ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Ποιος είναι ο καλλιτέχνης πίσω από την σβησμένη τοιχογραφία στην Πάφο

Τι ξέρουμε για τον street artist Millo;

newsroom must

Στην είδηση που έγινε talk of the town σήμερα, 13 Ιανουαρίου, ο Ιταλός καλλιτέχνης δημοσιοποίησε στους λογαριασμούς του στα social media πως η τοιχογραφία που δημιούργησε στην Πάφο το 2017, όταν η πόλη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα, δεν υπάρχει πια. Το post έγινε αμέσως viral στα κοινωνικά δίκτυα της Κύπρου, με τον δήμαρχο της Πάφου να δηλώνει στο AlphaNews πως πρόκειται για ιδιωτική περιουσία, την οποία ο ιδιοκτήτης παραχώρησε το 2017. 

''Τόσο ο συγκεκριμένος τοίχος, όσο και το υπόλοιπο κτήριο ήταν επάναγκες να συντηρηθούν και να επιδιορθωθούν, καθώς υπέστησαν φθορές με το πέρασμα του χρόνου. Εκτελέστηκαν κατασκευαστικές εργασίες στους σοβάδες και στην μπογιά, ενώ διορθώθηκαν διαβρώσεις στα θεμέλια και τις κολώνες του κτηρίου. Την ίδια ώρα χαρακτήρισε ως απόλυτο δικαίωμα του ιδιοκτήτη να προβεί στις ενδεδειγμένες ενέργειες για αποκατάσταση της περιουσίας του, αφού σε όλες τις περιπτώσεις όπου φιλοτεχνήθηκαν έργα street artist για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017, οι ιδιοκτήτες παραχώρησαν εθελοντικά τις περιουσίες τους και χωρίς καμία δέσμευση έναντι των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης ή των καλλιτεχνών'' συμπλήρωσε, εξηγώντας την κατάσταση.

Ποιος είναι όμως ο Millo, o street artist του οποίου έργα κοσμούν τοίχους σε όλο τον κόσμο; 

Γεννημένος Francesco Camillo Giorgino το 1979, o Ιταλός καλλιτέχνης γνωστός ως Millo, ζωγραφίζει μεγάλες τοιχογραφίες με φιλικές θεματικές, χρησιμοποιώντας μαύρες και λευκές γραμμές με δόσεις χρωμάτων όταν είναι απαραίτητο. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ street art σε όλο τον κόσμο και έργα του μπορεί να συναντήσει κανείς στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Αυστραλία, στην Αργεντινή, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ολλανδία, στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες.

Το έργο με τίτλο ''Ready'', που υπήρχε στην Πάφο, παρουσίαζε ένα ζευγάρι ανάμεσα σε κτήρια και μ' αυτό παρακινούσε τον κόσμο να αφήσει ό,τι τον κρατά πίσω και να αναζητήσει νέα λιμάνια, όπως γράφει στην επίοημη ιστοσελίδα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
millo  |  viral  |  πάφος  |  τοιχογραφία  |  street art  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση