ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: polka dot φόρεμα, sneakers και layered κολιέ
 

7 εύκολα μονοπάτια για πεζοπορία στην φύση

Η Κύπρος έχει πάνω 30 μονοπάτια της φύσης, εμείς διαλέξαμε για εσάς επτά εύκολα μονοπάτια για να επισκεφθείτε

Μιας και ο καιρός είναι ανοιξιάτικος και η φύση στολισμένη με χρώματα η πεζοπορία στα μονοπάτια αποτελεί μια καλή ευκαιρία να έρθουμε κοντά στην φύση, να γνωρίσουμε το νησί μας με έναν διαφορετικό τρόπο και φυσικά να γυμναστούμε. Η Κύπρος έχει πάνω 30 μονοπάτια της φύσης, εμείς διαλέξαμε για εσάς επτά εύκολα μονοπάτια για να επισκεφθείτε, να αλλάξετε παραστάσεις και να νιώσετε την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από μικρές πράσινες διαδρομές.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Φράκτης του Ξυλιάτου (1 με 1.5 ώρα)

Το μονοπάτι φράκτης Ξυλιάτου είναι κυκλικό, αρχίζει από την υπερχείλιση του φράγματος και ακολουθεί πορεία παράλληλη της υψηλότερης στάθμης του νερού. Στο πάνω μέρος του φράγματος περνά από τεχνητή γέφυρα, ανηφορίζει και φθάνει στον δρόμο Ξυλιάτου - Λαγουδερών, τμήμα του οποίου ακολουθεί και καταλήγει στην αφετηρία διαμέσου του αναχώματος του φράγματος. Το μονοπάτι συνδέεται με μονοπάτι μήκους 200 μ. που αρχίζει από τον Εκδρομικό Χώρο και ενώνεται με το κυκλικό μονοπάτι στο ύψος του αναχώματος του φράγματος. Σημαντικό στοιχείο ενδιαφέροντος το ίδιο το φράγμα. Στην πορεία του περνά από δάσος τραχείας πεύκης στο οποίο εμφανίζονται τα είδη λατζιά, αντρουκλιά, μερσινιά, σκλήθρος και ξυσταριά.

Μονοπάτι Κιόνια- Προφήτης Ηλίας (2.5 ώρες)

Το μονοπάτι Κιόνια - Προφήτης Ηλίας είναι γραμμικό. Βρίσκεται στην Επαρχία Λευκωσίας στο Δάσος του Μαχαιρά. Ξεκινά από τον εκδρομικό χώρο Κιόνια, όπου υπάρχει μια βρύση με πόσιμο νερό. Προχωρά μέσα σ΄ ένα τμήμα του δάσους που προσφέρει εκπληκτική θέα στον κάμπο της Μεσαορίας, η οποία ανήκει στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Μαχαιρά - περιοχή του δικτύου NATURA 2000. Το μονοπάτι καταλήγει στον εκδρομικό χώρο του Προφήτη Ηλία, περίπου 8 χλμ. από τον Λυθροδόντα και 6 χλμ. από την Μάνδρα του Καμπιού.

Αγία Ειρήνη - Λημέρια (2.5 ώρες)

Το μονοπάτι Αγία Ειρήνη- Λημέρια είναι γραμμικό περνά από δάσος Τραχείας Πεύκης, με εξαιρετική θέα προς τον Κόλπο της Μόρφου και καταλήγει στα Λημέρια. Στο Σελλάδι της Στραορουδκιάς ενώνεται με το μονοπάτι Κούρδαλι - Λημέρια και για 2 χλμ. έχουν κοινή πορεία. Προσφέρει την ευκαιρία για επίσκεψη σε κρησφύγετα που χρησιμοποιούσαν οι αντάρτες του απελευθερωτικού αγώνα 1955-1959.

Δείτε τα όλα στο Wiz-Guide.

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Nathalia Segato on Unsplash

Roadtrip στη Δρούσια

Είναι μέσα στο DNA μας, είναι ανθρώπινη η αγάπη όλων μας για ταξίδια και είναι εξίσου φυσικό ...
 |  TRAVEL