ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Valentine’s Day Menu: Τι να μαγειρέψετε αν θα γιορτάσετε την ημέρα στο σπίτι

Αν ο Άγιος Βαλεντίνος ή αλλιώς η μέρα των ερωτευμένων σας βρίσκει στο σπίτι δείτε τις πιο κάτω συνταγές

Μαρία Σάββα

Αν ο Άγιος Βαλεντίνος ή αλλιώς η μέρα των ερωτευμένων σας βρίσκει στο σπίτι, είτε αυτό συμβαίνει γιατί δεν προλάβατε να κάνετε κράτηση είτε ευθύνεται στο γεγονός πως δεν τρελαίνεστε ιδιαίτερα για την μέρα, σας βρήκαμε την λύση.

Κάντε την αλλαγή και παρά να παραγγείλετε είτε να φάτε κάτι που δεν είναι και τόσο ιδιαίτερο, δώστε μία πινελιά στην ημέρα σας οργανώνοντας ένα εύκολο και γευστικό set menu για εσάς και τον/την σύντροφό σας.

Δείτε πιο κάτω τις συνταγές που μπορούν να κάνουν την σημερινή μέρα ακόμη πιο ξεχωριστή:

Starter: Ντοματοσαλάτα με μαύρο ρύζι και τυρί Buratta

Υπέροχη μεσογειακή σαλάτα φτιαγμένη με απλά, αλλά πρώτης τάξεως υλικά.

Χρόνος ετοιμασίας, 35 λεπτά
Μερίδες, 6 (σαν συνοδευτικό)
Θερμίδες ανά μερίδα,  225 kcal 

Υλικά

200 γρ. μαύρο ρύζι Gallo
20 γρ. αλατισμένο βούτυρο
½ κ.γ. σκόρδο λιωμένο
30 γρ. πετιμέζι ροδιού
400 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
30 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
200 γρ. (1 μπάλα) τυρί burrata
10 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Πρώτα μαγειρεύουμε το ρύζι μας. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα σκεύος με 500 γρ. ζεματιστό νερό και βράζουμε έχοντας το σκεύος μισοκαλυμμένο για 12 λεπτά.  Όταν το ρύζι μας ψηθεί, ανακατεύουμε με το βούτυρο, το σκόρδο και τα πετιμέζι ροδιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το κρύο ρύζι στα ντοματίνια και ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε σε μπολ σερβιρίσματος και τοποθετούμε επάνω την μπάλα τυρί. Την σπάζουμε σε κομμάτια αν θέλουμε. Τελειώνουμε με τα φύλλα βασιλικού και επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε. 

Κυρίως Πιάτο: Λινγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Υπέροχη μακαρονάδα για ένα ρομαντικό δείπνο για δύο! Πικάντική με τέλεια ψημένες γαρίδες!

Χρόνος ετοιμασίας, 10’
Χρόνος μαγειρέματος, 12’
Μερίδες 6
Θερμίδες ανά μερίδα, 520 kcal

ΥΛΙΚΑ

Για τις γαρίδες

400 γρ. μέτριες γαρίδες, με το κέλυφος
30 γρ. ούζο
¼ κoυτ. γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι

Για την σάλτσα

30 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
30 γρ. ούζο
350 γρ. χυμό ντομάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι & πιπέρι
500 γρ. (κουτί) μακαρόνια λινγκουίνι La Molisana

Για το σερβίρισμα

Βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
Λίγο μπούκοβο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ούζο, τσίλι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για να μαριναριστούν οι γαρίδες μας.  Έπειτα στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση αλουμινόχαρτο και λαδόχαρτο. Τυλίγουμε της γαρίδες για να σφραγιστούν καλά και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ψήνουμε τα μακαρόνια μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας, 12 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και βάζουμε στη φωτιά για να λιώσει. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο.

Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και  χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά  και τα ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τους. Προσθέτουμε την σάλτσα. Αφαιρούμε τις γαρίδες από τον φούρνο, τις καθαρίζουμε από την ουρά και το κεφάλι και τις ρίχνουμε με όλα τα ζουμιά που κατέβασαν μέσα στα μακαρόνια. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και μπούκοβο αν θέλουμε.

Γλυκό: Τιραμισού Φράουλας

Αυτό το εντυπωσιακό επιδόρπιο είναι μια ρομαντική έκδοση του τιραμισού. Δεν αντέχει πολύ καλά στον χρόνο ή τη ζέστη, οπόταν απολαύστε το κατευθείαν από το ψυγείο.

Χρόνος ετοιμασίας, 20’
Χρόνος να παγώσει, 5 ώρες
Μερίδες, 6 
Θερμίδες ανά 100 γρ., 270 kcal
Θα χρειαστούμε ένα γυάλινο ταψί διαστάσεων 24 Χ19Χ8 εκ.

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα φράουλας
300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. σούπας ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού

Για την κρέμα

180 γρ. ζάχαρη
360  γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. κρέμα γάλακτος
24 (200 γρ.) μπισκότα σαβουαγιάρ 

Για το topping φράουλας

300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες 
40 γρ. ζάχαρη άχνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για να φτιάξουμε την κρέμα, τοποθετούμε τη ζάχαρη, το μασκαρπόνε και την κρέμα στο πολυμίξερ και χτυπάμε για δύο έως τρία λεπτά, μέχρι το μείγμα μας να μοιάζει με μια πηχτή κρέμα.

Για τη σάλτσα φράουλας. Σε ένα μπολ ριχνουμε τις φράουλες με τη  ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη φλούδα πορτοκαλιού. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε για 30 δευτερόλεπτα.

Για τη συναρμολόγηση, μουλιάζουμε τα μισά μπισκότα στη σάλτσα φράουλας και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού μας. Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Μουλιάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην υπόλοιπη σάλτσα φράουλας και στρώνουμε τα πάνω από το στρώμα κρέμας. Τελειώνουμε  με την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον πέντε ώρες ή όλη το βράδυ για να παγώσει.  

Για να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε επάνω τις καθαρισμένες φράουλες και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από πάνω. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγές από: athenarecipes.com

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση