ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

10 ιδέες για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

Πώς να κάνεις το Σαββατοκύριακο σου ακόμη πιο ενδιαφέρον

newsroom must

To πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου είναι εδώ και το Wiz επιλέγει τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα γίνουν η αφορμή για να το ρίξετε έξω. 

«Γυναικείο Μελάνι» στο Παλλάς

Το Ledra Music Soloists, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Μάρας Κωνσταντίνου και της θεατρικής της ομάδας Dream Theatre Productions, παρουσιάζουν μια σύνθετη και διαφορετική, μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο Γυναικείο Μελάνι… Η παράσταση αναπολεί μια χαμένη εποχή και καταδύεται στα βάθη της γυναικείας ψυχής. Το πάθος θέλει χαρτί, οι γυναίκες γράφουν, εξιστορώντας το απύθμενο βάθος της αγάπης, της επικοινωνίας και του έρωτα. Δεκατρείς αληθινές γυναίκες, διάσημες προσωπικότητες, που δεν είναι πια μαζί μας, μιλούν καταθέτοντας αβίαστα και γυμνά την ψυχή τους. Μια γραφή ρέουσα, συνδεδεμένη, τόσο με τους ρυθμούς και τις δονήσεις του σώματος, όσο και με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τις επιστολές, η ηρωίδα της παράστασης ταξιδεύει στο χρόνο και ζωντανεύει το χθες. Ξυπνά εικόνες και ήχους, φέρνοντας στην σκηνή, σαν παιχνίδι, το χθες στο σήμερα και το σήμερα στο χθες.

Info
Παρασκευή 2 Απριλίου 2021,
Κινηματοθέατρο Παλλάς, 20.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Εισιτήρια: SoldOut Tickets

kazanτί στο Rialto

Παρατηρώντας την κωμικοτραγική σύγχυση που υπάρχει στην αναζήτηση ταυτότητας, οι δημιουργοί κατάφεραν με έναν μαγικό τρόπο να τη συνδέσουν με το «καζαντί», το παραδοσιακό κυπριακό τυχερό παιχνίδι. Πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, το καζαντί βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, «μετατοπίζεται» από το ένα μέρος στο άλλο και πετυχαίνει να είναι πανταχού παρόν. Με χιουμοριστική προσέγγιση, το #kazanτί διερευνά τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας. Στα τουρκικά, «kazanmak» σημαίνει «νίκη, απόκτηση πλούτου» (καζαντίζω = πλουτίζω). Και στην τελική, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε;

Info
Παρασκευή 2 Απριλίου 2021
Θέατρο Ριάλτο, 20.00
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων Λεμεσός
Πληροφορίες / Εισιτήρια: www.rialto.com.cy 
Rialto App (Τηλ. 77777745)

«Ντουέτο για ένα» στο Θέατρο Ένα

«Το «Ντουέτο για Ένα» πραγματεύεται τη ζωή μιας διάσημης βιολίστριας, της Στέφανι Έιμπραχαμς, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόβλεπτη προσωπική τραγωδία, όταν διαπιστώνει ότι πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση. Η ανατροπή αυτή την υποχρεώνει να επαναπροσδιορίσει τη ζωή, τα βαθύτερα συναισθήματα και τις αξίες της όταν συναντά τον ανατρεπτικό κορυφαίο ψυχίατρο Δρ. Φέλντμαν, που προσπαθεί να τη βοηθήσει και έρχεται αντιμέτωπος με τα όρια της επιστήμης του. Βασικά το έργο στηρίζεται στην περίπτωση της διεθνούς φήμης βιολοντσελίστριας Ζακλίν ντυ Πρε, που πέθανε στην ακμή της καριέρας της από ανίατη ασθένεια.

Info
Παρασκευή 2 Απριλίου 2021
Θέατρο Ένα, 20.00
Λεωφόρος Αθηνάς 4
Λευκωσία
Κρατήσεις: 22348203

«Out of Necessity» στο Wherehaus 612

Με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Out of Necessity είναι μια παράσταση θεάτρου της επινόησης, που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’, δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα; Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά μας;

Ιnfo
Πέμπτη 1- Κυριακή 4 Απριλίου 2021
Wherehaus 612, 19.00
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5
Παλλουριώτισσα – Λευκωσία
Πληροφορίες 7000 70 40
Εισιτήρια: €15 / 12
Προπώληση www.tickethour.com.cy 

ΠΑΙΔΙ

Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Εργαστήρι δημιουργικής φιλαναγνωσίας για παιδιά "Λύνω το πρώτο μου μυστήριο" με την βραβευμένη συγγραφέα Ευτυχία Γιαννάκη.

Το Μουσείο Παραμυθιού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου λύνοντας μυστήρια με την ειδική επί των μυστηρίων συγγραφέα Ευτυχία Γιαννάκη! Ευτυχία Γιαννάκη.

Με αφορμή τους Πιτσιμπουίνους, μια σειρά παιδικού μυστηρίου, τα παιδιά γίνονται μικροί ντετέκτιβς και λύνουν το πρώτο τους μυστήριο. Γνωρίζουμε τους ήρωες και τον συναρπαστικό κόσμο του μυστηρίου μέσα από μια περιπέτεια που στήνεται διαδικτυακά και θα έχει πολύ χρώμα, χιούμορ και ανατροπές.

Ιnfo
Παρασκευή 2 Απριλίου 2021
Μουσείο Παραμυθιού, 17.00-18.00
Γρανικου 32-34 Λευκωσία
Για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών
Συμμετοχή δωρεάν
Πληροφορίες & εγγραφές 22376522

«Tα γεναία σποράκια» στο Θέατρο Δέντρο

Δύο γενναία σποράκια που αναπάντεχα θα βρεθούν από την ασφαλή αγκαλιά της μαμάς Ντορέττας στα αμίληκτα διλήμματα της πραγματικής ζωής.

Θα αντιμετωπίσουν περιπετειώδεις καταστάσεις και θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις...
Είναι όμως οπλισμένα με θάρρος και πολύ αγαπημένα μεταξύ τους...

Μια έμμετρη συγκινητική ιστορία για τη σύγχρονη ζωή με διαχρονικά μηνύματα για την αγάπη, την ελευθερία, τη γενναιότητα και την αλληλοβοήθεια.

Ιnfo
Σάββατο 3 Απριλίου 2021
Θέατρο Δέντρο, 16.00
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Κρατήσεις 99520835

Δείτε τις υπόλοιπες ιδέες στο wiz-guide.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
wiz guide  |  going out  |  kids  |  family  |  έξοδος  |  θέατρο  |  παιδιά  |  βιβλίο

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση