ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Σεφ για ένα Σάββατο. Ίσως το καλύτερο δώρο εμπειρίας στον εαυτό μου.

Μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy, μύρισε Πάσχα και στην κουζίνα μου

Η κατάμεστη είσοδος μοσχομύρισε καφέ και τα πρόσωπα - ή ό,τι τέλος πάντων μπορούσες να δεις πίσω από τις μάσκες - φώτισαν στο αρωματικό αυτό κάλεσμα, λίγο πριν το πολυπόθητο μάθημα στη Lidl Food Academy. Ναι, πολυπόθητο γιατί αν το καλοσκεφτείς, λίγο να έχεις πάθος με τη μαγειρική, αυτές οι στιγμές είναι πραγματικά πολύτιμες για τον καθένα από όσους θα δεις εδώ κάθε Σάββατο.

Η προσπάθεια να προλάβεις τα πάντα, να στριμώξεις τις ώρες, να αφήσεις τα παιδιά, να βρεις λίγο δικό σου χρόνο για να χαρίσεις στον εαυτό σου αυτό το σπάνιο τετράωρο δημιουργίας, γνώσης και απόλαυσης, ε, είναι άθλος. Σχεδόν βλέπεις τον θρίαμβο στα μάτια όλων! Σου γελούν, σου συστήνονται, φορούν με καμάρι τα καρτελάκια και τις κάτασπρες ποδιές και έπειτα στρογγυλοκάθονται ανά ομάδα στα τραπέζια των νεοφώτιστων σεφ, για μια πρώτη συζήτηση γύρω από τις δημιουργίες της ημέρας. Ακόμη και τότε όμως, έχεις αμφιβολίες αν είσαι πραγματικά εκεί, αν όντως θα ζήσεις ένα τέτοιο δώρο.

 Το ανθρώπινο καλημέρισμα του Σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου είναι το σημάδι που ψάχνεις. Σα να λέει ναι παιδιά, πιστέψτε το είμαστε όλοι εδώ, ναι τα καταφέραμε, ναι αυτή η ώρα είναι δική μας, αυτό το μάθημα θα το διασκεδάσουμε, γη σταμάτα να γυρίζεις για λίγο, πρόκειται να κάνουμε θαύματα, Ανάσταση!

 Αν δεν έχεις έρθει ποτέ, η πανέμορφη αίθουσα της Lidl Food Academy στη Στασικράτους 34 στην καρδιά της Λευκωσίας, είναι απειλητικά λευκή και φωτεινή με τεράστιες τζαμαρίες και αστραφτερούς πάγκους. Σχεδόν σε τρομοκρατεί όλο αυτό το λευκό που μεταξύ μας, ποτέ δεν υπήρξε η δική μου κουζίνα. Αρκούσε όμως η ζεστή παρουσία, η χαλαρή κουβέντα και η απλότητα του Σεφ για να νιώσουμε όλοι σαν μικρά παιδιά που θα είχαμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να παίξουμε, να πειραματιστούμε, να δημιουργήσουμε και κυρίως, να λερώσουμε δίχως αύριο! 

 Πασχαλινό τραπέζι, λοιπόν! Αν κι εσύ είσαι από εκείνους που φέτος θέλεις να ρίξεις το βάρος στους ανθρώπους σου και όχι στις πολύωρες προετοιμασίες των πασχαλινών μενού, τότε μάλλον έπρεπε να ήσουν μαζί μας. Και τι δεν μάθαμε!

Φλαούνες του μισάωρου που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν τις άλλες, τις εβδομαδιαίες, πανέμορφα σοκολατένια αυγά λες και τα αγόρασες έτοιμα που μπορείς να γεμίσεις με σοκολάτες, ζαχαρωτά ή ό,τι άλλο σου κατέβει. Το καλύτερο; Η αγαπημένη ελληνική μαγειρίτσα, το απόλυτο comfort food του Μεγάλου Σαββάτου σε γευστικότατη παραλλαγή με συκωτάκια κοτόπουλου. 

 

Και λες τόσα πολλά; Και τότε ο Σεφ σού αποκαλύπτει ακόμη μία παραλλαγή συνταγής- έκπληξη που δεν αναγραφόταν πουθενά. Αν θες τη γνώμη μου, η vegan μαγειρίτσα ήταν το καλύτερο Lidl Food Academy twist της ημέρας! Γιατί φαντάσου να είσαι vegan, να είναι Πάσχα και να ψάχνεις να βρεις κάτι πασχαλινό, χορτοφαγικό και μάλιστα νόστιμο. Και να ζεις στη Κύπρο off all places! Κατάλαβες.

Ε, λοιπόν αυτή η μαγειρίτσα με τα νέα βασιλομανίταρα της Lidl -που σοβαρά τώρα, είναι ό,τι πιο κοντινό σε κρέας έχεις δοκιμάσει και τέλεια για κάθε συνταγή- είναι αποκάλυψη. Και δεν είμαι vegan, φαντάσου! Με τη βοήθεια ενός video της συνταγής στην οθόνη, ο Σεφ Κωνσταντίνος Πετεβίνος έκανε και αυτή τη διαδικασία παιχνίδι. Σε λίγα λεπτά, όλη η αίθουσα μοσχομύριζε λεμονάτες μαγειρίτσες κάθε λογής, ζεστή σοκολάτα και οι φούρνοι, φρεσκοψημένες φλαούνες. 

 Εντάξει, μεταξύ μας, όλη αυτή η δημιουργική φούρια παραλίγο να είχε και τις άτυχες στιγμές της. Φαντάσου δηλαδή, να έχεις φτιάξει υπέροχο ζωμό για τη μαγειρίτσα, να έχεις πλύνει τα λαχανικά, να τα έχεις κόψει, να έχεις κάνει χίλια μύρια και να έχεις ξεχάσει το αλάτι. Ευτυχώς που ο Γιώργος με τον Κωνσταντίνο, οι ύποπτα υπομονετικοί βοηθοί του Σεφ Πετεβίνου βρίσκονταν διακριτικά από πάνω σου.

- Αλατάκι; 

- Αχ ναι, αλλά μην ανησυχείτε θα το έβαζα μόνη μου, σιγά!

Παραλίγο.

 Η δική μου ομάδα είχε δυο πανέμορφες αδελφές, τη Μαριλένα και τη Βαλεντίνα που έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική και μάλιστα η Βαλεντίνα, έγκυος. Παρότι μεγάλο το μενού, μεταξύ καφέ, χυμών, οίνου, κουβεντούλας και ασταμάτητων τσιμπολογημάτων, τα κορίτσια, ενώ στην αρχή δίσταζαν, σε μόλις λίγα λεπτά, κινούνταν στον χώρο λες και ήταν επαγγελματίες μαγείρισσες. Το χαίρονταν πολύ ενώ εντυπωσιάστηκαν και οι ίδιες με τις δημιουργίες τους. Γιατί αυτό παθαίνεις στη Lidl Food Academy. Περνάς καλά και κυρίως εντυπωσιάζεις τον εαυτό σου. 

 

Βέβαια, ένα ακόμη άγχος το ‘χεις στην αρχή, γιατί ασυνείδητα, και έχοντας δει τόσους μαγειρικούς διαγωνισμούς, νιώθεις ότι όπου να ’ναι θα ‘ρθει κάποιος από πάνω σου και θα σε μαλώσει ότι το πιπέρι δεν “ακούγεται” και πως η μαγειρίτσα σου φέρνει σε φρικασέ. Αλλά ευτυχώς. Ο Σεφ δεν είναι από εκείνους που φωνάζουν, είναι από τους άλλους, τους κανονικούς. Που θέλουν να σε μάθουν αληθινά φαγητά, να σε ξεμάθουν τα έτοιμα και να σου δείξουν πώς να φτιάχνεις πιάτα αγάπης με σπιτικά υλικά. Κι αυτό το μοίρασμα το βλέπεις, καθώς έχει μονίμως ένα πιάτο στα χέρια του και δεν δοκιμάζει απλά, αλλά στ’ αλήθεια απολαμβάνει όσα φτιάχνεις. To λες και επαγγελματική διαστροφή. :)

 Ωραία εμπειρία, ειδικά αν φανταστείς ότι ήταν αποτέλεσμα μόλις δυο κλικ: ένα στην ιστοσελίδα και ένα στη συμμετοχή. Εντάξει, θες και λίγη τύχη για να κληρωθείς, αλλά αν κρίνω από τα χέρια που σηκώθηκαν όταν ο Σεφ ρώτησε πόσοι έχουν ξανάρθει στα μαθήματα της Lidl Food Academy, μάλλον όντως μιλάμε για ελάχιστη τύχη. 

 Φορώ στην κουζίνα μου τη λευκή ποδιά, ένα ακόμη όμορφο δώρο για να θυμάμαι αυτή την ξεχωριστή ημέρα που απομυθοποίησα και μυθοποίησα ταυτόχρονα τη μαγειρική τέχνη και ετοιμάζομαι να ψήσω ξανά τις εύκολες φλαούνες μου για να πειστούν και οι δικοί μου ότι στ’ αλήθεια τα κατάφερα.

 Ναι, μύρισε Πάσχα στη Lidl Food Academy, μύρισε Πάσχα και στην κουζίνα μου. Έχω να δηλώσω πως οι Απόφοιτοι της 9ης Απριλίου 2022, τα καταφέραμε εξαιρετικά!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

 King Jason Zante

King Jason Zante

Ένα πλωτό ξενοδοχείο στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου
newsroom must
 |  PROMO