ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: ecru denim παντελόνι, πουκάμισο και γόβες
 

Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου

Ο κορυφαίος οδηγός διασκέδαση WiZ GUIDE διοργανώνει τον θεσμό 50 BEST Restaurants.

Mε απώτερο του στόχο την όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη χαρτογράφηση της ανερχόμενης γαστρονομίας στην Κύπρο και θέλοντας να δώσει ένα ακόμη κίνητρο για την περεταίρω εξέλιξή της, ο κορυφαίος οδηγός διασκέδαση WiZ GUIDE διοργανώνει τον θεσμό 50 BEST Restaurants.

Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα γνωστοί κριτές από την Κύπρο και την Ελλάδα, μετά από έρευνα, επέλεξαν σε πρώτο στάδιο εκατό εστιατόρια - χωρίς το είδος της κουζίνας τους να παίζει ρόλο, αφού στη λίστα βρέθηκαν από ταβέρνες μέχρι και  fine dining εστιατόρια και έπειτα, μετά από συζητήσεις κατέληξαν σε εβδομήντα εστιατόρια, τα οποία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού επισκέφτηκαν και ανώνυμα δοκίμασαν μερικά από τα αντιπροσωπευτικά πιάτα τους προκειμένου να τα βαθμολογήσουν - με σταθερά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο, στην συνέχεια δημιουργήθηκε η λίστα με τα 50 καλύτερα κυπριακά εστιατόρια για το 2022.

 

Η κριτική επιτροπή απαρτίζουν ο Απόστολος Κουρουπάκης, ο Λεόντιος Τσέλεπος, η Ντένη Καλλιβωκά, η Αφροδίτη Δερματά, ο Γιάννος Ιωάνου, η Πόπη Βάκη, ο Γιάννης Αδειλίνης, η Σάντη Αντωνίου, η Αθηνά Λοϊζίδου, η Πάολα Παπακώστα, ο Μιχάλης Μιχαηλίδης και η Ειρήνη Γεωργαλλά.
 

Πριν δούμε τα πενήντα εστιατόρια, να σημειώσουμε ότι η βαθμολογία των κριτών τοποθετήθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα του WiZ GUIDE που έχει δημιουργηθεί με ειδικό αλγόριθμο γι’ αυτό τον σκοπό και με βάση τις παραμέτρους που είχαν οριστεί ο τελικός μέσος όρος εμφανίστηκε για κάθε εστιατόριο αυτόματα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Theta Miderarranean

 

 

 

Χορηγοί των 50 BEST Restaurants: Τράπεζα Κύπρου, Acqua Panna, San Pellegrino, Nico Lazaridi Winery, Epic, Petrolina.


Τα 50 BEST Restaurants εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά. Η σειρά κατάταξης θα ανακοινωθεί επισήμως στην τελετή απονομής των βραβείων στις 30 Ιανουαρίου 2023 (με αλφαβητική σειρά παρουσιάζονται και στην έντυπη έκδοση των 50 BEST Restaurants που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση