ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Δερμάτινο μαύρο παντελόνι, λευκό T-shirt, leather puffer jacket και sneakers
 

Κοντινοί προορισμοί για μίνι, σύντομες διακοπές

Μελετήστε 5 κοντινούς προς την Κύπρο, προορισμούς για σύντομες διακοπές και «αποδράστε»

Γιώργος Γκαρακλίδης

Το καλοκαίρι μας «χτυπάει» την πόρτα, τη θερμοκρασία και κυρίως τη διάθεση. Και ως συνήθως, για τους περισσότερους, καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά - έστω λίγο περισσότερη από πριν - μπάνια και… διακοπές. Μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας είναι σημαντικό να βρεθεί χρόνος και για τους εαυτούς μας ό,τι κι αν αυτό μπορεί να σημαίνει για τον καθένα ξεχωριστά. 

 

Πιο κάτω σας παραθέτουμε μια λίστα με προορισμούς που είναι κοντά, είναι ωραίοι και είναι εύκολα προσιτοί και προσβάσιμοι. 

 

  • Πίζα, Ιταλία:

Η ξεχωριστή για πολλούς λόγους, πόλη της Τοσκάνης προσελκύει μεγάλο κοινό κάθε χρόνο. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά ας μη γελιόμαστε. Το γεγονός ότι εκεί χτίστηκε ο γνωστός σε όλους κεκλιμένος πύργος της Πίζας που θα δούμε αναρτημένο σε εκατομμύρια λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  με ευφάνταστους τρόπους είναι όντως ένα αξιοθέατο που τιμά το χαρακτηριστικό και τα συνθετικά αυτής της λέξης. Είναι άξιο θέασης, θαυμασμού και επίσκεψης. Αυτή την περίοδο υπάρχουν φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από εταιρείες χαμηλών ναύλων και τιμών που πετάνε απευθείας από Κύπρο (Πάφο). 

 

  • Μάλτα:

Ειδυλλιακή, πρόσχαρη, θερμή σαν την Κύπρο, με πρίζες σαν αυτή κιόλας, άσχετο αλλά καλό είναι να το αναφέρουμε, γεμάτη από παραλίες και είναι γνωστή ως η νήσος των Ιπποτών. Εύκολο μέρος για να το περπατήσετε και βέβαια έχει όλα τα καλά της Μεσογείου. Φυσικά,οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι αρκετά υψηλές αλλά δεν είστε αμάθητοι. Θα επισκεφθείτε το πάρκο της «Playmobil», το χωριό του Ποπάυ και το «Blue Grotto» όπου βρίσκεται μια τεράστια μπλε σπηλιά. Τα εισιτήρια τείνουν να είναι φθηνά από low fare εταιρείες αλλά πάντα εξαρτάται κι από τη χρονική περίοδο που θα το κλείσετε. Αξίζει πάντως, πιστέψτε μας!

 

  • Ρόδος, Ελλάδα:

Εδώ δίπλα θα πάμε; Γιατί όχι; Είναι αρκετά κοντινός προορισμός, επικρατεί η ίδια νοοτροπία, κουζίνα, γλώσσα και ιδιοσυγκρασία. Επίσης γνωστό ως το νησί των Ιπποτών και το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση, νησί της Ελλάδος. Υπάρχει πληθώρα επιλογών αλλά είπαμε, αυτή τη φορά εστιάζουμε σε μίνι διακοπές, χαλάρωση και απόδραση από την «αδυσώπητη» καθημερινότητα. Υπάρχει απευθείας πτήση από την Πάφο και οι θάλασσες είναι πεντακάθαρες και αναζωογονητικές και μια σύντομη επίσκεψη αξίζει τον χρόνο και τον κόπο. Στο Πρασονήσι μπορείτε να κάνετε και διάφορα θαλάσσια αθλήματα όπως το surfing και το windsufing ενώ στην Αφαντού μπορείτε να παίξετε beach volley και γκολφ. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και η παραλία Τραγανού όπου μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε καταδύσεις σε μοναδικά φτιαγμένες από τη φύση, σπηλιές. 

 

  • Σόφια, Βουλγαρία

Μπαίνοντας μέσα στην ιστορική πόλη της Σόφιας ένας γνήσιος ταξιδιώτης θα νιώσει την αίγλη της ιστορίας να ξετυλίγεται από κάθε κτίριο που θυμίζει παλαιακό στυλ, από κάθε γωνιά της πόλης, ακόμα και η μοντέρνα πλευρά διατηρεί το αρχαϊκό της γνώρισμα. Η Σόφια είναι υπέροχη για σύντομες διακοπές καθώς μπορείτε να απολαύσετε τα σημαντικότερα σημεία της και το κέντρο μαζί μέσα σε μία ολόκληρη μέρα ή σπαστά δύο ημέρες. Και πάλι όμως εφόσον δεν μιλάμε για εξερεύνηση αλλά για έναν συνδυασμό χαλάρωσης και εξερεύνησης το αποτέλεσμα είναι το ίδιο γιατί μέσα σε δύο ημέρες πλήρους διαμονής στην πόλη μπορείτε να την περπατήσετε και να την «αισθανθείτε». 

 

  • Αμμάν, Ιορδανία:

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το Αμμάν και την Ιορδανία γενικότερα. Η πόλη του Αμμάν είναι πολυδιάστατη και κατά καιρούς, ιστορικά έχει φιλοξενήσει λαούς απ’ όλο τον κόσμο. Και όπως πρέπει να γνωρίζει κάθε επίδοξος ταξιδιώτης, η λατρεία ή έστω η συμπάθεια προς τον τομέα της ιστορίας είναι συνυφασμένη με τη «δίψα» για ταξίδι και περιπλάνηση στο άγνωστο. Ρωμαϊκά κτίρια, αγορές που θυμίζουν Ανατολίτικη κουλτούρα, υπερσύγχρονο κέντρο που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ένα πιο «παλιό» κέντρο που θυμίζει αμμώδη πόλη. Αξίζει να περιηγηθείτε σε μια πόλη που είναι διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Και κάπου εδώ να αναφέρουμε και τα διαδικαστικά. Εφόσον είναι δεδομένο πως η Ιορδανία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να γνωρίζετε πως μεταβαίνετε ΜΟΝΟ με διαβατήριο που να έχει ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών. Επιπλέον χρειάζεστε και μια βίζα την οποία θα βγάλετε μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο εκεί κατά την είσοδό σας στη χώρα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι θα τα διαθέτετε ακριβώς όπως σας ζητούνται και απολαύστε τη μαγευτική Ιορδανία.  TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση