ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες, sneakers και teddy παλτό
 

Πάμε Baba Au Rum, στην Πλατεία Ελευθερίας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Wiz Guide

Του Μιχάλη Μιχαηλίδη

Το θρυλικό πλέον αθηναϊκό cocktail bar, που ως γνωστό βρίσκεται στην 20η θέση με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο, θα είναι ένα από τα 20 μπαρ που θα προσφέρουν τα φημισμένα κοκτέιλ τους σε όσους βρεθούν στον υπόγειο χώρο της Πλατείας, στις 14 Δεκεμβρίου, στο Cyprus Cocktail Festival - The Christmas Edition.

Εξ αφορμής, μιλήσαμε με τον Θάνο Προυναρούς, τον άνθρωπο που το 2009 έφτιαξε το Baba, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας, αλλά και του πλανήτη γενικότερα -η φετινή συμπερίληψή του στη λίστα με τα «World’s 50 Best Bars» είναι η όγδοη.

Λίγους μόνο μήνες μετά τη φετινή βράβευση, του ζητώ να πάμε πίσω στον χρόνο, ρωτώντας τον κατά πόσο η φήμη που απέκτησαν μετά την πρώτη βράβευση τούς είχε βοηθήσει. «Μας βοήθησε, εννοείται, σε όλα τα επίπεδα. Καταρχάς, ήταν το οικονομικό κομμάτι, ειδικά το 2013, σε μια εποχή που η Ελλάδα ήταν στο κέντρο εκείνης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Οπότε, αυτό ήταν κάτι πολύ καλό για εμάς, αφού μας κράτησε ζωντανούς. Θυμάμαι να λέμε στους εαυτούς μας πως, ό,τι κι αν συμβαίνει, η Αθήνα αξίζει να έχει ένα μπαρ που προσπαθεί να είναι διαφορετικό παρά τα όποια προβλήματα. Και είχαμε προσπαθήσει πολύ γι’ αυτό. Επιπλέον, είναι και το δημιουργικό κομμάτι, αφού όλο αυτό σε βάζει σε μια συνθήκη όπου όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου και άρα καλείσαι να προσφέρεις κάτι πολύ ιδιαίτερο».

Διαβάστε την συνέχεια στο Wiz-Guide, εδώ

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση