσιακή πόλη, φαντασμαγορική θα τη χαρακτήριζε κανείς κι όχι άδικα. Θέλετε οι όχθες του Σηκουάνα; Τα εντυπωσιακά κτίρια, αποτέλεσμα έντονης αρχιτεκτονικής παρέμβασης του 19ου αιώνα από τον πρωτοπόρο βαρόνο Haussmann. Η αρχιτεκτονική είναι τόσο διαχρονική που φτάνει να φαντάζει τουλάχιστον μοντέρνα τόσο με τα παλαιακά δεδομένα όσο και με τα σύγχρονα. Μια πόλη που εκθειάζει την κομψότητα, την τέχνη και τον πολιτισμό που ξέρει να προσφέρει τόσα όσα χρειάζεται κανείς. Η πνευματική αφύπνιση είναι δεδομένη, η ψυχαγωγία και η καλοπέραση είναι αυτονόητες ενώ το Παρίσι ως Παρίσι είναι μια σύγχρονη έκθεση πνεύματος, στυλ και ουτοπίας πολλές φορές. 
Ρώμη, Ιταλία:

La città eterna ιταλιστί η αιώνια πόλη. Για κάποιο λόγο ονομάστηκε έτσι καθώς μόνο ως ένα υπαίθριο ανοιχτό μουσείο θα μπορούσε να τη  χαρακτηρίσει κάποιος με ακρίβεια κι εκεί η ακρίβεια δεν θα ήταν η μικρογραφία της πραγματικότητας. Ένα νόμισμα στη Fontana di Trevi ίσως να κάνει ένα από τα όνειρά σας πραγματικότητα. Μια επίσκεψη στο Colosseo μπορεί να σας δείξει την ωμή αλήθεια του παρελθόντος ενός πολιτισμού λατρεμένου μέχρι σήμερα. Το Πάνθεον της Ρώμης ίσως σας δώσει καλύτερα εικόνα για τη θρησκεία, τον πολυθεϊσμό και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι άνθρωποι στην αρχαία Ρώμη. Κι όλα αυτά δεν είναι απλές «γαρνιτούρες» με σκοπό να εκθειάσουν την πόλη αλλά μια παράλληλη πραγματικότητα που αναλόγως της ανθρώπινης διάστασης του καθενός, άλλοι το ζούνε κι άλλοι το βλέπουνε αδιάφορα. Σε μια ωμή πραγματικότητα, πινελιές μαγείας πάντοτε ενισχύουν το νόημα της ζωής το οποίο και εμείς οι ίδιοι διαμορφώνουμε. 

 

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο:

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή της Αγγλίας. Και τώρα που φρεσκάραμε τη βασική Γεωγραφία καλό είναι να αναφέρουμε πως το Λονδίνο θα μπορούσε να είναι κι ένα κρατίδιο μόνο του. Έλληνες, Ρώσοι, Ιταλοί, Ισπανοί, Άραβες, Αιγύπτιοι, Μεξικανοί, Αυστραλοί, Ιάπωνες, Κογκολέζοι, Φιλιππινέζοι, Ιρανοί κάθε είδους λαός έχει επιλέξει την πόλη και συνεπώς τη χώρα για να φτιάξει τη ζωή του. Το Λονδίνο είναι κοσμοπολίτικο, είναι μαγευτικό, διατηρεί μυστήριο, «μαγνητίζει» κόσμο κι αν μη τι άλλο, αποτελεί τη βάση για μια επίσκεψη στην πολυπολιτισμικότητα. 

 

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα:

Παγκόσμια εμπορική αγορά, ψυχαγωγία, πολιτισμός και πάνω απ’ όλα ανάπτυξη η οποία ως έννοια απέχει παρασάγγας από αυτή που έχουμε κατά νου. Μια πόλη που πριν από μισό αιώνα διατηρούσε βουνά από άμμο τώρα η άμμος έχει δώσει τη θέση της σε πανύψηλα, σύγχρονα κτίρια. Η ανατολίτικη επιρροή ισορροπεί με τον δυτικό τρόπο σκέψης κάτω από την ομπρέλα του εκσυγχρονισμού και πιο συγκεκριμένα της γρήγορης ανάκαμψης. Στο Ντουμπάι όλα κι όλοι «τρέχουν» κι αυτό επειδή η ζωή και οι ρυθμοί της εκεί το απαιτούν αλλά η απόλαυση είναι μέσο επιβίωσης έτσι κι αλλιώς και ιδίως για έναν επισκέπτη ο οποίος έχει περιορισμένο χρόνο για ν’ απολαύσει όσα μπορεί μέσα από την Μέκκα του εκσυγχρονισμού. 

 

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση