ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Ένα wine bar που περιοδεύει στην Κύπρο

Το Volta Wine Bar πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του επισήμως τον Σεπτέμβρη

Wiz Guide

Η Φοίβη Τσικκίνη μάς περιγράφει πως η μικρή καθυστέρηση στο άνοιγμα του εστιατορίου τους τούς έδωσε την ιδέα να περιοδεύσουν στην Κύπρο, ώστε να τους γνωρίσει ο κόσμος. «Άλλωστε, ταιριάζει και με το concept του Volta!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ίσως έχεις προσέξει τις τελευταίες μερικές βδομάδες τις αναρτήσεις στα social του Volta Wine Bar, το οποίο, όπως μαθαίνουμε, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους βόλτας θα επισκεφτούν φίλους σε όλο το νησί.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο events, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα έρχονται τουλάχιστον άλλα τέσσερα, με το πιο κοντινό από αυτά να είναι προγραμματισμένο για τις 16 Ιουλίου 2022, σε ένα πανέμορφο οινοποιείο στην κοινότητα της Λετύμπου.

Ας δούμε όμως πως προέκυψαν αυτά τα όμορφα events, ή βόλτες όπως χαρακτηριστικά τα ονομάζουν οι διοργανωτές τους.


Από το event στο γκαράζ της ΕΚΑ


Μερικά από τα κρασιά τους

Το εστιατόριο στο κέντρο της πόλης

Το Volta Wine Bar πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του επισήμως τον Σεπτέμβρη. Θα βρίσκεται σε μια πάροδο της Γλάδστωνος, δίπλα στο πρώην Συνεργατικό και νυν Ελληνική Τράπεζα (Αττικής 1, 3031). Θα είναι ένας cozy χώρος, με σκανδιναβικό χαρακτήρα και εσωτερική αυλή στο πίσω μέρος.

Η κάβα του θα περιλαμβάνει γύρω στις 200 ετικέτες, με έμφαση στα ελληνικά κρασιά, αλλά και με επιλεγμένους παραγωγούς από τον διεθνή και τον κυπριακό αμπελώνα. «Θα εστιάσουμε κυρίως σε γηγενείς ποικιλίες, κρασιά ήπιων παρεμβάσεων και μικρούς παραγωγούς που αναδεικνύουν το τερουάρ της εκάστοτε περιοχής», επισημαίνει η Φοίβη Τσικκίνη.


Το σημείο που θα στηθεί το τραπέζι τους στον αμπελώνα του Μακαρούνα


Ντιπ με καπνιστό κολοκυθάκι, σάλτσα με Κυανό τυρί και ηλιόσπορους

«Το κρασί θα συνοδεύει ένα μικρό μενού περίπου 12 πιάτων, τα οποία θα αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφού θα βασίζονται σε εποχιακά προϊόντα της κυπριακής και ελληνικής γης. Φυσικά, θα υπάρχουν και επιλογές για πλατώ τυριών και αλλαντικών. Όλα τα πιάτα είναι μικρά και με τη λογική του να μοιράζονται, να μπαίνουν στο κέντρο του τραπεζιού και να αποτελούν σημείο συνάντησης και συζήτησης για την παρέα. Όπως άλλωστε μοιραζόμαστε και ένα μπουκάλι κρασί».

Το wine bar θα ανοίγει στις 4:30 το απόγευμα για σνακ και ποτό, ενώ μετά τις 7 θα προσφέρει κανονικά φαγητό.


Από το event στο The Cookhouse στη Λεμεσό


Ανθοί τηγανητοί γεμιστοί με τυριά και σάλτσα ροδάκινο

Περιοδεία στην Κύπρο

«Κανονικά το εστιατόριο θα άνοιγε τέλη Μαΐου, αλλά υπήρξαν αρκετές κατασκευαστικές καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά η ομάδα ήταν έτοιμη, τα περισσότερα από τα κρασιά είχαν εισαχθεί ήδη και όρεξη υπάρχει πολλή. Οπότε αποφασίσαμε όλοι μαζί να περιοδεύσουμε στην Κύπρο, ώστε να μας γνωρίσει ο κόσμος και να δείξουμε κι εμείς τι έχουμε να προσφέρουμε. Άλλωστε, ταιριάζει και με το concept του Volta!

Ξεκινήσαμε από το the Cookhouse στη Λεμεσό, συνεχίσαμε με ένα διήμερο στο Garage της ΕΚΑ στην οδό Ελευθερίας και το επόμενό μας θα είναι στις 16 Ιουλίου, στο οινοποιείο Μακαρούνας, στη Λετύμπου. Εκεί, θα στηθεί ένα μακρύ τραπέζι στη μέση του αμπελώνα, κυριολεκτικά ανάμεσα στα αμπέλια, και θα σερβίρουμε ένα μενού γευσιγνωσίας 8 πιάτων, σε συνδυασμό με κρασιά Μακαρούνας».

Το δείπνο θα ξεκινήσει στις 6μμ, κοστίζει 60 ευρώ ανά άτομο και είναι απαραίτητη η κράτηση στο 99817771.


Από αριστερά: Ο μάγειρας Αργύρης Αγαπίου, η σεφ Χριστίνα Χριστοφή και οι ιδιοκτήτες Φοίβη Τσικκίνη και Φίλιππος Ανδρέου

Θα ακολουθήσουν events στα 7 κλειδιά στη Λευκωσία, στο Cascadeur στα Λύμπια, και στο Bistrot 55 το καλοκαιρινό στην παραλία, ενώ τα παιδιά αναλαμβάνουν και private events σε όποιο σημείο τούς ζητηθεί. Κάθε φορά με διαφορετικό μενού και διαφορετικές επιλογές από κρασιά.

«Κάπως έτσι θα φτάσουμε στον Σεπτέμβρη και το άνοιγμα του επίσημού μας χώρου, αλλά υποσχόμαστε ότι τώρα που πήραμε φόρα, οι βόλτες και τα ξεχωριστά φαγοπότια σε όλο το νησί δεν θα σταματήσουν ποτέ».


Το μενού για το event στο Οινοποιείο Μακαρούνας

 

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση