Προωθητική Ενέργεια
Η γιαγιά σκουπίζει βιαστικά τα χέρια στην ποδιά της για να σου δώσει μια αγκαλιά. Τα φιλιά της μυρίζουν δυόσμο και φρέσκο πιπέρι και δεν βλέπεις την ώρα να ανοίξει η κατσαρόλα που σιγοβράζει δίπλα της. Η κυπριακή κουζίνα δεν είναι απλώς φαγητό. Είναι αυτό που μας θυμίζει ποιοι είμαστε κι από πού ερχόμαστε. Είναι η θαλπωρή που ενώνει τους ανθρώπους, η αόρατη κλωστή που μας δένει γύρω από ένα τραπέζι.
«Οι Μαγείρισσες» προσεγγίζουν την κυπριακή γαστρονομική παράδοση με απέραντο σεβασμό, ακολουθώντας τις αυθεντικές συνταγές και τεχνικές μαγειρέματος, χωρίς νεωτερισμούς και πειράματα. Στην κουζίνα τους μαγειρεύουν δύο αδερφές, η Ανδρούλλα Καρύδη και η Μαρία Γεωργίου, με πολυετή εμπειρία, μα πάνω απ’ όλα, γνήσια αγάπη για το καλό φαγητό και τη φιλοξενία.

Στις «Μαγείρισσες» φροντίζουν καθημερινά αυτή η αγάπη να μετουσιώνεται σε μια όμορφη γαστρονομική εμπειρία για τον κάθε επισκέπτη.

Από το 2012, όταν άνοιξε το εστιατόριο, οι «Μαγείρισσες» αποτελούν σημείο αναφοράς για την εκλεκτή κυπριακή κουζίνα. Η σταθερότητα στην ποιότητα του φαγητού έχει διακριθεί με τα σημαντικότερα βραβεία γαστρονομίας του τόπου αφού για τα τελευταία τρία έτη «Οι Μαγείρισσες» βρίσκονται στα δέκα κορυφαία εστιατόρια σύμφωνα με το Wiz Guide -50 Καλύτερα Εστιατόρια. Για την ίδια περίοδο, το εστιατόριο έχει βραβευτεί από τους Χρυσούς Σκούφους στην κατηγορία κυπριακή κουζίνα.

Στην κουζίνα τους τα πάντα ετοιμάζονται χειροποίητα χωρίς εκσυγχρονισμό στις μεθόδους μαγειρικής. Κόβουν, ζυμώνουν, τυλίγουν, πλάθουν -όλα στο χέρι, ακριβώς όπως μαγειρεύουν και στο σπίτι. Μπορεί η διαδικασία να γίνεται πιο χρονοβόρα, αλλά η διαφορά είναι αισθητή στη γεύση, στο άρωμα, στην υφή κάθε πιάτου φαγητού.
Στις πρώτες ύλες δεν γίνονται συμβιβασμοί. Τα περισσότερα προϊόντα προέρχονται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και προμηθευτές της περιοχής. Έτσι, εξασφαλίζεται καθημερινά φρεσκάδα και ποιότητα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία και τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την κυπριακή γη. Οι ελιές και μεγάλο μέρος του ελαιόλαδου, είναι δικής τους παραγωγής, όπως και πολλά από τα αρωματικά που χρησιμοποιούνται.

Και η φροντίδα δεν τελειώνει στην ποιότητα του φαγητού. «Οι Μαγείρισσες» εφαρμόζουν περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές, για μείωση των απορριμμάτων μέσω ανακύκλωσης χαρτιού, γυαλιού και πλαστικού, και μέσω διαδικασιών κομποστοποίησης, ακολουθώντας την σοφία των ανθρώπων του τόπου μας που σέβονταν τη γη που τους έδινε τροφή και πάντα έλεγαν πως «όλα έχουν τον κύκλο τους».

Οι «Μαγείρισσες» δεν είναι μια γραφική ταβέρνα που προσπαθεί να αναβιώσει το παρελθόν. Είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο που αντιλαμβάνεται την παράδοση ως κάτι ζωντανό το οποίο εξελίσσεται, διατρέχει τη μνήμη μας και γίνεται βίωμα και εμπειρία σήμερα. Οι Μαγείρισσες δεν νοσταλγούν την παράδοση, αλλά τη αγαπούν, την αναδεικνύουν και την ζουν.


















