ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Vest και ασορτι maxi φούστα, sneakers και mini τσάντα ώμου
 

Nokia: Για πρώτη φορά έπειτα από δεκαετίες άλλαξε το λογότυπό της

Η εταιρία αγωνίζεται να αποβάλει τη φήμη της ως εταιρεία τηλεφώνων, ενώ εστιάζει σε τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και δικτύων cloud.

Ριάνα Στυλιανού

Όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό, είναι η Nokia, η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να κάνει τον όρο κινητά δημοφιλή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Φυσικά αυτό εξαρτάται από την ηλικία του καθενός, ωστόσο οι Boomers και οι Millennials μπορούν να ταυτιστούν με το πιο πάνω statement.

Από την ίδρυση της το 1865 μέχρι και το 1998, η εταιρία άλλαξε αρκετές φορές το λογότυπό της, φτάνοντας στο σήμερα, όπου έκανε ξανά την αλλαγή στο branding της, θέλοντας να αντικατοπτρίσει περισσότερο τη ψηφιακή και σύγχρονη ταυτότητά της.

Το νέο λογότυπο περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά σχήματα που ενώνονται και σχηματίζουν το «NOKIA». Η γραμματοσειρά είναι πιο μοντέρνα και μίνιμαλ, με το μπλε της εταιρείας να αντικαθίσταται από ποικιλία χρωμάτων.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nokia (@nokia)

«Βασιστήκαμε στην κληρονομιά του προηγούμενου λογότυπο αλλά το κάναμε να μοιάζει πιο σύγχρονο και ψηφιακό, ώστε να αντικατοπτρίζει την τρέχουσα ταυτότητά μας», ανέφερε ο διεθύνων σύμβουλος της Nokia Pekka Lundmark. Κάποτε η Nokia ήταν ο μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων, ωστόσο, η εμφάνιση της Apple, της Samsung και άλλων εταιρειών άλλαξε τα δεδομένα.

«Για να σηματοδοτήσουμε αυτή τη φιλοδοξία, ανανεώνουμε το εμπορικό μας σήμα ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό που είμαστε σήμερα - ένας ηγέτης της τεχνολογικής καινοτομίας B2B. Αυτή είναι η Nokia, αλλά όχι όπως μας έχει δει ο κόσμος στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Lundmark.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN, η Nokia πούλησε την επιχείρηση κινητών τηλεφώνων της στη Microsoft το 2014 σε μια καταστροφική συμφωνία που είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να προβεί σε μια τεράστια απομείωση 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το επόμενο έτος. Έκτοτε, η Nokia αγωνίζεται να αποβάλει τη φήμη της ως εταιρεία τηλεφώνων, ενώ εστιάζει σε τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και δικτύων cloud.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
λογότυπο  |  nokia  |  logo  |  new era

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση