ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Γιατί όλοι σήμερα μιλούν για τον Louis Vuitton;

Το αν η μόδα είναι τέχνη είναι ένα ερώτημα που έχει απαντηθεί τόσες φορές που κατάντησε γραφικό. Με τη νέα συλλογή του, ο οίκος Louis Vuitton το κάνει απλά ξεκάθαρο σε όσους είχαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία.

Ωστόσο όταν οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα συνεργασία του θρυλικού οίκου έκαναν την εμφάνισή τους χθες βράδυ στο timeline του Instagram μας, ένα κύμα ενθουσιασμού κατέκλυσε τους λάτρεις του brand, αλλά και όλο τον κόσμο της μόδας, που περίμενε κάτι να τον βγάλει από το λήθαργο και να του υπενθυμίσει αυτό που ίσως κινδύνευε να ξεχάσει μέσα σε όλη την απλότητα του κόσμου της street μόδας, πως η τέχνη μπορεί να γίνει μόδα και να φτάσει μέχρι τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μπροστά από τον διάσημο πίινακα του Leonardo Da Vinci στο Λούβρο, τη Μόνα Λιζα φυσικά, ο καλλιτέχνης Jeff Koons ''αποκάλυψε'' τη συλλογή ''Masters'' για τον Louis Vuitton και ξαφνικά είδαμε να ''ζωντανεύουν'' πάνω στις iconic τσάντες του οίκου, την Speedy, την  Keepal, την Neverfull, έργα των Τιτσιάνο, Ρούμπενς, Ντα Βίντσι και Φραγκονάρ... ''ένα ανοιχτό μουσείο στον κόσμο''.

Ανάμεσα στις τσάντες μια σειρά από μεταξωτά μαντίλια και μπρελόκ με λαγουδάκια εμπνευσμένα και αυτά από τη σειρά Gazing Ball του καλλιτέχνη, στον οποίο παρεπιπτόντως επετράπη να βάλει τα αρχικά του στα ιστορικά κομμάτια του οίκου και ο οποίος δήλωσε σχετικά με την συνεργασία «Αυτό που είναι υπέροχο να δουλεύεις με τη Louis Vuitton είναι ότι πραγματικά δεν υπάρχουν παράμετροι. Όταν έρχονται και σου μιλούν για ένα πρότζεκτ, ο καθένας έχει ήδη κατανοήσει ποιες είναι οι δυνατότητες για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό. Είχαμε και οι δύο τον ίδιο στόχο. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι χρησιμοποιώντας υλικά, υφές και χρώματα που να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δημιουργούν κάτι αξιοζήλευτο. Οπότε, υπήρχε τεράστια ελευθερία». 

Η συλλογή ''Masters'' θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση