ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ φόρεμα και western μποτάκια
 

4 υπαίθρια σημεία τέχνης στην Κύπρο που αξίζει να επισκεφτείς (και δεν είναι πατάτα)

Αν ψάχνεις τέχνη, βρήκαμε πού θα πας

newsroom must

Η πατάτα μέσα σε λίγες ώρες έγινε ''Η Πατάτα'' και όλοι ξέρουμε για ποιο πράγμα μιλάμε. Για καλό ή για κακό το ομοίωμα της πατάτας στην Ξυλοφάγου, που ξεκίνησε σαν ένας τρόπος να αναδείξουν το χαρακτηριστικό προϊόν του χωριού, έγινε viral σε Κύπρο και Ελλάδα και αναμενόμενο είναι πως τις επόμενες μέρες θα συνεχίσουν οι selfies και οι φωτογραφίες να γεμίζουν τα feeds μας στα social media. 

Εναλλακτικά, μαζέψαμε 4 σημεία τέχνης, και ταυτόχρονα Instagrammable spots, που αξίζει να επισκεφτείς μέσα στο Σαββατοκύριακο, για φωτογραφίες, εκδρομή και, γενικά, μια δόση τέχνης τέλος πάντων.

Στην Αγία Νάπα εδώ και μερικά χρόνια υπάρχει ένα εντυπωσιακό υπαίθριο πάρκο γεμάτο αγάλματο, στο οποίο απλά θα χαθείς ανάμεσα στην τέχνη. Σε ύψωμα που επιβλέπει τη θάλασσα, φιλοξενούνται γλυπτά από πάνω από 40 καλλιτέχνες όλου του κόσμου, μικρά και μεγάλα που απλά θα σε συνεπάρουν αν αγαπάς την τέχνη. Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείς να το επισκεφτείς όποια στιγμή της ημέρας θέλεις. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

Δίπλα από την Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο θα βρεις τα ''Ten points of Vision'', που δημιούργησε ο αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Κώστας Τσόκλης. Το σκεπτικό είναι να περιορίσεις δέκα σημεία της Κύπρου χωρίς να τα αποκόψεις από το φυσικό τους περιβάλλον (όπως π.χ. θα γινόταν αν τα έβγαζες φωτογραφία). Σαν αποτέλεσμα, έχεις για παράδειγμα την Πέτρα του Ρωμιού σε ένα μεταλλικό frame που βρίσκεται εκεί για να σου θυμίσει το πόσο όμορφη είναι η Κύπρος. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

Στο χωριό Αυδήμου της Λεμεσού υπάρχει μια... πρόσφατη προσθήκη. Στο δυτικό τέρμα της παραλίας Μελάντα, μέσα στη φύση, συναντάς τρεις κύκλους, δημιουργημένους από πέτρες από έναν Ρώσο καλλιτέχνη. Το μέγεθός τους αλλά και η λεπτομέρειες δεν μπορούν παρά να σε κάνουν να σταματήσεις και να τους επεξεργαστείς. Οι κύκλοι είναι εμπνευσμένοι από το κόνσεπτ του λαβύρινθου και παρόλο που θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα αν τους δεις από ψηλά, στο eye-level είναι εξίσου εντυπωσιακοί. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

Αν επισκεφτείς το χωριό Κλαυδιά στην επαρχία Λάρνακας, περάσεις μέσα από το χωριό και συνεχίσεις ευθεία, μετά από αρκετό δρόμο (με το αυτοκίνητο) θα αρχίσεις να συναντάς ταμπέλες για το αιολικό πάρκο. Ακολούθα τον χωματόδρομο με΄χρι να φτάσεις στις ανεμογεννήτριες και εκεί θα συναντήσεις τα όμορφα installations, φτιαγμένα από άχρηστα κομμάτια από τις γεννήτριες που διαμορφώθηκαν σε έργα τέχνης όπως αυτά της φωτογραφίας ή σε μορφή ενός γιγάντιου ποδήλατου. 

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nakis. ¦ travel blogger (@boy.voyage)

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση