ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: καρό πουκάμισο, tailored παντελόνι και sneakers
 

Η Josephine Baker γίνεται η πρώτη μαύρη γυναίκα στο γαλλικό Πάνθεον

Μία καλλιτέχνης, η πρώτη μαύρη διεθνής σταρ, μια μούσα του κυβισμού, μια αγωνίστρια της αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τα λείψανα της Josephine Baker, της διάσημης Γαλλο-Αμερικανίδας χορεύτριας, τραγουδίστριας και ηθοποιού που συνεργάστηκε με τη γαλλική αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα μεταφερθούν στο μαυσωλείο του Πάνθεον, αναφέρει το AFP, σύμφωνα με βοηθό του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

H Josephine Baker που γεννήθηκε στο Μιζούρι το 1906 και άφησε την τελευταία της πνοή στο Μονακό το 1975, είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα κηδευτεί στο ιερό μνημείο του Παρισιού.

Η οικογένεια της Baker ζητούσε τη μεταφορά των λειψάνων της από το 2013 και συγκέντρωσε περίπου 38.000 υπογραφές για την εκπλήρωση του αιτήματος. Μια ομάδα που έθεσε στόχο την είσοδο της στο γαλλικό Πάνθεον, στην οποία συμμετείχε και ένας από τούς γιούς της Baker συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο στις 21 Ιουλίου, είπε η Τζένιφερ Γκέσντον, (ένα από τα μέλη της ομάδας, στον Guardian). «Όταν ο πρόεδρος είπε ναι, [ήταν] μεγάλη χαρά» είπε.

«Ήταν μία καλλιτέχνης, η πρώτη μαύρη διεθνής σταρ, μια μούσα του κυβισμού, μια αγωνίστρια της αντίστασης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τον γαλλικό στρατό, ενεργή στο πλευρό του Martin Luther King Jr. στη μάχη για κοινωνικά δικαιώματα» έλεγε χαρακτηριστικά το κάλεσμα για υπογραφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση