ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Reels VS TikTok: Ποιες είναι τελικά οι διαφορές τους;

Πόσο διαφέρουν τα δύο;

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ως γνωστό, το Instagram λάνσαρε το ολοκαίνουργιο του feature και φυσικά, όπως περιμέναμε, είναι με λίγα λόγια η δική του εκδοχή του TikTok μιας και το νέο κοινωνικό δίκτυο ανέβηκε... απειλητικά τον τελευταίο χρόνο. Το νέο feature λέγεται Reels και σ' αυτό μπορείς να κάνεις ό,τι και στο TikTok, να ανεβάσεις δηλαδή ένα βίντεο μικρής διάρκειας με μουσική υπόκρουση, κάνοντας το δικό σου μονταζ στη διάρκεια. 

Εκ πρώτης όψεως φαίνονται πανομοιότυπα αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές. 

Κατ' αρχας το TikTok είναι ένα app, ενώ το Reels είναι χαμένο μέσα στο Instagram, με πρόσβαση μόνο μέσω του explore στην κεντρική σελίδα αναζήτησης. Παρόλο που είναι λογικό αφού είναι μέρος του Instagram, καθιστά πιο δύσκολη την πρόσβαση σου σ' αυτό, παρόλο που άμα μπεις κάνεις απλά swipe up για να προχωρήσεις στα επόμενα. 

Στη συνέχεια, τα Reels περιορίζονται σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ το TikTok πλέον επιτρέπει τα βίντεο μέχρι και ενός λεπτού, και δεν μπορείς να ανεβάσεις ''Duets'', που είναι δηλαδή βίντεο-απαντήσεις side-by-side. Το TikTok επίσης διαθέτει μια σειρά από features όπως τα templates, με slideshows φωτογραφιών και προτροπές για προσθήκη κειμένου, και προτείνει ηχητικό που ταιριάζει με το βίντεο που τραβάς. 

Δείτε το βίντεο με την σύγκριση των δύο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
reels  |  tiktok  |  βίντεο  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση