ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Η καρδιά της Λευκωσίας αποκτά παλμό

Εγκαίνια του έργου «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου Γ – Στασικράτους – Ευαγόρου Φάση Α για την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας»

Η Λευκωσία αλλάζει. Η καρδιά της αποκτά παλμό. Το αστικό κέντρο της πρωτεύουσας εκσυγχρονίζεται, αναζωογονείται, ανανεώνεται. Η Α’ φάση του έργου της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους - Ευαγόρου εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Τα εγκαίνια των οδών Στασικράτους, Ζήνα Κάνθερ Θεοφάνη Θεοδότου και τμήματος της Μνασιάδου πραγματοποίησε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Υπουργός έκανε λόγο για ένα έργο που πέρα από τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της οδικής ασφάλειας συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της προσέλκυσης επισκεπτών και ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή, με θετικές επιπτώσεις στην εμπορική δραστηριότητα και την τοπική οικονομία.

Τόνισε επιπρόσθετα πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αποσκοπεί στη συνολική αναδιαμόρφωση του χώρου με την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη δημιουργία ταυτότητας και χαρακτήρα σύγχρονου αστικού εμπορικού κέντρου, όπως αρμόζει στην περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας.

«Τα κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού που υιοθετήθηκαν στο εν λόγω έργο, συνάδουν απόλυτα με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» είπε. Υπέδειξε δε ότι το έργο βασίζεται στις εισηγήσεις του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας για τη Λευκωσία» και του Σχεδίου Περιοχής Κεντρικής Λευκωσίας.

Η καρδιά της Λευκωσίας αποκτά παλμό

«Η Λευκωσία αλλάζει, η καρδιά της αποκτά παλμό. Εκσυγχρονίζεται, αναζωογονείται, γεμίζει ζωντάνια και ζωή» τόνισε στη δική του ομιλία ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Σημείωσε πως στόχος του συνολικού έργου, το οποίο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, είναι να καταστεί το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας εύκολα προσβάσιμο, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

#XMASwithLOVE

#XMASwithLOVE

Φέτος τα Χριστούγεννα, θα είναι αλλιώς! Πάντα όμως με… ΑΓΑΠΗ.
 |  PROMO
#ΟΠΩΣΤΟΘΕΛΕΙΣ

#ΟΠΩΣΤΟΘΕΛΕΙΣ

Ονειρεύτηκες ανακαίνιση; Συνεχίζουμε να κάνουμε τα όνειρα σου πραγματικότητα… με αγάπη!
 |  PROMO