ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Τα 10 παλιότερα εστιατόρια του κόσμου

Η εταιρεία NetCredit κατάρτισε μια λίστα (για την ακρίβεια, έξι χάρτες) με τα παλαιότερα εστιατόρια σε περισσότερες από 115 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχουν εστιατόρια που όχι απλά υπερβαίνουν τάσεις και εποχές, νέες γεύσεις και πρώτες ύλες, αλλά επιπλέον, κατορθώνουν να επιβιώσουν από το μεγαλύτερο crash test, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον χρόνο. Με τη διαφορά ότι, στην προκειμένη περίπτωση, το μέτρο δεν είναι οι δεκαετίες, αλλά οι αιώνες. Δηλαδή, εκτεταμένες χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες ο κόσμος κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε -από την εξέλιξη της τεχνολογίας μέχρι τους πολέμους και τις οικονομικές κρίσεις.

Η εταιρεία NetCredit κατάρτισε μια λίστα (για την ακρίβεια, έξι χάρτες) με τα παλαιότερα εστιατόρια σε περισσότερες από 115 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το βασικό κριτήριο ήταν η πιστοποίηση ότι τα εν λόγω εστιατόρια «λειτουργούν μέχρι σήμερα», έστω κι αν συν τω χρόνω άλλαξαν ιδιοκτησία, ονόματα ή αναδιαμόρφωσαν τους χώρους τους.

Στη συνέχεια και προκειμένου να καταλήξει στην επίσημη λίστα με τα 10 παλαιότερα εστιατόρια στον κόσμο, προχώρησε σε διασταύρωση στοιχείων μέσα από ιστορικά αρχεία.

Η πρώτη διαπίστωση διατρέχοντας τη λίστα είναι πώς στην πραγματικότητα, τα παλαιότερα εστιατόρια είναι πολύ... παλαιότερα από όσο θα νόμιζε κανείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην κορυφή φιγουράρει το διάσημο St. Peter Stiftskulinarium στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, που άνοιξε το σωτήριον έτος 803 και αναφέρεται σε ποίημα του Αγγλοσάξωνα λόγιου, κληρικού και ποιητή Αλκουίνου της Υόρκης (735 - 804), σημαντικότερη πνευματική μορφή της δυναστείας των Καρολιδών και της λεγόμενης Καρολίγγειας Αναγέννησης.

Στην αρχή λειτούργησε ως πανδοχείο στο Αβαείο του Αγίου Πέτρου και σήμερα προσφέρει «πολυτελή» κουζίνα τιμώντας την αυστριακή γαστρονομική παράδοση.

Μάλιστα, προκειμένου να δώσει μία τάξη μεγέθους, η NetCredit σημειώνει ότι, το εν λόγω εστιατόριο έχει σερβίρει από τον Μότσαρτ μέχρι τον Κλιντ Ίστγουντ.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz-guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση