ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

O νέος «πράσινος» ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη

Θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων

Πάρις Δημητριάδης

Χθες γράφαμε για την πρώτη πλωτή πόλη στον πλανήτη που ανεγείρεται στη Νότια Κορέα για να μην επηρεαστεί από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και σήμερα θα μιλήσουμε για τον νέο ουρανοξύστη με μηδενικές εκπομπές ρύπων που ανεγείρεται στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τις προάλλες, ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός και πολυεθνικός κολοσσός JPMorgan Chase προτίθεται να ανεγείρει ένα νέο ουρανοξύστη στην Park Avenue που θα είναι πλήρως συμβατός με τις πράσινες ανάγκες της εποχής.

Ο ουρανοξύστης των 60 ορόφων θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ έχει σχεδιαστεί με παράθυρα τριπλής μόνωσης και σύστημα αποθήκευσης και επαναχρησιμοποίησης νερού που μπορεί να μειώσει δραστικά την κατανάλωση.

Πράσινη όμως είναι και η διαδικασία κατεδάφισης του προήγουμενου κτηρίου και ανέγερσης του καινούριου, αφού το 97% των οικοδομικών υλικών από την κατεδάφιση έχουν επαναχρησιμοποιηθεί ή ανακυκλωθεί, ξεπερνώντας τις απαιτήσεις του 75% των προτύπων για τα «πράσινα» κτίρια.

Ο νέος πράσινος ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη έχει σχεδιαστεί από την Foster + Partners.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση