ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Το παραμύθι «Ο Καρπουζοδεινόσαυρος»... έχει βρει την «Καρπουαζία» του

H συναρπαστική ιστορία, στο 13ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Φρέναρος.

Το παραμύθι «Ο Καρπουζοδεινόσαυρος», μια πρόσφατη τοπική ιδιωτική έκδοση του συγγραφέα Χριστόφορου Χριστοφόρου και της εικονογράφου Ιωάννας Κανάρη – Παπαδοπούλου (Νοέμβριος 2021), έχει βρει την «Καρπουαζία» του, δηλαδή το μακρινό βασίλειο των καρπουζιών όπου διαδραματίζεται η συναρπαστική ιστορία, στο 13ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρπουζιού στο Φρέναρος στις 8 Ιουλίου 2022 και η ώρα 8:15μ.μ.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ επιστρέφουν εντάσσοντας στις πλούσιες εκδηλώσεις τους με κεντρικό υλικό και θέμα το καρπούζι, την αφήγηση και την παρουσίαση δραστηριοτήτων του παραμυθιού «Ο Καρπουζοδεινόσαυρος» με τον συγγραφέα να ζωντανεύει την ιστορία με πρωταγωνιστή έναν αλλιώτικο δεινόσαυρο στις αποχρώσεις του καρπουζιού, με τρεις μαγικές δυνάμεις, όπου καλείται με τους τέσσερις πρίγκιπες να λύσει τα τρία σοβαρά προβλήματα της Καρπουαζίας. Ένα εγκεκριμένο βιβλίο από το ΥΠΠΑΝ για ηλικίες Α’ και Β’ κύκλου, κατάλληλο για ηλικίες Προδημοτικής και Δημοτικής εκπαίδευσης, το οποίο προάγει την ομαδικότητα και τη συνεργασία για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων μιας χώρας, όπως ο πόλεμος, η πείνα και η ξηρασία. Ο βασιλιάς Κλαπούτιος και ο μάγος Ζακράια ξεκινούν την ιστορία με τα διλήμματα του βασιλιά με χιουμοριστικό τρόπο και ξετυλίγεται μπροστά μας μια καρπουζοπεριπέτεια που αξίζει να ζήσουν οι μικροί μας φίλοι.

Κάπου ανάμεσα στα περίπτερα του Φεστιβάλ στο Φρέναρος, ανάμεσα σε καλλιτεχνικές και άλλες καρπούζινες δημιουργίες, θα εντοπίσετε τη γωνιά δραστηριοτήτων του παραμυθιού με τον ομώνυμο τίτλο και τον συγγραφέα να ζωντανεύουν την ιστορία στο πιο κατάλληλο περιβάλλον. Κάτι διαφορετικό που αξίζει να ζήσετε.

 

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση