ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: houndstooth παντελόνι, πουκάμισο και πέδιλα
 

O άντρας που ταξίδεψε σε πάνω από 190 χώρες, χωρίς αεροπλάνο!

Η εντυπωσιακή ιστορία του Grahm Hughes, που μπήκε στο Guinness

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Το όνομα του είναι Graham Hughes, είναι Βρετανός σκηνοθέτης και από το 2014 έχει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness, ως ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο χωρίς να μπει σε αεροπλάνο. Κι όμως, ο 41χρονος έχει ταξιδέψει και στα 193 μέλη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, ολοκληρώνοντας την αποστολή του - την οποία ονόμασε The Odyssey Expedition - τον Ιανουάριο του 2013. 

Καθ' όλη τη διαδρομή, η εκπομπή ''Graham's World'' στο κανάλι του National Geographic Adventure προέβαλλε εβδομαδιαία την αποστολή του και από την αρχή είχε επικοινωνήσει με το Guinness World Records έτσι ώστε να συμφωνήσουν για τους κανόνες που θα του εξασφαλίσουν το ρεκόρ. Δεν θα έπρεπε να μπει σε αεροπλάνο και σε ιδιωτικό ταξί, ούτε να κάνει ωτοστόπ. Επίσης απαγορευτικό ήταν να οδηγησει αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, και θα έπρεπε σίγουρα να πατήσει το πόδι του στη στεριά της κάθε χώρας. 

Μπορούσε να πάρει ιδιωτικό ταξί για μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη, και μπορούσε να κάνει διάλειμμα ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μεταφορικό, εάν και εφόσον όταν θα συνέχιζε την αποστολή του να επέστρεφε στο ακριβές σημείο απ' όπου είχε φύγει. 

Οι περιπέτειες του συμπεριλαμβάνουν φυλάκιση στη Δημοκρατία του Κόνγκο, σύλληψη για παράνομη είσοδο στη Ρωσία (στην οποία επέστρεψε επίσημα και νόμιμα στη συνέχεια για να μετρήσει μέσα στους σταθμούς του), αποκλεισμό στην Κούβα, σύλληψη στην Εσθονία και στο Καμερούν και φυλάκιση στο Πράσινο Ακρωτήριο. Η αποστολή του ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 με την είσοδο του στο Σουδάν, αλλά τον Ιανουάριο του 2013 επέστρεψε στη Ρωσία για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω. Κατά τη διάρκεια του The Odyssey Expedition, βοήθησε στην ενημέρωση και στη συγκέντρωση χρημάτων για την φιλανθρωπική οργάνωση WaterAid. 

Έχει ήδη κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, το ''Man of the World: The Odyssey Expedition'' και ετοιμάζει δύο ακόμα, μέσα στα οποία ''χωρίζει'' την 4χρονη διαδρομή του. 

Δείτε το βίντεο του, με ένα δευτερόλεπτο σε κάθε χώρα, και μετά μπείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του, theodysseyexpedition.com, για λεπτομερή καταγραφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

X