ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γυμανστικό κολάν, απλό tee, blazer και sneakers
 

Οι κεντρικοί δρόμοι της Λευκωσίας ντυμένοι Χριστουγεννιάτικα είναι must see

Βόλτα στο κέντρο της πρωτεύουσας

newsroom must

Ένα από τα πράγματα που χαιρόμαστε πολύ αυτές τις μέρες είναι να περπατάμε με παρέα, σε φωτισμένους δρόμους, με χαρούμενη μουσική, για να ξεχνάμε για λίγο την κατάσταση με τον κορωνοϊό και να γεμίζουμε χαρά με όποια νέα δεδομένα κι αν έχουμε υιοθετήσει. Η διάθεση μας αλλάζει πάντα όταν βλέπουμε στολίδια στους δρόμους, φωτάκια, όταν ακούμε χαρούμενες φωνές ή όταν βλέπουμε λίγο κόσμο να περνά καλά ψωνίζοντας ή περπατώντας στους δρόμους και στους πεζόδρομους. Δέκα με΄ρες πριν τα Χριστούγεννα και πρωτεύουσα βρίσκεται σε φουλ γιορτινό κλίμα με τους κεντρικούς δρόμους να είναι γεμάτοι φως και λάμψη. 

Η πλατεία Ελευθερίας άνοιξε την 1η Ιανουαρίου 2021 και έτσι δεν είχαμε την ευκαιρία να την δούμε στολισμένη. Πέραν από το δέντρο που φωτίζεται στο παλιό δημαρχείο, φέτος έχουμε φώτα στο έδαφος, φοινικόδεντρα ντυμένα με φωτάκια και τα ιδιαίτερα ''καπέλα'' με φώτα να δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για το κέντρο της πρωτεύουσας. 


Φωτογραφία: @odysseiap.photography


Φωτογραφία: @nicosiamunicipality

Φυσικά εκτός των άλλων η πλατεία Ελευθερίας καταλήγει και οδηγεί στην Παραμυθούπολη Χριστουγέννων που δίνει ακόμα περισσότερο φως στο κέντρο. Ο πανύψηλος, πολύχρωμος τροχός, το φωτισμένο booster, τα διάφορα στολίδια που φαίνονται από μακριά δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. 


Φωτογραφία: @theislanderstories

Από την άλλη, η Στασικράτους για δεύτερη χρονιά προσελκύει τον κόσμο και τις γιορτές αφού ντυμένη με φωτάκια γίνεται ακόμα πιο όμορφη και ουσιαστικά... ξεχυλίζει Χριστούγεννα. Από τη μία έχεις την μεγάλη Instagrammable μπάλα και από την άλλη τα φώτα στα δέντρα που μαζί με τα φώτα του δρόμου ΄συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό στο οποίο λατρεύεις να περπατάς.


Φωτογραφία: @thecypriottraveler


Φωτογραφία: @anti_starr

Τέλος, η λεωφόρος Μακαρίου άνοιξε ξανά πάνω στην ώρα για τις γιορτές και φόρεσε κατ' ευθείαν τα γιορτινά της. Την παράσταση κλέβουν τα μεγάλα στρογγυλά φώτα που κοσμούν το μήκος του δρόμου μαζί με τα αστέρια που κρέμμονται στη μέση.

Φωτογραφία: @dimitrisonair 

Εκτός απ' αυτά όμως, λωρίδες με φώτα κοσμούν βιτρίνες στον δρόμο - που προσωρινά λειτουργεί σαν πεζόδρομος - δημιουργώντας ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κλίμα για τον κόσμο που έσπευσε να περπατήσει ξανά στον πολυσύχναστο κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας, απολαμβάνοντας την βόλτα τους αλλά το Pop-Up Festival που επέστρεψε φέτος στο City Plaza. 


Φωτογραφία: @kyriakosgphotography

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση