ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

«Just Another Youth Story»: Μαρίνα Γεωργίου

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Η Μαρίνα είναι 29 χρονών. Γεννήθηκε κωφή από κωφούς γονείς. Έχει δύο παιδιά κι’αυτά κωφά. Η λέξη “υπομονή” που της έλεγε από μικρή η μητέρα της είναι αυτή που της δίνει δύναμη μέχρι σήμερα να μην λυγίζει αλλά να παλεύει να κατακτά τους μικρούς και μεγάλους της στόχους, σε μια κοινωνία που ακόμα δεν κατάφερε να προσφέρει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες στα κωφά άτομα.

“Είμαστε δυστυχώς πολύ πίσω σε ό,τι αφορά στην ισότητα στην εργασία, την προσβασιμότητα και στο μη διαχωρισμό κωφών και ακουόντων ατόμων”, λέει η Μαρίνα η οποία σήμερα σπουδάζει σχεδιάστρια μόδας και προσπαθεί καθημερινά να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά της διατηρώντας το πείσμα και την δύναμη της να αντεπεξέρχεται σε όλες τις δυσκολίες. #JustAnotherYouthStory

Βίντεο κατά των κοινωνικών διακρίσεων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου έχει δημιουργήσει 4 βίντεο που αφορούν ιστορίες νέων, οι οποίες έρχονται να φωτίσουν ένα διαφορετικό “success story” από εκείνο που υπαγορεύουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ο ΟΝΕΚ με την παραγωγή αυτών των βίντεο στοχεύει στην καταπολέμηση των κοινωνικών ταμπού τα οποία εμποδίζουν τους νέους να χτίσουν το μέλλον τους όπως αυτοί το ονειρεύονται αλλά και να ζήσουν το παρόν τους χωρίς να κουβαλούν το βάρος του “διαφορετικού”, διευρύνοντας τους ορίζοντες της κοινωνίας ώστε αυτή να μην περιορίζει τους ορίζοντες των νέων μέσα από την ύπαρξη στερεότυπων μοντέλων επιτυχίας και κοινωνικών ταμπού.

Σκοπός των βίντεο είναι να αναδείξουν τις ιστορίες αυτών των νέων, οι οποίοι βαδίζουν στην “αντιπέρα όχθη” και οι οποίοι έχουν ισότιμο δικαίωμα στο όνειρο και στην ζωή. Μέσα από τις ιστορίες τους, οι οποίες αποδεικνύουν την δύναμη αλλά και την θετική τους ενέργεια να περπατήσουν διεκδικώντας μια θέση στο αύριο, επιδιώκουμε να σπάσουμε τα όποια κοινωνικά ταμπού περιορίζουν τον ορίζοντα τους και επιμένουν στην όποια “περιθωριοποίηση” τους.

Την παραγωγή των βίντεο υπογράφουν η δημιοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης, ενώ εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Νo Hate Speech Online».

Τα βίντεο θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Οργανισμού Νεολαίας στο Facebook κάθε Παρασκευή, αρχίζοντας στις 27/11.

Δείτε το trailer

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

:haven, Λεμεσός (bbf:)

51 νέα έργα για τη bbf:

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ...
newsroom must
 |  PROMO