ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Το Netflix έχει μήνυμα στους υπαλλήλους του

«Αν δεν σας αρέσει η δουλειά σας, μπορείτε να παραιτηθείτε»

Πάρις Δημητριάδης

Έχοντας κατά καιρούς αντιμετωπίσει διάφορες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σε σχέση κυρίως με το πώς διαχειρίζεται θέματα πολιτικής αλλά και καλλιτεχνικής έκφρασης, η διοίκηση του Netflix αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα update της λειτουργίας της.

Η νέα στάση της εταιρείας απευθύνεται κυρίως στους υπαλλήλους της, στους οποίους αποστέλλεται ξεκάθαρα το μήνυμα ότι θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να εργαστούν και για περιεχόμενο με το οποίο ενδέχεται να μην συμφωνούν. Κι αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να παραιτηθείτε, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε νέα εγκύκλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που αναμεταδίδει η LiFO, η εταιρεία έχει προσθέσει μια νέα ενότητα στον τρόπο λειτουργίας της όπου περιγράφεται αναλυτικά η νέα και αναθεωρημένη προσέγγιση και πολιτική.

«Επιτρέπουμε στους θεατές να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει, αντί να λογοκρίνουμε συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές», λέει το Netflix, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την διαφορετικότητα στις ιστορίες, «ακόμα κι αν μερικές θεματικές αντιβαίνουν τις δικές μας προσωπικές αξίες».

«Ανάλογα με τον ρόλο σας, μπορεί να χρειαστεί να δουλέψετε σε τίτλους που θεωρείτε επιβλαβείς», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Αν δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το εύρος του περιεχομένου μας, το Netflix μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς». Εκπρόσωπος του Netflix είπε ότι η εταιρεία έκανε update στην culture page την Πέμπτη για πρώτη φορά από το 2017, σημειώνοντας ότι το Netflix είχε περάσει τους τελευταίους 18 μήνες συζητώντας διάφορα θέματα με τους υπαλλήλους.

Η νέα γλώσσα προστέθηκε, είπε, «ώστε οι υποψήφιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν τη θέση μας και να λάβουν καλύτερα ενημερωμένοι αποφάσεις σχετικά με το εάν το Netflix είναι η κατάλληλη εταιρεία για εκείνους».

Υπενθυμίζεται ότι τόσο το Netflix οσο και άλλες εταιρείες έχουν δεχθεί πιέσεις από υπαλλήλους, μετόχους και πολιτικούς για το πώς αντιδρούν σε πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα η πολυσυζητημένη υποστήριξη από την πλατφόρμα του Netflix του κωμικού David Chappelle.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση