ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χταπόδι στον φούρνο

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένας παραδοσιακός τρόπος για να ψήσουμε το χταπόδι. Για να είναι μαλακό το χταπόδι σας είναι σημαντικό να το προμηθευτείτε από καλή ψαραγορά. Θυμηθείτε ακόμη να μην το αλατίσετε πριν το ψήσιμο για να παραμείνει μαλακό.

Υλικά
800 γρ. πλοκάμια χταπόδι
10 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
2 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
1 δαφνόφυλλο
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα ή μέχρι το χταπόδι να είναι πολύ μαλακό. Αλατίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Ψάρι: Τελευταία Ενημέρωση