ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit, graphic tee και sneakers
 

Δεν είναι μόνο το St. Moritz στην Ελβετία

Το χωριό που μεταμόρφωσε ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος

Μαρία Στυλιανού

Όταν σκέφτεσαι σκι ποια είναι η πρώτη χώρα που σου έρχεται στο μυαλό; Φυσικά η Ελβετία η οποία θεωρείτε παράδεισος για τους εκατομμυριούχους.

Μερικές από τις πιο γνωστές πόλεις που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί στην Ελβετία είναι το Zermatt τον St. Moritz όπως όμως φαίνεται στην λίστα με αυτές τις πόλεις έρχεται να προστεθεί και το Andermatt. Άρχισε να μεταμορφώνεται σε super προορισμό στην Ελβετία για όσους λατρεύουν την πολυτέλεια και τα χειμερινά σπορ. Τα απίστευτα πολυτελή ξενοδοχεία και ιδιοκτησίες εκτόξευσαν τον πληθυσμό του χωριού από 1.200 στις 14.000.

 
 
 

 

Η μεταμόρφωση του χωριού ξεκίνησε όταν ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Samih Sawiris, έμαθε για αυτό και ταξίδεψε με τον ελικόπτερό του μέχρι εκεί για να διαπιστώσει από μόνος του περί τίνος επρόκειτο. Μαγεμένος και γοητευμένος από το φυσικό τοπίο αποφάσισε να επισκεφτεί το δημαρχείο και να κάνει την προσφορά του.

Όπως αναφέρουν πηγές της Daily Mail πίστευαν ότι ο Samih στην συνάντηση θα μιλούσε σπαστά αγγλικά και δεν θα γνώριζε τίποτα το ιδιαίτερο για τα χειμερινά θέρετρα και σπορ. Παρόλα αυτά ο Samih μιλούσε άπταιστα γερμανικά-ελβετικά γνώριζε για τα χειμερινά σπορ και μετά την προσφορά του για επένδυση 1.3 δις. ευρώ οι ντόπιοι τον δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες.

 
 
 

 

Το πρώτο ξενοδοχείο που έφτιαξε ήταν το The Chedi που το 20017 αναδείχθηκε ξενοδοχείο της χρονιάς. Μαζί με τις αρχές του χωριού έφτιαξε ασφαλείς δρόμους προς το χωριό για τους ταξιδιώτες που ήθελαν να επισκεφτούν την περιοχή. Οι ντόπιοι φυσικά δεν έμειναν παραπονεμένοι αφού τους χρηματοδότησε για να αναβαθμίσουν τα εστιατόριά τους, τα ξενοδοχεία τους και ότι άλλο σχετιζόταν με τον τουρισμό.

Το χωριό άρχισε να προσελκύει τους λάτρεις των χειμερινών σπορ αφού η κοιλάδα Ursern προσφέρει ιδανικές συνθήκες για κλασικό σκι, σκι ανώμαλου δρόμου αλλά και skating με πάνω από 180 χλμ. πίστας. Και αν δεν κάνετε χειμερινά σπορ απολαύστε μια πεζοπορία στο μαγευτικό τοπίο, ή μία αμαξάδα με κουβέρτα στα πόδια.

 
 
 

 

Μετά την εξαντλητική ημέρα μπορεί κανείς να απολαύσει ένα καυτό μπάνιο στο τζακούζι με θέα το κατάλευκο χωριό ή να δοκιμάσει το νόστιμο φαγητό. Στα ξενοδοχεία και εστιατόρια – bar μπορεί ακόμα κανείς να απολαύσει και μουσική από καλλιτέχνες που φιλοξενούνται εκεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση