ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Matsuhisa Limassol: η φινετσάτη πολιτιστική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Ο σεφ Nobu Matsuhisa έχει επηρεάσει την παγκόσμια γαστρονομία κι έχει γίνει γνωστός για την fusion κουζίνα του που συνδυάζει παραδοσιακά ιαπωνικά πιάτα με περουβιανά υλικά. Τα περίπου 40 εστιατόρια του απλώνονται σε όλο τον πλανήτη, από το Λος Άντζελες μέχρι το Κέιπ Τάουν. Όταν λοιπόν κυκλοφόρησαν τα νέα για το άνοιγμα εστιατορίου Matsuhisa στο ξενοδοχείο Amara της Λεμεσού, μου δημιουργήθηκαν αισθήματα προσμονής αλλά κι ενός συγκρατημένου ενθουσιασμού, καθώς φαίνεται ότι η γαστρονομική σκηνή της Κύπρου σταδιακά εμπλουτίζεται, εξελίσσεται και ανεβάζει επίπεδο.

Το εστιατόριο βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από αυτό της εισόδου του ξενοδοχείου και για να το βρούμε έπρεπε να διασχίσουμε τους πολυτελείς χώρους του. Το γεγονός αυτό από τη μια ικανοποίησε την περιέργεια μας για το νέο απόκτημα της Λεμεσού, κι από την άλλη μας προδιάθεσε ευχάριστα για την εμπειρία που θα ακολουθούσε.

Για τον εσωτερικό σχεδιασμό των εστιατορίων του, ο σεφ συνεργάζεται συνήθως με τον γνωστό αμερικάνο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή David Rockwell - και το Matsuhisa Limassol δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος είναι κομψός και αποπνέει χαλαρή πολυτέλεια με σκούρες, βαθιές αποχρώσεις, ζεστό φωτισμό και με βασικά υλικά το ξύλο, το μάρμαρο και το δέρμα. Διαχωρίζεται στα τμήματα του εστιατορίου και του μπαρ με περίτεχνα στιλάτα πάνελ που παραπέμπουν στο ιαπωνικό στοιχείο, ενώ τοποθετούνται και τραπέζια στην μεγάλη βεράντα, με θέα το χώρο της πισίνας και τη θάλασσα, συνθέτοντας ένα γοητευτικό σκηνικό. Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι όλοι οι θαμώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ WIZ-GUIDE

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση