ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Οι Daft Punk ανακοίνωσαν τη διάλυση τους με ένα βίντεο

Το 8λεπτο βίντεο με τίτλο ''Epilogue'' σαν ανακοίνωση διάλυσης του συγκροτήματος

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Ήταν ένα από τα πιο επιδραστικά και επιτυχημένα συγκροτήματα των τελευταίων 30 χρόνων. Τώρα, οι Daft Punk ανακοίνωσαν πως η κοινή τους πορεία φτάνει στο τέλος της και το έκαναν όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα: με ένα μίνι φιλμ. Η εκπρόσωπος Τύπου τους, ωστόσο, περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει απλά τη διάλυση του διδύμου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ο Thomas Bangalter και ο Guy-Manuel de Homem-Christo φόρεσαν για πρώτη φορά τα διάσημα πλέον κράνη τους το 1993 όταν βαφτίστηκαν επίσημα Daft Punk. Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά ήρθε το 1997 και από τότε μας έχουν χαρίσει επιτυχίες μέσα από τον χαρακτηριστικό πλέον ηλεκτρονικό ή ντίσκο ήχο τους. Η πρώτη τους μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1995 με το τραγούδι ''Da Funk'' ενώ ανά το παγκόσμιο έγιναν γνωστοί με το χιτ ''Harder, Better, Faster, Stronger'', το 2001, το οποίο ίσως έχει ακούσει και ως sample στο τραγούδι ''Stronger'' του Kanye West. H πιο πρόσφατη δισκογραφική τους δουλειά κυκλοφόρησε το 2013, και περιλάμβανε το τεράστιο χιτ ''Get Lucky'', με φωνητικά από τον Pharrell Williams. Ο δίσκος και το single τούς έφεραν μια σειρά από βραβεία Grammys και παγκόσμια αναγνώριση από τους κριτικούς.

Πέραν των δικών τους τραγουδιών, έχουν συνεργαστεί και με τον The Weeknd για δύο τραγούδια, το παγκόσμιο χιτ ''Starboy'' και το ''I Feel It Coming''.

Το 8λεπτο αποχαιρετιστήριο βίντεο ξεκινά με πλάνα από το φιλμ ''Electroma'' του 2006, κατά τα οποία περπατούν στην έρημο πριν χωρίσουν οι δρόμοι τους. Παρά την ανακοίνωση, οι αντισυμβατικές τακτικές που ακολουθούν ξεκίνησαν ήδη θεωρίες πως ίσως αυτό δεν είναι το οριστικό τέλος τους, και ίσως ξεκινήσουν κάτι καινούργιο μαζί. 

Δείτε το ολόκληρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
μουσική  |  daft punk  |  the weeknd  | 

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση