ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πουκάμισο και tailored maxi φούστα
 

Κυπριακό success story στην Μύκονο

Ένα destination restaurant που ξεκίνησε από τον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και έφτασε ως το Πλιντρί της Μυκόνου.

Tου Μιχάλη Μιχαηλίδη

Όταν το 2019 τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης με σπουδές πολι- τικού μηχανικού και πιλότου αντίστοιχα– αποφάσισαν να φτιάξουν το Salt & Fire, λίγο έξω από τη Λευκωσία, με σκοπό να προσφέροΌταν το 2019 τα αδέρφια Γιώργος και Χρήστος Χειμωνίδης με σπουδές πολιτικού μηχανικού και πιλότου αντίστοιχα αποφάσισαν να φτιάξουν το Salt & Fire, λίγο έξω από τη Λευκωσία, με σκοπό να προσφέρουν στον κόσμο ένα μενού του οποίου η φιλοσοφία στηρίζεται στην απλότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών, εικάζουμε πως δεν υποψιάζονταν ότι μια μέρα η φήμη τους θα έφτανε ως το νησί των ανέμων.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salt & Fire (@saltandfire_ayiosioannis)

Λιγότερα από τρία χρόνια μετά, λοιπόν, κι αφού μελέτησαν ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο βήμα για το Salt & Fire, εγκαταστάθηκαν τελικά στη Μύκονο, προσφέροντας στους εκεί ταξιδιώτες μια πολύ διαφορετική εμπειρία από τα συνηθισμένα του νησιού, κυρίως λόγω του
concept του αλλά και του τοπίου. Ως γνωστό, στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, που αποτελεί αγαπημένο place to be για το διεθνές jet set και το εγχώριο star system, οι εμπειρίες που μπορείς να έχεις σε σχέση με το φαγητό και το ποτό είναι ως επί το πλείστον κάπως «φασαριόζικες». Πλέον, όμως, σε ένα ειδυλλιακό location μακριά από τη Χώρα, όπου το βραχώδες τοπίο σε συνδυασμό με τη θέα του
Super Paradise που διακρίνεται στο βάθος δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για ένα υπέροχο dinner και μπορείς να έχεις μια εντελώς αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, την πορεία του πρότζεκτ που ονομάζεται Salt & Fire, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως η τότε απόφαση των δύο αδερφών να στραφούν στην εστίαση και να προσφέρουν αρχικά στους φίλους τους και κατ’ επέκταση στον κόσμο ένα ξεχωριστό dining experience, ήταν σοφή πέρα για πέρα. Για την ιστορία, αξίζει να πούμε πως όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι για σκι που είχαν κάνει στην Αυστρία και αφού τους είχε μυήσει στα μυστικά της καλής σχάρας ένας ντόπιος, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικό steak. Με μια καλή σχάρα καύσης ξύλων στις αποσκευές τους και πολλή έμπνευση, άρχισαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα για τη δημιουργία ενός εστιατορίου, του οποίου η φιλοσοφία θα περιστρεφόταν γύρω από το steak.

Με το που άνοιξαν το εστιατόριο στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, το Salt & Fire έγινε αμέσως προορισμός για τους απανταχού steak lovers, ξέροντας πως εκεί σερβίρονται εξαιρετικά κρέατα, tartare αλλά και ένα υπέροχο foie gras! Αντίστοιχο, να πούμε, είναι και το μενού του νέου Salt & Fire στη Μύκονο, πλην όμως επειδή το νησιώτικο σκηνικό και η όλη διάθεση το επιτρέπουν, εμπλουτίζεται και με επιλογές όπως
χτένια, χταπόδι, αστακό κλπ. Την όλη γευστική και όχι μόνο εμπειρία συμπληρώνει φυσικά το κρασί, με διαλεχτές ετικέτες από Αμερική, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Κύπρο και Νέα Ζηλανδία. Αν πρέπει να πούμε περισσότερα πράγματα σε σχέση με το μενού, αξίζει να αναφερθεί πως η εκκίνηση γίνεται με παρθένο ελαιόλαδο και τραγανό φρεσκοψημένο προζυμένιο ψωμί. Οι μοναδικές κοπές ψήνονται σχεδόν δίπλα στους πελάτες, στην πολυταξιδεμένη αυστριακή σχάρα, το κρέας σερβίρεται από τον ίδιο τον σεφ σε κάθε καλεσμένο, το δικής τους παραγωγής αγνό παρθένο ελαιόλαδο αγκαλιάζει με μαεστρία τα λαχανικά του μενού και η έκρηξη αντιθέσεων του foie gras έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία, όπως ακριβώς της αξίζει, με τις γεύσεις και τις υφές να τιμούν τη φρεσκάδα των πρώτων υλών. Η μαγειρική φιλοσοφία συμπληρώνεται από το beef tartare, που είναι ψιλοκομμένο στο χέρι, το σιγοψημένο χταπόδι και  τα «βουτυρένια» χτένια και φυσικά από την πλούσια ποικιλία από ετικέτες κρασιών που έρχονται να δέσουν αρμονικά τη Salt & Fire εμπειρία. Το μοναδικά βανιλένιο μιλφέιγ φυστίκι, με τα φρέσκα κόκκινα φρούτα και η μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα με καρα- μελωμένο τσουρέκι και παγωτό μαστίχα κλείνουν απολαυστικά και ανάλαφρα τη βραδιά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salt & Fire (@saltandfire_ayiosioannis)

Όπως ήδη αναφέραμε, το νέο εστιατόριο της Μυκόνου επίσης αποτελεί destination restaurant, από την άποψη ότι χρειάζεται κάπως να το ψάξεις για να το βρεις. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην περιοχή Πλιντρί, μεταξύ Super Paradise και Σκορπιού, εντός του Charisma Βoutique & Wellness Suites, ενός boutique hotel με μαγική θέα. Στα λιγοστά προνομιούχα τρα- πέζια του μπορεί να φιλο- ξενήσει το πολύ 20 άτομα, προσφέροντας μια προ- νομιούχα εμπειρία στους επισκέπτες του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Salt & Fire (@saltandfire_ayiosioannis)


Charisma Βoutique & Wellness Suites, Πλιντρί, Μύκονος, Τηλ. 00306974439709, @saltandfire_mykonos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση