ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Εκτέλεση

1.Πρώτα φτιάχνουμε το μίξ για το Μπιριάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά του σε ένα μικρό μπολ.
2.Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και το μισό μιξ μπαχαρικών. Ανακατεύουμε και μαρινάρουμε για λίγο. Σε ένα αντί-κολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το κοτόπουλο ελαφρά να ροδίσει εξωτερικά. Το αφήνου με μισό-ψημένο και το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
3.Στην χύτρα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και τον σκόρδο για πολύ λίγο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, τον ζωμό και σφραγίζουμε την χύτρα. Βάζουμε στην φωτιά σε δυνατή ένδειξη. Όταν εμφανιστεί ο πράσινος δακτύλιος, χαμηλώνουμε την  φωτιά και μαγειρεύουμε σε πίεση για 5’.
4.Αποσύρουμε την χύτρα απ την φωτιά και με την ειδική βαλβίδα αφαιρούμε την πίεση. Ανοίγουμε την χύτρα και ανακατεύουμε μέσα το κοτόπουλο και τις σταφίδες. Ξανά-σφραγίζουμε την χύτρα και αφήνουμε , όχι στην φωτιά, για 5 λεπτά.
5.Ανοίγουμε την χύτρα και σερβίρουμε το φαγητό με τον κόλιανδρο και τα αμύγδαλα.

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση