ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με animal print και kitty heels
 

Πώς οι ηθοποιοί της σειράς This Is Us συμφώνησαν ισότητα στις αμοιβές;

Ανεξαρτήτως του προσωπικού τους βιογραφικού και της μεγάλης ή μικρής καριέρας που είχαν στο Hollywood

Πάρις Δημητριάδης

Το This is US είναι μια αμερικανική, κοινωνική σειρά, που πρωτοβγήκε στον τηλεοπτικό αέρα του καναλιού NBC στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 και με την πλοκή να έχει μετεξελιχθεί γύρω από την καθημερινή και την οικογενειακή ζωή δύο γονιών και των τριών τους παιδιών.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια γυρισμάτων, η σειρά έχει μπει στην τελική της ευθεία, αφού αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται τα γυρίσματα των τελευταίων επεισοδίων της έκτης και τελευταίας σεζόν.

H οικογενειακή υπόθεση ωστόσο δεν αφορά μόνο στο σενάριο της σειράς, αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Vanity Fair, κατά τη διάρκεια της πολυετούς παραγωγής το καστ ανέπτυξε πολύ ισχυρούς δεσμούς, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα την αξιοθαύμαστη απόφαση όλων των ηθοποιών που συμμετέχουν να επαναδιαπραγματευτούν από κοινού και όλοι μαζί τα συμβόλαιά τους με την παραγωγή.

Ακολουθώντας το παράδειγμα συναδέλφων τους σε τεράστιες, τηλεοπτικές παραγωγές βεληνεκούς Friends και Big Bang Theory, οι συντελεστές του This is Us έγιναν από τα ελάχιστα επαγγελματικά σύνολα στην ιδιαιτέρως ανταγωνιστική, αμερικανική βιομηχανία του θεάματος που συμφώνησαν σε πλήρη ισοτιμία στις αμοιβές.

Αν και στην πρώτη σεζόν της σειράς ορισμένοι είχαν συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες που προέβλεπαν εξατομικευμένους όρους σε ζητήματα που άπτονταν της εργοδοσίας και της μισθοδοσίας τους, μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης σεζόν είχαν φτάσει στο σημείο να συμφωνήσουν όλοι μαζί σε καθεστώς μισθοδοσικής ισοτιμίας, που έκτοτε έχει διατηρηθεί αλώβητο.

Σχετικά πρόσφατα μάλιστα είχαν αιτηθεί όλοι μαζί αύξηση στο εισόδημά τους, ενόψει και της τελευταίας σεζόν- και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό bonus.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by This Is Us (@nbcthisisus)

«Νομίζω ότι δεν είμαστε απλώς μία ομάδα ηθοποιών που δουλεύουμε μαζί. Έχουμε γίνει οικογένεια πια! Νιώθω κιόλας ότι θα μείνουμε για πάντα τόσο δεμένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά η Mandy Moore, μία εκ των ηθοποιών, η οποία δηλώνει ότι η συμμετοχή της στην παραγωγή του This Is Us ήταν η καλύτερη δουλειά που είχε ποτέ. «Αγάπησα τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό και τη συνοχή που υπήρχε σε αυτό το καστ αλλά κυρίως το αίσθημα της οικογένειας που αναπτύξαμε μεταξύ μας. Αν και νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολο, εύχομαι πραγματικά να ζήσω κάτι παρόμοιο ξανά στην επαγγελματική μου πορεία» συμπληρώνει η Mandy Moore.

«Βασικά, η καθημερινότητά μας έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα μαζί, οπότε δεν τίθεται πια θέμα ατομικότητας. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό, σαν ένα ενιαίο σύνολο», σχολίασε ο άντρας ηθοποιός της σειράς, Sterling Brown. Το μεγαλύτερο ωστόσο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι δηλώσεις του Milo Anthony Ventimiglia, επίσης ηθοποιού που συμμετέχει στη σειρά, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι παρά την κοινή παραδοχή και κατανόηση ότι στο καστ συμπεριλήφθηκαν ηθοποιοί που είχαν ήδη μια μακρά και πετυχημένη πορεία στο Χόλιγουντ, τίποτα δεν θεωρήθηκε προδιαγεγραμμένο και υπερίσχυσε η αντίληψη ότι όλοι μαζί οι συντελεστές του συγκεκριμένου καστ εργάζονταν για την ίδια παραγωγή και το ίδιο show και δικαιούνταν ισοτιμία.

«Πραγματικά, αυτό που έχουμε ζήσει με το This is Us είναι κάτι σαν ένα μνημείο αλληλεγγύης», τόνισε ο Ventimiglia. «Μπορεί ορισμένοι να είχαν μεγαλύτερες σε διάρκεια καριέρες από άλλους, θεωρήσαμε όμως ότι είμαστε κομμάτι της ίδιας σειράς και ότι δεν υπήρχε περισσότερο ή λιγότερο σημαντικός ρόλος. Και να ξέρετε ότι αυτό δεν ήταν απόλυτα εύκολο, τα καταφέραμε όμως και το πετύχαμε!» είπε ο Milo Anthony Ventimiglia.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση