ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

Self-care Lab - Μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων

Το Self-care Lab θα καταστεί ένας χώρος όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους

newsroom must

Μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων με τις εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Ελένη Πετρίδου και Μαρίνα Ιωάννου, μέλη του Σωματείου Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων Κύπρου.

To Self-care Lab είναι μια σειρά εργαστηρίων στα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις αίθουσες της Λεβεντείου Πινακοθήκης, όπου θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα εκθέματα. Έπειτα, με τη βοήθεια και την ενθάρρυνση των ψυχοθεραπευτριών, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις προσωπικές και συναισθηματικές συνδέσεις με τους πίνακες: αντλώντας από αυτούς την έμπνευσή τους, θα προχωρήσουν στη δημιουργία των δικών τους έργων αλλά και θα αυτοεκφραστούν.

Στη συνέχεια, η ομάδα θα μεταφερθεί στην Αίθουσα Claude Monet για να φιλοτεχνήσει τα έργα της. Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα χαλαρώσουν, θα αφεθούν και θα μπορέσουν να αναστοχαστούν τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής, να συζητήσουν διαφορετικούς τρόπους αυτοφροντίδας, να δουν τι είναι η αυτοφροντίδα για τους ίδιους και γιατί είναι σημαντική. Το Self-care Lab θα καταστεί ένας χώρος όπου θα μπορούν να φροντίσουν, να επανασυνδεθούν με τον εαυτό τους, να κοινωνικοποιηθούν και να συνδεθούν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Το δωμάτιο αυτοφροντίδας δημιουργήθηκε με την ευγενική χορηγία της IKEA Κύπρου.

Ημερομηνίες: Σάββατο, 07, 14 & 21 Οκτωβρίου 2023

Ώρα: 10:15-12:15 

Κόστος: 25 ευρώ (ανά εργαστήριο) ή 65 ευρώ (και για τα τρία εργαστήρια)

Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις: τηλ. 22668838, (Δευτέρα-Παρασκευή, 09:00-13:00 & 14:00-16:30), ή email education@leventisgallery.org.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Εργαστήρια Self-care Lab

Στον σημερινό κόσμο που όλα τρέχουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς είναι τόσο εύκολο να ξεχάσουμε να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να βεβαιωθούμε ότι λαμβάνουμε ό,τι χρειαζόμαστε από τη ζωή μας. Η αυτοφροντίδα κάποιες φορές συνδέεται με την προσέγγιση του «treat yourself», αλλά η μακροπρόθεσμη επίδρασή του μπορεί να διαφέρει αρκετά. Για παράδειγμα, αγοράζοντας στον εαυτό μας ένα ζευγάρι παπούτσια ή τρώγοντας κάτι που δεν θα τρώγαμε υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η αίσθηση ευφορίας συνήθως χάνεται μετά από λίγες ώρες αφού κάναμε αυτό που επιθυμούσαμε.

Τι είναι η αυτοφροντίδα;

Η αυτοφροντίδα δεν αφορά τόσο τα υλικά αγαθά, αλλά περισσότερο μας παροτρύνει να επανασυνδεθούμε με εμπειρίες που αφορούν τον εσωτερικό μας κόσμο και που πολύ συχνά ξεχνάμε ή είμαστε πολύ απασχολημένοι για να παρατηρήσουμε. Η αυτοφροντίδα έχει ως στόχο να προσφέρουμε χρόνο στον εαυτό μας, να παρατηρούμε το πώς νιώθουμε την παρούσα στιγμή και να επικεντρωνόμαστε σε πράγματα που είναι ζωτικής σημασίας. Αυτοφροντίδα σημαίνει να αφιερώνουμε χρόνο κάνοντας πράγματα που μας βοηθούν να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή και να βελτιώσουμε τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική μας ευεξία.

Ως προς την ψυχική μας υγεία, η αυτοφροντίδα μπορεί να μας βοηθήσει:

▪ στη διαχείριση του άγχους

▪ στη μείωση οποιουδήποτε κινδύνου ασθένειας

▪ στην αύξηση της ενέργειάς μας

Ακόμη και μικρές πράξεις αυτοφροντίδας στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν θετική επίδραση στη ζωή μας.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

Ένα διαφορετικό debate

Ένα διαφορετικό debate

Ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, κ. Πανίκος Νικολάου, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών
newsroom must
 |  PROMO
Porsche Wellness Day

Porsche Wellness Day

Η Porsche Cyprus διοργάνωσε μια βιωματική ημέρα ευεξίας αποκλειστικά για γυναίκες
newsroom must
 |  PROMO