ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Ελαφριά σαλάτα νισουάζ

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια συνταγή για την κλασική σαλάτα νισουάζ στην οποία έχω κάνει μικρές αλλά σημαντικές επεμβάσεις! Όλα τα υλικά της αυθεντικής σαλάτας νισουάζ περιέχουν χαμηλές θερμίδες εκτός της σος που έχει αυξημένες θερμίδες. Για αυτό το λόγο σας προτείνω να φτιάξετε τη σος με μουστάρδα, λίγο ξίδι και στέβια, υλικά με πολύ λίγες θερμίδες. Επιπλέον, μην σας προβληματίζει η υψηλή θερμιδική αξία της παρμεζάνας διότι η ποσότητα που θα χρειαστούμε είναι πολύ μικρή, είναι μόνο 10 γρ., άρα 5 γρ. η κάθε μερίδα. Και είναι αρκετή ποσότητα αν λάβουμε υπόψη την έντονη γεύση που έχει αυτό το τυρί.

Υλικά
Για 2 σαλάτες

150 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1/3 κουταλάκι chili powder
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ. μαρούλι χοντροκομμένο
80 γρ. φύλλα ρόκας
10 ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
2 αυγά βραστά κομμένα σε φέτες
10 γρ. τυρί παρμεζάνα σε ξύσματα
1 κουταλάκι στραγγισμένη κάπαρη

Για τη σος
40 γρ. μουστάρδα
30 ml ξίδι από λευκό κρασί
20 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές στέβια
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Παίρνουμε το φιλέτο κοτόπουλου και το τρίβουμε με το chili powder και το αλάτι. Κάντε αυτή τη διαδικασία φορώντας γάντια εργασίας αλλιώς αν αγγίξετε τα μάτια με το chili powder που θα μείνει στα γυμνά χέρια σας θα νιώσετε επίπονο τσούξιμο.
2. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτει κάλυμμα και ψήνουμε το κοτόπουλο χωρίς λάδι για 3 με 4 λεπτά την κάθε πλευρά έχοντας το τηγάνι κλειστό για να ψηθεί το κοτόπουλο και από μέσα. Όταν ψηθεί το κόβουμε σε φέτες.
3. Φτιάχνουμε τη σος ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μικρό φλιτζάνι με ένα κουταλάκι.
4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι, τη ρόκα, τις ντομάτες, τη σος και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο πιάτα και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια κοτόπουλου, το αυγό, το τυρί και την κάπαρη. Σερβίρουμε αμέσως.

Σαλάτες: Τελευταία Ενημέρωση