ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jeans, φαρδύ cardigan και μποτάκια
 

Τα σχολεία της Πάφου οργανώνουν τη δράση ''Απλώνω Ευτυχία'' για τα παιδιά του Συνδέσμου ''Ένα Όνειρο μια Ευχή''

Σε μια ιδιαίτερη χρονιά, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλούς περιορισμούς και υγειονομικά πρωτόκολλα, Απλώνω ευτυχία, έθεσαν ως όραμά τους την ενίσχυση του δείκτη ευτυχίας των παιδιών. 
Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η δράση:  «Απλώνω ευτυχία».  Τα παιδιά σε μια φανελίτσα αποτύπωσαν με λόγια και σχέδια τι σημαίνει για το καθένα ευτυχία. «Οι μπουγάδες της ευτυχίας», θα απλωθούν σε σχοινιά, εντός και εκτός των σχολείων, έχοντας ως συμβολικό στόχο το να ανάψει μέσα σε όσους/ες δουν τις φανελίτσες το φως που θα τους/τις βοηθήσει να διακρίνουν πως η ευτυχία είναι σε αυτά που βρίσκονται γύρω μας και σε αυτά που ήδη έχουμε. 
Το δεύτερο μέρος της δράσης έχει να κάνει με το πώς εμείς που γνωρίζουμε τι είναι ευτυχία, θα συμβάλουμε στο να νιώσουν ευτυχία τα παιδιά που αυτό το διάστημα περνούν δύσκολα. Πρόκειται για τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο και δίνουν τη δική τους μάχη σε κάποιο νοσοκομείο. Πώς λοιπόν εμείς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε ώστε η ευτυχία των παιδιών αυτών να αυξηθεί; Πώς θα καταφέρουμε να τους «απλώσουμε» ευτυχία;
Το κάθε παιδί μπορεί να συνδράμει στο να «ανάψει το αστέρι των ευχών» με τον εξής τρόπο: κάνοντας την εισφορά, παίρνει ένα αστέρι, το οποίο  και  στερεώνει στη φανέλα του, η οποία βρίσκεται απλωμένη στα σχοινιά, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι συμβάλλει στην πραγματοποίηση ευχών παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο.  Στόχος μας είναι σε κάθε φανέλα να στερεωθεί και ένα αστέρι βοηθώντας έτσι στην πραγματοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων ευχών. 

Για να μαζέψουν τα παιδιά τα χρήματα για το αστέρι τους θα εμπλακούν  σε κάποια εθελοντική δράση, εντός και/ή εκτός του σπιτιού, π.χ. μπορεί να αναλάβουν να κάνουν καθημερινά τα σάντουιτς της οικογένειας ή να βγάζουν τα σκουπίδια, να πλένουν τα πιάτα και να αμείβονται. Οι γονείς/κηδεμόνες, συγγενείς και φίλοι/ες στον βαθμό που μπορούν  γίνονται οι υποστηρικτές της εθελοντικής δράσης των παιδιών τους.  Απώτερος στόχος είναι η προσφορά μέσα από την προσφορά, ο εθελοντισμός  μέσα από τον εθελοντισμό! «Γινόμαστε ΕΜΕΙΣ η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο». Οι εισφορές που μαζεύει κάθε σχολείο παραδίδονται στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή». 

Στην τρίτη φάση ανάπτυξης της παραπάνω δράσης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου, σε συνεννόηση και συνεργασία,  με τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», η  «μπουγάδα της ευτυχίας», των 30+ σχολείων που συμμετέχουν, θα απλωθεί στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης της Πάφου. Συγκεκριμένα στις 10.30π.μ. μοτοσικλετιστές που θα ξεκινήσουν από Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο θα αφιχθούν στον χώρο της δράσης μεταφέροντας τη φανέλα με το όνομα του πρώτου σχολείου που θα εκπονήσει τη δράση στη Λευκωσία, συνεχίζοντας έτσι την αλυσίδα ευτυχίας και προσφοράς και στην πρωτεύουσα.

Στόχος της δράσης είναι από τη μια η ψυχική ενδυνάμωση των πολιτών  που θα επισκεφθούν και θα πάρουν ιδέες από τις φανελίτσες των παιδιών για το πού μπορούν να βρουν την ευτυχία και από την άλλη η περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου μιας και στον χώρο θα βρίσκονται προς πώληση αντικείμενα του Συνδέσμου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πάνω δράση έχει εκπονηθεί στις 29 Μαΐου στον Μόλο Λεμεσού, όπου 2300 παιδικές φανελίτσες απλώθηκαν και πέραν των 30 000 ευρώ παραδόθηκαν στον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο Μια Ευχή. υπό την αιγίδα του Επίτροπου Εθελοντισμού, με τη συμμετοχή είκοσι σχολείων της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση στην Πάφο τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΠΑΝ.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

Η νίκη είναι στη συμμετοχή

Η νίκη είναι στη συμμετοχή

H μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων της Κύπρου μας, με γνώμονα πάντα τις θεμελιώδεις αξίες του ...
Ριάνα Στυλιανού
 |  PROMO