ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

4 tips για την συγκατοίκησή σας

Σκέφτεστε να μετακομίσετε μαζί; Σας παρουσιάζουμε τέσσερις προτάσεις για ομαλή μετάβαση στο επόμενο μεγάλο βήμα

Προωθητική Ενέργεια

Πήρατε την απόφαση μαζί με το ταίρι σας να κάνετε το επόμενο βήμα στη σχέση σας και να συγκατοικήσετε μαζί; H απόφαση αυτή αναμφίβολα αποτελεί μία σημαντική και συναρπαστική στιγμή στην κοινή σας πορεία, σηματοδοτώντας ένα νέο κεφάλαιο. Πέρα από τον ρομαντισμό και τον ενθουσιασμό που υπάρχει για το επόμενο αυτό βήμα, υπάρχουν και οι πρακτικές δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά.

Πώς μπορείτε λοιπόν να κάνετε τη συγκατοίκηση ομαλή και ευχάριστη όπως την ονειρεύεστε μαζί με το ταίρι σας; Ακολουθείστε απλά τους τέσσερις βασικούς μας κανόνες.

Κοινή επικοινωνία

Συζητήστε ανοιχτά και ειλικρινά για τις προσδοκίες σας όσον αφορά τη συμβίωση. Μοιραστείτε τις ευθύνες του νοικοκυριού με ισορροπία, λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες και τις προτιμήσεις του καθενός και βρείτε τρόπους να συμβιβαστείτε σε θέματα διακόσμησης, καθαριότητας και οικονομικών.

Οικονομικός σχεδιασμός και αλληλοσεβασμός

Καθιερώστε ένα κοινό budget λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα και τα έξοδα και των δύο. Συζητήστε για τυχόν χρέη ή οικονομικές υποχρεώσεις που ίσως έχει ο καθένας και σεβαστείτε τις ατομικές οικονομικές επιλογές του συντρόφου σας, χωρίς να ασκείτε πίεση ή κριτική.

Προσωπικός χώρος και χρόνος 

Δημιουργήστε χώρους στο σπίτι όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει και να νιώθει άνετα. Μην παραμελείτε τον εαυτό σας και φροντίστε να αφιερώνετε χρόνο για τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες που σας ευχαριστούν. Ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να διατηρείτε φιλίες και κοινωνικές επαφές εκτός σχέσης.

Επίλυση διαφωνιών και συχνή επικοινωνία

Αποδεχτείτε ότι οι διαφωνίες είναι φυσιολογικές σε κάθε σχέση, μην αφήνετε τα προβλήματα να συσσωρεύονται, αλλά αντιμετωπίστε τα με ευθύτητα και με ειλικρίνεια. Επικοινωνήστε τα συναισθήματά σας με σεβασμό και κατανόηση, χωρίς να καταφεύγετε σε κατηγορίες ή προσβολές.

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips, η συμβίωση με το ταίρι σας μπορεί να αποτελέσει μία υπέροχη εμπειρία, γεμάτη αγάπη, ευτυχία και αξέχαστες στιγμές. Απαραίτητο είναι όμως να στεγαστεί και στο κατάλληλο σπίτι. Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα και να συγκατοικήσετε με το ταίρι σας αλλά σας προβληματίζει η εύρεση του κατάλληλου χώρου, η Altia - η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων της Κύπρου - διαθέτει πολυάριθμες επιλογές από διαθέσιμα σπίτια και διαμερίσματα σε όλες τις κεντρικές περιοχές, καλύπτωντας κάθε σας ανάγκη. 

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Παλλουριώτισσα

Διαμέρισμα στην ενορία Παναγιά της Παλλουριώτισσας Λευκωσίας περίπου 280μ. βόρεια της Λεωφόρου Λάρνακος και 100μ. ανατολικά της Λεωφόρου Σπύρου Χριστοδούλου (Σαλαμίνος). Αποτελείται από ενιαίο χώρο με σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, χολ, μπάνιο, δύο υπνοδωμάτια, μία καλυμμένη και μία ακάλυπτη βεράντα. Επίσης διαθέτει ακάλυπτο χώρο στάθμευσης και αποθήκη στο ισόγειο. 

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Τσέρι

Διαμέρισμα στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στο Τσέρι της επαρχίας Λευκωσίας. Βρίσκεται στην οδό Ελευθερίας, 470μ. δυτικά της Λεωφόρου Τσερίου και περίπου 575μ. βορειοδυτικά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τσερίου. Αποτελείται από ενιαίο χώρο καθιστικού/τραπεζαρίας, κουζίνα, 2 υπνοδωμάτια (ένα από το οποίο είναι τύπου en-suite με μπάνιο), ένα κυρίως μπάνιο και μια καλυμμένη βεράντα. Τέλος, υπάρχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης καλυμμένου χώρου στάθμευσης και αποθήκης. 

Διώροφο διαμέρισμα στον Μαζωτό Λάρνακας

Διώροφο διαμέρισμα που βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών στον Μαζωτό Λάρνακας περίπου 3χλμ. από την παραλία, 700μ. από το κοινοτικό κέντρο του Μαζωτού και 10χλμ. από τον αυτοκινητόδρομο. Ο 1ος όροφος αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια και 1 μπάνιο, στον 2ο όροφο υπάρχει ενιαίος χώρος καθιστικού και κουζίνας και μια μεγάλη ακάλυπτη βεράντα 48 τμ. Διαθέτει επίσης κοινόχρηστο γυμναστήριο και πισίνα. 

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην Αγλαντζιά

Διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στον 1ο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας στην Αγλαντζιά, περίπου 235μ. νοτιοδυτικά της Λεωφόρου Λάρνακος και 850μ. βορειοδυτικά της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αποτελείται από σαλόνι/τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο, κουζίνα, μπάνιο και δύο υπνοδωμάτια. Επιπλέον, εξωτερικά υπάρχει καλυμμένη βεράντα και αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης καλυμμένου χώρου στάθμευσης και αποθήκης.

Κατοικία στην Πόλη Χρυσοχούς

Διώροφη οικία που είναι μέρος συγκροτήματος τεσσάρων κατοικιών στην Πόλη Χρυσοχούς της επαρχίας Πάφου. Το ισόγειο αποτελείται από ενιαία χώρο κουζίνα-τραπεζαρία-σαλόνι, μια τουαλέτα επισκεπτών, σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο και μια καλυμμένη βεράντα. Ο πρώτος όροφος διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, το ένα με ιδιωτικό ντους/τουαλέτα και το άλλο με ιδιωτικό μπάνιο/τουαλέτα και ακάλυπτη βεράντα. Υπάρχουν επίσης καλυμμένοι χώροι 89 τ.μ., καλυμμένες βεράντες 3 τ.μ και ακάλυπτη βεράντα 16 τ.μ. Επιπλέον, υπάρχει αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης χώρου στάθμευσης στο ισόγειο.

Δείτε περισσότερα οικιστικά ακίνητα σε μειωμένες τιμές 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση