ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

Γιατί έγινε το ''Imagine'' το soundtrack της καραντίνας;

Το πιο viral τραγούδι των ημερών

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

Όλα ξεκίνησαν όταν η Gal Gadot κάλεσε τους επώνυμους φίλους της να τραγουδήσουν, ο κάθε ένας από το σπίτι του, το ''Imagine'' του John Lennon. Celebrities από διάφορους χώρους, τραγούδησαν ο καθένας από έναν στίχο από το θρυλικό και διαχρονικό τραγούδι του John Lennon. Το βίντεο, που περιλαμβάνει τους Natalie Portman, Amy Adams, Jimmy Fallon, Sia, Kaia Gerber κ.ά., ανέβηκε στο Instagram της κινηματογραφικής Wonder Woman στην έκτη μέρα της καραντίνας, και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 9 εκατομμύρια views. Το παράδειγμα της ακολούθησαν πολλοί άλλοι, διάσημοι και μη, από κάθε χώρα του κόσμου. 

Πρόθεση όλων ήταν να δώσουν ελπίδα, να περάσουν ένα θετικό μήνυμα, να ενωθούν οι φωνές τους σε κάτι όμορφο, και αποτέλεσμα αυτού ήταν να γίνει το τραγούδι το ανεπίσημο soundtrack του κορωνοϊού και της καραντίνας. Ομολογουμένως, δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ενάντια σε μια τέτοια κίνηση. Είναι άλλωστε όμορφο να βλέπεις κάτι που σκοπό έχει να ενώσει ανθρώπους κυρίως σε μια κατάσταση όπως αυτή που ζούμε τώρα, όπου προϋπόθεση είναι η απόσταση μεταξύ μας. 

Το ''Imagine'' πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 με στίχους που θέλουν τον ακροατή να φανταστεί έναν ιδανικό κόσμο, χωρίς σύνορα, χωρίς πολέμους, που δεν θα μας χωρίζει η θρησκεία και η εθνικότητα και όπου όλοι θα ζούμε χωρίς κανένα δεσμό στα υλικά αγαθά. Γι' αυτό, αν λάβουμε υπόψη τους στίχους, σε μια περίπτωση όπως αυτή που ζούμε τώρα, η χρήση του είναι κάπως άστοχη.

Ωστόσο το μήνυμα παραμένει το ίδιο. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και από απόσταση, μέχρι να συναντηθούμε ξανά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση