ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Οι « Μολυβιές» της Στέλιας Δημητρίου-Μιχαηλίδου στη Read Library

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Σχέδιο τίτλου Δανάη Βάρδα

Εικονογράφηση Νικολέττα Παπαμιχαήλ

Σχεδιασμός Χριστίνα Κιμωνή

Σε όλα τα μολύβια

που πετάνε τα βαρίδια

και ονειρεύονται ταξίδια

αλλαγής.

Οι «Μολυβιές» της Στέλιας Δημητρίου-Μιχαηλίδου αφού παρέμειναν στο συρτάρι της μία ολάκερη τριετία ώσπου να αποφασίσει η ίδια να τις βάλει στο δρόμο της έκδοσης κυκλοφορούν τώρα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Πρόκειται για τη δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια, μετά «Τα λεμόνια της Ζωής», και όπως και η πρώτη είναι ένα απλό, έμμετρο κείμενο, πιο επίκαιρο από ποτέ, ντυμένο με εξαιρετικές εικόνες, που αποτυπώνει τη σύγχρονη εποχή και, ίσως, τις υπαρξιακές και οντολογικές σκέψεις και αναζητήσεις του καθενός, όπως δηλώνει και η ίδια. Τα «δύσκολα» νοήματα υπονοούνται με λέξεις και δηλώνονται με εικόνες. Η πρακτική της «street art» σε συνδυασμό πάντα με το συγκείμενο της σύγχρονης καθημερινότητας ήταν η πηγή έμπνευσης της και η αφορμή ώστε η εικονογράφηση να βρίσκεται σε διακειμενικό διάλογο με οικουμενικές εικόνες-σύμβολα με αναφορές σε Banksy, Urban photography, κοινωνικό ρεπορτάζ και τη συλλογική ιστορική μνήμη του τόπου και της εποχής μας. Η συγγραφέας, ονειρεύεται το βιβλίο αυτό να γίνει αφετηρία για σκέψη και κριτική αποτίμηση της σύγχρονης πραγματικότητας και ταυτόχρονα μοχλός ενεργοποίησης για το μέλλον. Το βλέπει ως ένα κάλεσμα για ατομική και συλλογική δράση, που δεν αφορά μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά αφορά όλους.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία της Στέλιας Δημητρίου-Μιχαηλίδου διατίθενται από τη Read Library. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο read-library.com για πληροφορίες και περισσότερα βιβλία.

​Βρείτε τις «Μολυβιές» εδώ και τα «Τα λεμόνια της Ζωής» εδώ.


Κατεβάστε την εφαρμογή σε Samrtphones και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ
 
Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου αγαπάει πολύ τα παιδιά. Γι’ αυτό έγινε δασκάλα, για να παίζει, να δημιουργεί και να μαθαίνει μαζί τους. Επίσης, αγαπάει πολύ το θέατρο και τα παραμύθια. Για να ζει πάντα μέσα στα παραμύθια έγινε ηθοποιός και για να δημιουργεί νέα παραμύθια, έγινε συγγραφέας. Όπου κι αν πάει έχει πάντα μαζί της ένα μολύβι, για να μπορεί να βάζει τις σκέψεις της
σε σειρά, τις ιδέες της στο χαρτί και τα όνειρά της σε εφαρμογή. Πιστεύει ότι με ένα μολύβι μπορείς να αλλάξεις πολλά, αλλά με πολλά μολύβια μπορείς να αλλάξεις τα πάντα.

Η Νικολέττα Παπαμιχαήλ σπούδασε ζωγραφική στη Φλωρεντία και τη Μαδρίτη. Έκτοτε δουλεύει με μολύβια, χαρτιά, καμβάδες και πινέλα, με κεντρικό της θέμα τον άνθρωπο. Τον άνθρωπο ως μορφή και κυρίως το μέσα του. Η αγάπη της για την ζωγραφική και το διάβασμα την οδήγησε πέραν των άλλων της εικαστικών ασχολιών και στην εικονογράφηση βιβλίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Promo  |  news  |  lifestyle  |  βιβλίο

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

«The Pillow Positive Project»

«The Pillow Positive Project»

Alpha Bank Κύπρου και Europa Donna Κύπρου ενώνουν δυνάμεις με την COCO-MAT για το «The Pillow ...
newsroom must
 |  PROMO