ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Η φυσική «πισίνα» στην Αγία Νάπα με τον ημικύκλιο κόλπο

Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, δεν φυσάει ενοχλητικά σχεδόν ποτέ

Πάρις Δημητριάδης

Δεκάδες είναι οι φανταστικές παραλίες με τις χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα, διάφανα νερά στην ανατολική ακτογραμμή του νησιού μας και αναντίρρητα καθεμία από αυτές έχει τη δική της, ξεχωριστή ομορφιά και χάρη.

Μία ιδανική επιλογή ωστόσο για όλους όσοι αποζητούν μία παραλία με ήρεμα ως επί το πλείστον νερά και με όσο το δυνατό λιγότερους ενοχλητικούς ανέμους είναι η λεγόμενη παραλία της Βαθιάς Γωνιάς.

Όπως καταδεικνύεται από την ονομασία της, η τριακοσίων, περίπου, μέτρων σε μήκος αμμουδιά βρίσκεται σε ένα σημείο που η ακτογραμμή δημιουργεί ένα στενό ημικύκλιο, βραχώδη κόλπο με αποτέλεσμα τα νερά να διατηρούνται σχεδόν επί μονίμου βάσεως ήρεμα και γαλήνια και ο άνεμος να σπάει στα βράχια και να αλλάζει κατεύθυνση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cyprus Info (@cypinfo)

Η Βαθιά Γωνιά βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία Nissi και στην παραλία Περνέρα της Αγίας Νάπας, είναι δηλαδή δυτικά του κέντρου του θερέτρου και ανατολικά του κόλπου Nissi. H αμμουδιά είναι η τυπική ψιλή, χρυσή που συναντά κανείς σε όλες τις παραλίες της περιοχής και μιας και πρόκειται για κεντρική παραλία υπάρχουν βεβαίως facilities και διευκολύνσεις για τα πάντα.

Από αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ξαπλώστρες και ομπρέλες μέχρι θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και καταλύματα, η Βαθιά Γωνιά είναι μάλλον η ιδανική παραλία για όλους όσοι θέλουν τις ανέσεις και την ευκολία τους αλλά προτιμούν κάτι που να μην είναι τόσο loud και τόσο busy όπως οι γειτονικές παραλίες της Μακρονήσου και του Nissi.

Στην παραλία έχει τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια και μηχανισμός που παρέχει διευκολύνσεις σε άτομα με αναπηρίες ενώ εννοείται ότι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο υπάρχουν ναυαγοσώστες με εξοπλισμό και υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Πέραν του χώρου στάθμευσης για αυτοκίνητα που βρίσκεται πλάι στην παραλία, η πρόσβαση μπορεί να γίνει και με τα πόδια ή με το ποδήλατο, μέσω του παραλιακού πεζοδρόμου που ενώνει τη Βαθιά Γωνιά με το λιμανάκι της Αγίας Νάπας από τη μία και με την παραλία της Μακρονήσου και τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο από την άλλη.

Όπως τέλος σχεδόν όλες οι παραλίες της περιοχής, παρομοίως και η Βαθιά Γωνιά είναι βραβευμένη με μπλέ σημαία.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Krisztina Biro »

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση