ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Edward Guk: Οι πιο νόστιμες πίτσες στη Λεμεσό

Wiz Guide

Κατάγεται από την Κύπρο (με ρίζες από τη Ρωσία), είναι απόφοιτος της διάσημης σχολής μαγειρικής Le Cordon Bleu London και τους τελευταίους μερικούς μήνες όλοι μιλάνε για τις τέλειες πίτσες που φτιάχνει στο The SeaBlings στη Λεμεσό.

Είναι μόλις 24 χρόνων αλλά έχει προλάβει να κάνει πολλά και διάφορα. Μετά την αποφοίτησή του στο Λονδίνο, δούλεψε εκεί αλλά και στην Κύπρο σε κάποια εστιατόρια και ξενοδοχείο, ενώ υπήρξε και μέλος της ομάδας του Tutto Passa, του μικρού εστιατορίου στην Πινδάρου που όλοι αγαπήσαμε τις πίτσες του.

Αισίως, τον Δεκέμβριο του 2023 ο Edward Guk αποφάσισε να φτιάξει τον δικό του χώρο στη Λεμεσό, ένα μικρό εστιατόριο, κοντά στη θάλασσα, με ωραία ατμόσφαιρα και χαλαρά vibes, προσφέροντας -όπως ο ίδιος τις αποκαλεί- καλές πίτσες.

Παρόλο που χρησιμοποιεί όλες τις τεχνικές που αφορούν στη ναπολιτάνικη πίτσα, φτιάχνοντας ζύμη 48ωρης ωρίμανσης, παρόλο που τα πλείστα υλικά του είναι άριστης ποιότητας και έρχονται στην Κύπρο από την Ιταλία, εντούτοις δεν θέλει να περιορίζει την πίτσα του ονομάζοντάς την ναπολιτάνικη. «Προτιμώ να τη χαρακτηρίζω ‘καλή πίτσα’». Στις συνταγές για τα οκτώ διαφορετικά είδη πίτσας που προσφέρει χρησιμοποιεί επίσης και αναδεικνύει πολλά κυπριακά υλικά, βγάζοντας συνταγές που σίγουρα δεν πρόκειται να βρείτε πουθενά αλλού.

Ανάμεσα στις δημοφιλείς πίτσες του είναι σίγουρα η Garlic Burrata Pizza, η SeaBlings Sweet & Spicy Pizza (με ντομάτες San Marzano, σπιτικό Chili sauce, spicy χοιρινό σαλάμι, μέλι, burrata, παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και βασιλικός), αλλά και η Pumpkin Pizza (με mozzarella, mascarpone, ricotta, κολοκύθα, κύμινο, chili, σκόρδο, fermented mango honey, ελαιόλαδο, kale, pumpkin seeds και παρμεζάνα).

Στο μενού θα βρείτε 4 σταθερά είδη πίτσας, άλλα 4 που είναι specia, το δημοφιλές πλέον garlic bread, μια νηστίσιμη που προσφέρεται ειδικά τώρα για την περίοδο των νηστειών, αλλά και το γλυκό της ημέρας!

Info
Τηλ. 95175390
Γεωργίου Α 107, Λεμεσός
Τρ-Κ 12.00-15.00 & 17.00-23.00

Διαβάστε την συνέχεια εδώ 

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση