ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Bodycon φόρεμα με λεπτές τιράντες και wedges πλατφόρμες.
 

Η ταινία για την F1 που δεν βγήκε ποτέ

Τι συνέβη

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Πλέον η (κινηματογραφική) ιστορία έχει γραφτεί, και το Grand Prix του Frankeheimer παραμένει ως η ταινία-ορόσημο γύρω από τον κόσμο του ταχύτερου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Φυσικά, αυτό που δεν ξέρει πολύς κόσμος είναι πως ένα μήνα πριν καν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας Grand Prix (στο μακρινό 1965), είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας με τίτλο Days of the Champion. Τι πιθανότητες είχε όμως εκείνη η δεύτερη ταινία απέναντι στην παραγωγή του Frankenheimer με τους αστέρες της F1 και τα γυρίσματα στις πίστες του κόσμου;

Στην πραγματικότητα; Πάρα πολλές! Ο λόγος είναι ότι η παραγωγή του Days of the Champion είχε και αυτή καλές σχέσεις με οδηγούς και όχι μόνο, αλλά το δυνατό της όπλο (και, εν τέλει, το σημείο που τους κόστισε τα πάντα) ήταν ο πρωταγωνιστής της: είχαν υπογράψει τον μέγιστο Steve McQueen!

Έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα του θρυλικού The Great Escape, ο ίδιος σκηνοθέτης (John Sturges) ήταν έτοιμος να γυρίσει το Days of the Champion και τα πρώτα πλάνα από την Πράσινη Κόλαση ήταν τουλάχιστον θετικά. Την ίδια στιγμή ο McQueen επισκέφτηκε και το Monaco για να πάρει μια (πιο κοντινή) γεύση από την F1, καθώς τις πίστες τις ήξερε πάρα πολύ καλά και από πρώτο χέρι μάλιστα.

Δεν έμελλε όμως να ολοκληρωθούν ποτέ τα γυρίσματα της λόγω του ότι ο McQueen ήταν ήδη δεσμευμένος με τα γυρίσματα του The Sand Pebbles στην Ασία και όταν επέστρεψε ήταν αργά γιατί είχε ήδη μπει σε παραγωγή το Grand Prix και θα κυκλοφορούσε γρηγορότερα. Οι Warner Bros πιστεύοντας πως η μάχη ήταν χαμένη, πέταξαν το Days στα σκουπίδια και έτσι ο McQueen δεν κατάφερε να κάνει την ταινία για την F1…

Κατάφερε όμως να γυρίσει και να κυκλοφορήσει το Le Mans (το μισό γυρισμένο από τον Sturges!) το 1971, το οποίο είναι όσο σημαντικό όσο το Grand Prix οπόταν βγήκαν όλοι οι φίλοι και φίλες του μηχανοκίνητου αθλητισμού κερδισμένοι από όλο αυτό το σκηνικό!

https://autokinito.com.cy 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση