ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Οι αντικερί του Αγίου Δομετίου

Μια αναδρομή στην πλούσια κουλτούρα μας, την ιστορία και την τέχνη.

Ριάνα Στυλιανού

Εν έτει 2024 ο Άγιος Δομέτιος αποτελεί τον πιο ιδανικό προορισμό για όλους τους λάτρεις των αντικών. Τα antique και charity shops της περιοχής έχουν ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους, οπότε μέσα σε έναν μακρύ δρόμο μπορεί κανείς με μια απλή βόλτα να βρει διάφορα τέτοια μαγαζιά μπροστά του. Συναρπαστικά μαγαζιά με αντίκες, γεμάτα με ιστορία, κουλτούρα, τέχνη, ποίηση και πολλά άλλα.

Γιατί όμως στον Άγιο Δομέτιο;

Αυτή την ερώτηση θέσαμε στους ιδιοκτήτες και κανείς δεν είχε μια σαφή απάντηση να μας δώσει. Ένας μας είπε πως βρέθηκε εκεί τυχαία, γιατί τα ενοίκια ήταν πολύ φθηνότερα από άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, κάποιος άλλος μας είπε πως η εγκληματικότητα στο κέντρο της πόλης ήταν τόσο έντονη που η επιχείρησή του δεν θα επιβίωνε, με αποτέλεσμα να θέλει να μεταφερθεί κάπου πιο ήσυχα, αλλά εξίσου κεντρικά. Ένας τρίτος ιδιοκτήτης μας είπε πως κάνει καλό στις πωλήσεις να βρίσκεται η μία αντικερί δίπλα στην άλλη, αφού εκείνοι που έχουν το «μικρόβιο» για αυτού του είδους αντικείμενα θέλουν να εξερευνήσουν όλα τα μαγαζιά και δύσκολα φεύγουν με άδεια χέρια.
Κάπως έτσι, λοιπόν, τα μαγαζιά με αντίκες μάς κίνησαν το ενδιαφέρον, εξ ου και αποφασίσαμε να τα εξερευνήσουμε.

Μιλήσαμε συνολικά με τέσσερις ιδιοκτήτες μαγαζιών και μια εθελόντρια σε charity shop. Και άρα θα σας μεταφέρουμε σε ένα μοναδικό ταξίδι, μέσα από το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό μας.

Το "Παλαιοπωλείο" του κύριου Χριστάκη

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει ΙΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ AAR EVERY DAY 38 A VINTAGE ANTIQUES SECONDHAND BOOKS BK 99650802 H

Σπουδασμένος στην Αμερική, με πτυχίο Electrican Engineering, o κύριος Χριστάκης άνοιξε δισκάδικο στις αρχές των 90s στον Στρόβολο, ενώ ταυτόχρονα έγραφε μουσικά νέα στο «Περιοδικό».

Πρώτη στάση ήταν το Παλαιοπωλείο του κύριου Χριστάκη Κυπριανού. Με τη μεγάλη ταμπέλα και τα αντικείμενα στο πεζοδρόμιο είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε το μαγαζί του εάν περάσετε από τον κύριο δρόμου του Άγιου Δομέτιου. 

Μπορεί να είναι εικόνα ηχείο, πικάπ, βαλίτσα και κείμενο που λέει A VINTAGE ANTIQUES BOOKS SECONDHAND HAND 99650802 GOLD nETP Fat ٢ D MY MY NHT NAI

Μπορεί να είναι εικόνα βιβλίο

Σπουδασμένος στην Αμερική, με πτυχίο Electrican Engineering, o κύριος Χριστάκης άνοιξε δισκάδικο στις αρχές των 90s στον Στρόβολο, ενώ ταυτόχρονα έγραφε μουσικά νέα στο «Περιοδικό». Ισχυρίζεται μάλιστα πως ήταν ο πρώτος που έφερε και πούλησε CD στο νησί μας.

Αφορμή για να ενταχθεί στον κόσμο των αντικών, ωστόσο, ήταν ένα flea market, το οποίο επισκέφθηκε με όσους δίσκους και CDs είχε, αφού έκλεισε το δισκάδικό του, και του άρεσε ιδιαίτερα η όλη κουλτούρα αυτής της αγοράς. 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πέραν από ιδιοκτήτης του Παλαιοπωλείου και λάτρης της μουσικής, ο κ. Χριστάκης γράφει και ποιήματα, τα οποία και εξέδωσε σε ένα βιβλίο, που βρίσκεται στο μαγαζί του προς πώληση.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το "Λούκας Antique Shop" του κύριου Λούκα

Δεύτερη στάση ήταν το Antique shop του κύριου Λούκα, λίγο πριν τον «κυκλικό κόμβο του Κολοκασίδη». Ο ιδιοκτήτης θέλοντας να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, δεν μας είπε πολλά πολλά, ωστόσο μας άφησε να απαθανατίσουμε μερικά από τα αντικείμενά του. Με μια απλή βόλτα μέσα στο μαγαζί του, μπορεί κανείς να βρει πολλούς και διάφορους θησαυρούς, μικρούς και μεγάλους.

Μπορεί να είναι εικόνα καπελάδικο και κείμενο που λέει ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΣ NOY QMESSHOP

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και δράπανο κολονάτο

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πολύ μικρότερο μαγαζί με αντίκες του κύριου Κώστα. Παρά το μικρό μέγεθος, το μαγαζί ήταν γεμάτο με τα πιο όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι, βιβλία, κοσμήματα, βάζα και περιοδικά. Πάρα μα πάρα πολλά μπιμπελό, παλιές μεταλλικές συσκευασίες τροφίμων, καπέλα και κοσμήματα.

Το "Antiques Shop" του κύριου Κώστα

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το πολύ μικρότερο μαγαζί με αντίκες του κύριου Κώστα. 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει Antiques Shop 2 mHHoca

Μπορεί να είναι εικόνα καπελάδικο και εσωτερικοί χώροι

Παρά το μικρό του μέγεθος, το μαγαζί ήταν γεμάτο με τα πιο όμορφα διακοσμητικά για το σπίτι, βιβλία, κοσμήματα, βάζα και περιοδικά. Πάρα μα πάρα πολλά μπιμπελό, παλιές μεταλλικές συσκευασίες τροφίμων, καπέλα και κοσμήματα.

Μπορεί να είναι εικόνα ρολόι χειρός, αναπτήρας και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο

Το "Second Hand Shop Nicosia" της κυρίας Κατερίνας

Αφού εξερευνήσαμε το μαγαζί, τέταρτη στάση, όχι πολύ μακριά από τον κύριο Κώστα, ήταν το second hand shop της κυρίας Κατερίνας, την όποια βρήκαμε αγκαλιά με ένα μικρό, αξιολάτρευτο γατάκι μέσα σε έναν χώρο γεμάτο από παλιά έπιπλα. 

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει Finduson Facebook SEGOND HAND SHOP NICOSIA At of recycling y and sel Tel. 97760072/ 9780 回 000 风場

Μπορεί να είναι εικόνα γάτα

Το μαγαζί της ήταν διαφορετικό από τα άλλα. Φιλοξενούσε κυρίως έπιπλα, υπέροχες κορνίζες, καθρέφτες, μπιμπελό αλλά και μικρότερα αντικείμενα όπως φλιτζάνια, ταινίες DVD και ελάχιστα κοσμήματα. Πρόκειται για τον τέλειο προορισμό εάν θέλετε να εντάξετε στον χώρο σας ένα έπιπλο με παρελθόν και ιστορία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα ρολόι χειρός και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

To "ΝDS Charity Shop"

Τέλος, δεν μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το Charity Shop του Καταφυγίου Σκυλιών Λευκωσίας, που ήταν μονάχα λίγα βήματα παραπέρα. Η κυρία Αννίτα, μια πολύ φιλική εθελόντρια, μας έδειξε το γεμάτο με ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, παιχνίδια και πολλά άλλα είδη μαγαζί. 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει αταφύγιο NBS NICOSIA NICOSIADOGSHELTER NICOSIADOG DOG Σκύλων SHELTER Λευκωσίας CHARITY ITY SHOP CHA 技技教

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Στον συγκεκριμένο τόπο μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από ιδιαίτερα φλιτζάνια και κουζινικά είδη, μέχρι ένα ιδιαίτερο φόρεμα το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με μια ασυνήθιστη τσάντα που πάλι θα βρείτε στα ράφια του charity shop, ενώ συνάμα μπορείτε να ψωνίσετε και παιδικά -από ρούχα, παιχνίδια μέχρι βιβλία και κασέτες/DVD. 

Μπορεί να είναι εικόνα βιβλίο, περίπτερο και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα καπελάδικο, εσωτερικοί χώροι και κείμενο

Το μαγαζί αποτελεί την κύρια και μοναδική πηγή εσόδων του NDS (Nicosia Dog Shelter) πέραν από τις εισφορές του κόσμου.

Μπορεί να είναι εικόνα κοσμήματα και κείμενο

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση