ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mum jeans, απλό λευκό tee και πέδιλα με τακούνι
 

Λαμπερά παλάτια, φαρδιές λεωφόροι και ζωντάνια

Πρόταση για ταξίδι στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας

Ως μία ευρωπαϊκή μητρόπολη, με σημαντική πολυετή Ιστορία, ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική ταυτότητα και πλούσιο αστικό ιστό που προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων, το Βουκουρέστι αποτελεί αναμφίβολα έναν δελεαστικό και σχετικώς οικονομικό, κιόλας, προορισμό, για ταξίδι εντός Ευρώπης.

Με την πτήση να διαρκεί κάτι περισσότερο από δύο ώρες, η πρωτεύουσα της Ρουμανίας ενδείκνυται για επίσκεψη τόσο το καλοκαίρι που οι θερμοκρασίες είναι ξεκάθαρα πολύ πιο φιλικές όσο και τον χειμώνα για τις πιο ρομαντικές ψυχές. Και μπορεί η επίδραση της μουντής, πολυετούς και καθεστωτικής διοίκησης του αυταρχικού Τσαουσέσκου να γίνεται εμφανής παντού σχεδόν στην ρουμανική πρωτεύουσα, ωστόσο εξίσου έντονη, αν όχι και περισσότερο, είναι η μετάβαση στη νέα, πιο χρωματιστή και δημοκρατική εποχή.

Σήμερα είναι μια φιλόξενη και κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, με ολόχρονη ζωή, πλατιές λεωφόρους, λαμπρά αρχιτεκτονήματα, ωραία μουσεία, τέσσερις γραμμές μετρό και μεγάλο αριθμό μεσαιωνικών παλατιών που σώζονται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Πολλές είναι και οι επιλογές στους τομείς της εστίασης και της ψυχαγωγίας ενώ είναι μια πόλη που προσφέρεται για ταξίδι και εξερεύνηση και για τους λάτρεις της Ιστορίας.

Δεν μπορείς, για παράδειγμα, να μην εντυπωσιαστείς από το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο παγκοσμίως, το περιβόητο και επιβλητικό, πρώην Σπίτι του Λαού επί Τσαουσέσκου και νυν κοινοβούλιο της χώρας. Ένα αρχιτεκτόνημα για το οποίο εργάστηκαν χιλιάδες άνθρωποι και φανερώνει τη συγκεντρωτική και εντυπωσιοθηρική φιλοσοφία του καθεστώτος.

Απαραίτητη είναι μια βόλτα στην παλιά συνοικία Lipscani, με τα παραδοσιακά στενοσόκακα και τα γουστόζικα μαγαζιά, που τη μέρα προσφέρουν νόστιμο φαγητό και ωραίους καφέδες και το βράδυ μετατρέπονται σε χορευτικά μπαρ.

Must visit είναι και το υπαίθριο μουσείο πλάι στη λίμνη, που φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει λεπτομερώς την παραδοσιακή ζωή της Ρουμανίας στην επαρχία, με τα αντιπροσωπευτικά σπίτια που αποτελούν σήμα κατατεθέν της χώρας.

Ανεξαρτήτως εποχής του χρόνου, αξίζει, τέλος, να αφιερώσετε χρόνο και εκτός της πόλης, με συναρπαστικές επιλογές όπως η Τρανσυλβανία, τα Καρπάθια Όρη και φυσικά το κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση