ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Πώς να κάνεις τα Χριστούγεννα των παιδιών σου μαγικά

Ιδέες για να περάσετε όμορφα αυτή την περίοδο με τα μικρά σας!

Δέσποινα Άσπρου

Τι και αν αρκετοί άνθρωποι έχουν μπει σε Christmas mood από τον Νοέμβριο; Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να διστάζουμε - σκεπτόμενοι το άγχος και τα έξοδα της περιόδου. Κι όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι θεμιτό αφού ήδη φτάσαμε στον Δεκέμβριο και "επιβάλλεται" να αφεθούμε στην μαγεία των Χριστουγέννων, ειδικά αν έχουμε παιδιά μικρά.

Οι γιορτές αυτές, λοιπόν, αποτελούν την ιδανική περίοδο για να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο με τα παιδιά μας και με λίγη προσπάθεια και πολλή φαντασία, να τις κάνουμε μαγικές.

Δείτε στην συνέχεια 10 ιδέες για να τα απολαύσετε τα Χριστούγεννα μαζί με τα παιδιά σας

1.Ακολουθούμε τις παραδόσεις του τόπου μας: Καλό είναι αυτές τις ημέρες να επενδύσουμε στις παραδόσεις μας. Για παράδειγμα, αν μέχρι πέρσι εσύ συνήθιζες να αγοράζεις χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κουραμπιέδες, φέτος σου προτείνουμε να τα φτιάξεις μαζί με τα παιδιά σου. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που οι μικροί μπόμπιρες λατρεύουν και αυτό, δεν πρέπει να το ξεχνάς.

2.Απολαμβάνουμε ευχάριστα τον χρόνο μας παίζοντας επιτραπέζια: Well, μπορεί να προτιμάς να πάνε τα παιδιά σου για ύπνο νωρίς και να έχεις την ευκαιρία να δεις με την ησυχία σου την αγαπημένη σου ταινία στο Netflix, ωστόσο εμείς θα προτείναμε να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο σας χρόνο και να έρθετε πιο κοντά. Σύμμαχοί σας; Τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία αποτελούν μια ευκαιρία για ποιοτικό παιχνίδι με τα παιδιά. Υπάρχουν πολλά επιτραπέζια για μικρούς και μεγάλους.

Photo by Phillip Goldsberry on Unsplash

3.Δείτε μια ταινία: Home movie night! Ψήστε pop-corn και δείτε την αγαπημένη σας χριστουγεννιάτικη ταινία παρέα/

4.Ακούστε χριστουγεννιάτικα τραγούδια: Βάλτε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγουδήστε παρέα. Μια εξίσου ωραία και ευχάριστη δραστηριότητα είναι να βάλετε το αγαπημένο σας τραγούδι να παίζει δυνατά και μαζί με τα παιδιά σας να χορέψετε. Σας προτείνουμε μάλιστα να βιντεογραφήσετε την διαδικασία... και να νιώσετε πρωταγωνιστές του πιο επικού βιντεοκλίπ στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

5. Κάντε κατασκευές: Φτιάξτε στολίδια και άλλα διακοσμητικά με τα παιδιά. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο που μπορείς να πάρεις ιδέες για κατασκευές.

6. Συνοδέψτε το παιδί στα Κάλαντα: Ένα τρόπος να βιώσετε την εμπειρία αυτή με τα παιδιά σας είναι να κάνετε μαζί πρόβα τα λόγια και να πάτε μαζί σε φίλους και γνωστούς για τα ψάλετε τα Κάλαντα.

7.Γράψτε μαζί χριστουγεννιάτικες κάρτες: Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες μαζί με τα παιδιά σας. Μετά γράψτε παρέα ευχές στα αγαπημένα σας πρόσωπα και ταχυδρομήστε τες ή δωρίστε τες μέσω επίσκεψης σας σε αυτούς. 

8.Πείτε ιστορίες από τα περασμένα Χριστούγεννα: Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να μάθουν ιστορίες της οικογένειας.

9. Καλέστε φίλους στο σπίτι - ειδικά, φίλους των παιδιών: Διοργανώστε βραδιές με φίλους στο σπίτι και δώστε την ευκαιρία στα μικρά σας να απολαύσουν όμορφες στιγμές παρέα με τους κολλητούς τους.

10.Επισκεφτείτε τα χριστουγεννιάτικα χωριά: Ο Αγρός, η Δερύνεια, η Καλαβασός, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Πόλη Χρυσοχούς και το Φικάρδου βάζουν τα γιορτινά τους και διαχέουν το Χριστουγεννιάτικό τους πνεύμα σε όλους μας. Μια εξόρμηση σε ένα από αυτά -τουλάχιστον- είναι απαραίτητη!

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση