ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Το βραβευμένο διήγημα «Σκωραμίδα» της Ισμήνης Παφίτη στην εφαρμογή Read Library

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Το διήγημα της Ισμήνης Παφίτη «Σκωραμίδα» διακρίθηκε στον πρώτο λογοτεχνικό διαγωνισμό του κυπριακού Πολιτιστικού Περιοδικού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τον Απρίλιο 2023 (βραχεία λίστα με τα πέντε επικρατέστερα για το πρώτο βραβείο) και δημοσιεύτηκε στο τεύχος αρ. 356. Πραγματεύεται το –παραγνωρισμένο ίσως- θέμα της τρίτης ηλικίας και τα συναισθήματα που επιφέρει στους ανθρώπους. Η αναπόληση των νιάτων, η συνειδητοποίηση της φθοράς, ο φόβος της απώλειας, η τραγική παρουσία της «απουσίας», η ελπίδα ότι ίσως ο θάνατος δεν σημαίνει απαραίτητα και το «τέλος». Το εξώφυλλο είναι επιμέλεια και φωτογραφία της ίδιας της συγγραφέως. Η φωτογραφία έχει τίτλο "The Skin of Nature (800-year-old oak tree)". Και έλαβε τη 2η θέση στον διαγωνισμό φωτογραφίας της Mensa Cyprus για το Mensa World Photo Cup Competition for the Mensa International Photographer of the Year 2022.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται από την εφαρμογή Read Library .
Βρείτε το εδώ (το link ανοίγει από κινητά και tablets).
  
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ 
για τεχνολογία Android εδώ 

Η Ισμήνη Παφίτη γεννήθηκε και ζει με την οκογένειά της στην Λευκωσία. Είναι Aρχιτέκτoνας, έχει 3 γιους και αγαπά ό,τι έχει σχέση με τη δημιουργία.

Το πρώτο της βιβλίο, «Ιούνιος στο Κάστρο της Μέντας» (εκδόσεις Άνω Τελεία), συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας Κύπρου (εκδόσεις 2021). Στα λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ-Cyprus iBbY) του 2019 είχε πάρει το βραβείο για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως.

To δεύτερο της βιβλίο, «Με το Νι και με το…Βήτα», θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024, από την Ελληνοεκδοτική. Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρά παιδιά, το οποίο είχε πάρει πρώτο βραβείο στον 22ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου το 2022.

Το διήγημά της «Βάλε τελεία» θα συμπεριληφθεί στον συλλογικό τόμο με τίτλο «Η Φωνή της», του Δικτύου Γυναικών Συγγραφέων κατά της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2023 από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Τα έσοδα θα δοθούν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της βίας.

Είναι μέλος της Mensa. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνεται από τη Mensa International. Φωτογραφίες της έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε παγκύπριους διαγωνισμούς φωτογραφίας.

Έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Κύπρο και Ελλάδα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε κυπριακά και ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση