ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Φρέσκο ψάρι της βάρκας από τον Αλέξη, δίπλα στο κύμα

Συνήθως θα βρεις μπαρμπούνι, φαγκρί, τον πιο νόστιμο σκάρο που έχεις γευτεί στην Κύπρο και άλλα ψάρια του παραγαδιού.

Wiz Guide

Όντας από οικογένεια ψαράδων και με δεδομένο ότι το ταβερνάκι του βρίσκεται σε μια σχετικά απομακρυσμένη περιοχή, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού, δεν μπορείς παρά να είσαι 100% σίγουρος ότι το φρέσκο ψάρι που θα σου σερβίρει είναι… ολόφρεσκο.

Στην επόμενη σου εξόρμηση στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, μετά το μπάνιο σου σε μια από τις παραλίες Ωμέγα ή Tylos Beach, πάρκαρε στην Ψαροταβέρνα Αλέξης. Εδώ δεν θα βρεις τον κλασσικό ψαρομεζέ (δεν τον θες άλλωστε, όταν βρίσκεσαι σε ένα σκηνικό που θυμίζει Κύθηρα ή Σίφνο και άρα θες κάτι ανάλογο με αυτό που θα έτρωγες εκεί), αλλά ό,τι έχει η ψαριά της ημέρας, αφού κάπως έτσι προκύπτει κάθε μέρα το μενού.

Παραγγέλνεις ούζο, κάθεσαι σε ένα από τα προνομιούχα τραπέζια με τις γαλάζιες ξύλινες καρέκλες, και ατενίζοντας τη θάλασσα με το πιο υπέροχο ηλιοβασίλεμα στο νησί, επιλέγεις τι θα φας ανάμεσα στα ψάρια που έχουν έρθει απ’ ευθείας από τη βάρκα μόλις το πρωί.

Συνήθως θα βρεις μπαρμπούνι, φαγκρί, τον πιο νόστιμο σκάρο που έχεις γευτεί στην Κύπρο και άλλα ψάρια του παραγαδιού. Επίσης, θα βρεις φρεσκοκομμένη κυπριακή πατατούλα με ρίγανη της περιοχής, αλλά και θαλασσινά (χταπόδι, σουπιές κλπ) στα οποία επίσης μπαίνει ρίγανη, απογειώνοντας τη γεύση.

Διαβάστε την συνέχεια στο wiz-guide

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση