ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Χωριό της Κύπρου ανάμεσα στους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο

Ένα βρετανικό άρθρο εκθειάζει ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Κύπρου.

Wiz Guide

Ένα βρετανικό άρθρο εκθειάζει ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακήρυξε τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο, αναφέροντας πως η ταξινόμηση έγινε βάσει διαφόρων παραγόντων.

Η υψηλή βαθμολογία των καλύτερων χωριών επιτεύχθηκε χάρη στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητά τους, αλλά και με βάση τον τουρισμό.

Το χωριό της Κύπρου που βρίσκεται στη λίστα είναι τα Πάνω Λεύκαρα, καθώς σημείωσαν υψηλή βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες. Όχι άδικα, τα Πάνω Λεύκαρα θεωρούνται ένας συναρπαστικός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ της Express UK.

Το ρεπορτάζ κάνει μάλιστα αναφορά και στην προέλευση του ονόματος του χωριού, αναφέροντας πως πήρε το όνομά του από τις ελληνικές λέξεις «λευκά» και «όρη».

Και καταλήγει:

Τα Λεύκαρα είναι η πατρίδα της παραδοσιακής κυπριακής κεντημένης δαντέλας, που ως γνωστό αποτελεί κληρονομιά της UNESCO.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τα Λεύκαρα θα βρουν πολλά μικρά καταστήματα που πωλούν όμορφα κεντήματα σε παραδοσιακό στυλ.

Μπορούν ακόμα να παρακολουθήσουν τους κατοίκους της περιοχής καθώς δουλεύουν πάνω στην περίπλοκη δαντέλα, γνωστή και ως «λευκαρίτικα κεντήματα».

Μια περιπλάνηση στα ασβεστολιθικά πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού προσφέρει σίγουρα τη δυνατότητα να δει κανείς ένα ενδεικτικό στιγμιότυπο από την παραδοσιακή κυπριακή ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση