ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

FUELHOUSE: Το must visit γυμναστήριο της πρωτεύουσας

Η Μέλανη και η Ναταλία Στεφανίδη μάς μιλούν για το boutique fitness club τους που προσφέρει εκγύμναση και εξάσκηση, υπό τους ήχους δυνατής, μοντέρνας μουσικής και φωτορυθμικών και όχι μόνο.

Σταύρη Φράγκου

Το FUELHOUSE προσφέρει μία must try εμπειρία, ένταση, φώτα, μουσική και την καλύτερη εκγύμναση σώματος, ό,τι καλύτερο στο είδος του δηλαδή. Δημιουργήθηκε για να κάνει την άσκηση κοινωνική δραστηριότητα και όχι αγγαρεία. Μία επίσκεψη θα σας πείσει να εγγραφείτε και να γυμναστείτε απολαμβάνοντας protein shakes on the spot, παρέα με τους φίλους σας ή τους νέους φίλους σας που θα γνωρίσετε εκεί.

To FUELHOUSE με το μοναδικό concept του διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα, με τη Λευκωσία ταυτόχρονα να αποκτά ένα πρωτοποριακό γυμναστήριο. Τι είναι αυτό το διαφορετικό που προσφέρει;
Ναταλία: Μια από τις μοναδικότητες έγκειται στο πώς ένας πελάτης κλείνει τάξη. Η διαδικασία γίνεται διαδικτυακά με απλό τρόπο όπου ο πελάτης αρχικά δημιουργεί τον δικό του λογαριασμό μέσω της ιστοσελίδας μας www.fuelhousecy.com ή μέσω της εφαρμογής FUELHOUSE (iOs & Android). Μετά, μπορεί να προσθέσει με ασφάλεια τα στοιχεία της κάρτας του και να αγοράσει το πακέτο τάξης της επιλογής του. Το μαγικό εργαλείο εδώ, είναι η δυνατότητα επιλογής εκ των προτέρων, όχι μόνο της ημέρας και ώρας, αλλά και της θέσης (spot) που ο πελάτης επιλέγει να γυμναστεί. Μάλιστα, αυτό μπορεί να γίνει επτά ημέρες νωρίτερα για τους κατόχους των πακέτων τάξεων και δώδεκα ημέρες νωρίτερα για τα μέλη του Legend. Έτσι, φίλοι ή συνεργάτες μπορούν να προπονηθούν μαζί.
Μέλανη: Δεν υπάρχει καμία μηνιαία συνδρομή. Επιπρόσθετα, η περίοδος εξαργύρωσης/αξιοποίησης όλων των πακέτων τάξεων είναι δώδεκα μήνες. Ωστόσο, θεωρούμε ως τη σημαντικότερη μοναδικότητα του FUELHOUSE τη συνεργασία με τον Master Trainer της ΝΙΚΕ και Fitness Consultant, Courtney Fearon. Είναι ένας διεθνώς καταξιωμένος σύμβουλος για τις μεθοδολογίες φυσικής αγωγής που αναπτύσσει. Οι στόχοι του βασίζονται στην ανάπτυξη μυϊκής δύναμης και καρδιαγγειακής αντοχής, μέσα σε μία ώρα. Επιπλέον, οι προπονήσεις είναι εμπνευσμένες από την πυγμαχία (boxing) και τα κέντρα εκπαίδευσης/εκγύμνασης (bootcamps). Βέβαια, το αποτέλεσμα θα υστερούσε χωρίς τη συνεργασία μας με αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων M.O.B design studio, Andreas Florides Contractors Ltd, V Hypersound & Light, Impophar Trading House Ltd, και IFI Architectural Works.

Τι σπουδάσατε και πώς καταλήξατε στο να επενδύσετε σε αυτό τον τομέα; Πώς πάρθηκε η απόφαση για άνοιγμα του δικού σας γυμναστηρίου;
Μ.
: Έχοντας πάντα ενδιαφέρον για διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνίες, πήρα πτυχίο Κοινωνιολογίας και στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία Μάρκετινγκ που με εφοδιάζει για τη στρατηγική του FUELHOUSE. Σε συνδυασμό με την εκπαίδευση της Ναταλίας, φτιάχνουμε μια αρκετά καλή ομάδα.
Ν.: Είχα πάντα αναλυτικό μυαλό, έτσι επέλεξα το πτυχίο Μαθηματικών, Στατιστικής και Χρηματοοικονομικών. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό στην Εταιρική Χρηματοδότηση (MSc Corporate Finance), γνώσεις που βοήθησαν στην εκπόνηση του επιχειρηματικού σχεδίου του FUELHOUSE. Πάντα οραματιζόμασταν τη συνεργασία μας. Τελικά, μετατρέψαμε το πάθος μας για το συγκεκριμένο είδος εκγύμνασής μας στο Λονδίνο ενώ σπουδάζαμε και δουλεύαμε, στο σημερινό FUELHOUSE.

Πώς καταλήξατε στο όνομα αυτό;
Μ.:
Η λέξη FUEL προέκυψε από τη χημική δομή του πετρελαίου. Χρησιμοποιήσαμε μεταφορικά αυτή τη λέξη για να αποδώσουμε το καύσιμο που δίνει δύναμη στο σώμα μας και το ωθεί σε υγιή και ενεργή ζωή.
Ν.: Η λέξη HOUSE παραπέμπει σε κοινοτικό χώρο που σταδιακά μετατρέπεται σε δεύτερο σπίτι. Η πατέντα μας δημιουργήθηκε από το γραφείο γραφιστικής Studio-Don με έδρα το Λονδίνο.

Τι περιλαμβάνει αυτή η διαφορετική εμπειρία εκγύμνασης στο FUELHOUSE;
Ν.:
Το FUELHOUSE χωρίζεται σε δύο μεγάλες και εξειδικευμένες αίθουσες εκγύμνασης. Bootcamp και Boxing. Το Bootcamp αποτελείται από i) διαδρόμους σύγχρονης, εξειδικευμένης τεχνολογίας που απορροφούν τους κραδασμούς του σώματος και των αρθρώσεων διασφαλίζοντας έτσι ευχάριστη και κυρίως ασφαλή μέθοδο εκγύμνασης, ii) πάγκους και iii) ελεύθερα βάρη (αλτήρες διαφόρων κιλών και φορητά βαράκια). Το Boxing αποτελείται από i) σάκους πυγμαχίας με νερό στους οποίους γίνεται ένας συνδυασμός χτυπημάτων που κάνουν την προπόνηση ευχάριστη και διασκεδαστική. Επίσης, ii) υπάρχουν και εδώ ελεύθερα βάρη και ιατρικές μπάλες που χρησιμοποιούνται συνδυαστικά για την εκγύμναση όλου του σώματος. Σε κάθε πελάτη δίνεται πετσέτα γυμναστικής με το λογότυπο FUELHOUSE κατά την άφιξή του. Οι γυμναζόμενοι ανταλλάσσουν τις θέσεις τους μεταξύ των διαδρόμων/πάγκων εκγύμνασης/σάκων πυγμαχίας με νερό/ελεύθερα βάρη πάνω στο ειδικά επενδυμένο πάτωμα. Υπάρχει ακόμα μια καινοτομία, όπως μπορείτε να δείτε από το χρονοδιάγραμμα στο διαδίκτυο, όπου συγκεκριμένες ημέρες είναι εναλλακτικά αφιερωμένες στην προπόνηση χαμηλότερης εστίασης, άνω εστίασης και πλήρους σώματος. Στις δύο αίθουσες επικρατούν σύγχρονες μουσικές επιλογές που επιμελούνται οι γυμναστές σε συνδυασμό με τους ρυθμούς των ρομποτικών φώτων και της ειδικής ακουστικής τεχνολογίας, και προσαρμόζονται με το ασκησιολόγιο-προπόνηση της κάθε αίθουσας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι σε όλους τους χώρους τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με παροχή αντισηπτικών, μασκών κ.λπ. στους χώρους. Οι εξαιρετικές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και το σύστημα εξαερισμού αποδίδουν καθαρή και δροσερή ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της προπόνησης δημιουργώντας αίσθημα ευεξίας, καθαριότητας και ασφάλειας.

Θα προστεθούν στη συνέχεια και άλλες τάξεις ή θα παραμείνετε σε ό,τι υπάρχει τώρα;
Ν.: Σίγουρα το πρώτο! Ήδη προσθέσαμε περισσότερες τάξεις στο αρχικό πρόγραμμα για να ικανοποιήσουμε τη ζήτηση. Υπάρχουν και προγραμματίζονται ακόμα περισσότερα και θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.fuelhousecy.com  και μέσω του Instagram @fuelhousecy.
Μ.: Ο στόχος μας είναι το FUELHOUSE να καθιερωθεί ως εναλλακτικός τρόπος εκγύμνασης και να αγκαλιαστεί με την επιτυχία που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια στις μεγαλουπόλεις. Στο εξωτερικό, τα Bootcamps και τα Boxing Classes χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις πιο συμβατικές μεθόδους εκγύμνασης. Κάποιοι στο τέλος τα επιλέγουν αποκλειστικά και κάποιοι τα συνδυάζουν με άλλα προγράμματα. Η φιλοσοφία μας αντικατοπτρίζεται στο μότο μας «the most sociable way to sweat».

Πόσοι γυμναστές υπάρχουν σε κάθε session;
Ν.:
Κάθε τάξη εκπαιδεύεται από ένα γυμναστή. Η ομάδα του FUELHOUSE σήμερα αποτελείται από τις Ειρήνη Αρέστη και Χριστιάνα Κτωρή και τους Ανδρέα Αρέστη, Νικόλαο Ντούρο, Δώρο Σωφρονίου και Μάριο Χαραλάμπους.

Μπορεί να γίνει personal training ή semi personal; Μπορεί κάποιος να έρθει να γυμναστεί μόνος του;
Μ.:
Κανένα από τα πιο πάνω δεν είναι διαθέσιμο αφού το μοντέλο λειτουργεί μόνο με τάξεις. Η διάρκειά τους είναι εξήντα λεπτά και παρότι η μέγιστη χωρητικότητα της κάθε αίθουσας είναι είκοσι άτομα, για την ώρα επιτρέπουμε μόνο δέκα, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Πώς λειτουργεί το membership;
Ν.: Οι τιμές του FUELHOUSE διαμορφώνονται με την αγορά πακέτων τάξεων. Στην ιστοσελίδα μας αναγράφονται όλες οι επιλογές. Φάνηκε ότι η πλέον δημοφιλής είναι η αγορά πέντε τάξεων όπου το κόστος για την εκγύμναση των εξήντα λεπτών στις αίθουσες Bοοtcamp ή Boxing και στη χρήση των αποδυτηρίων ανέρχεται στα δεκατρία ευρώ. Επιπρόσθετα, παρέχεται έκπτωση 20% σε γάντια μποξ και περιτυλίγματα μποξ και 10% σε όλα τα είδη του Fuel Shop. Παράλληλα παρέχεται το Legend Membership με τιμή εκατό εβδομήντα ευρώ τον μήνα για εκείνους που επιλέγουν να γυμνάζονται πολύ συχνά. Περιλαμβάνει απεριόριστα μαθήματα, δεν χρεώνεται τυχόν ακύρωση, δίνεται προτεραιότητα στη λίστα αναμονής κάθε τάξης και παρέχεται έκπτωση 20% σε γάντια μποξ και περιτυλίγματα μποξ, όπως και 10% σε όλα τα είδη του Fuel Shop. Όλες οι πληροφορίες στο www.fuelhousecy.com.
Μ.: Ο λόγος που υπάρχει ελαστικότητα στην ακύρωση τάξεων και στη χρησιμοποίηση των πακέτων τάξεων σε ένα χρόνο είναι γιατί πιστεύουμε πως η άσκηση πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια κοινωνική δραστηριότητα και όχι ως αγγαρεία.

Ποιο είναι το target market σας;
Ν.: Σίγουρα οι άνθρωποι που θεωρούν τη φυσική κατάσταση ως μέρος του τρόπου ζωής τους και που πραγματικά απολαμβάνουν να ασκούνται και να είναι σωματικά δραστήριοι. Από την άλλη πλευρά, είναι η τέλεια πλατφόρμα για ανθρώπους που δεν ξέρουν από πού να ξεκινήσουν αλλά θέλουν να γίνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς και δραστήριοι.
Μ.: Τα δημογραφικά στοιχεία έχουν διαφοροποιηθεί καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε επαναλαμβανόμενους πελάτες από δεκαεννέα ετών έως 40+ και αυτό μας κάνει εξαιρετικά χαρούμενες.

Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;
Μ.:
Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 6 π.μ.-9 μ.μ. και τα Σάββατα 9 π.μ.-1 μ.μ. Για την ώρα τουλάχιστον το FUELHOUSE δεν λειτουργεί τις Κυριακές.

Σκεφτήκατε να κάνετε το FUELHOUSE 24/7;
Μ.:
Δεν περίμενα αυτή την ερώτηση. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πέρασε από το μυαλό μας, αλλά σίγουρα δεν θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.

Μετά από την άσκηση υπάρχει και το smoothie bar που διαθέτει το FUELHOUSE. Τι προσφέρει;
Μ.:
Το Refuel Bar. Παρασκευάζονται δεκατρία διαφορετικά πρωτεϊνικά σέικ που φτιάχνονται από φρέσκα υλικά μπροστά στον πελάτη μόλις το ζητήσει. Δεν περιλαμβάνεται τεχνητή ζάχαρη σε κανένα.
Ν.: Είμαστε το πρώτο γυμναστήριο στην Κύπρο που εισάγει τη γνωστή, vegan πρωτεΐνη HERMOSA και τη λατρεύουν όλοι. Τα protein shakes προ-παραγγέλλονται στο Refuel Bar πριν την τάξη και είναι έτοιμα να τα καταναλώσει ο πελάτης μόλις τελειώσει με το όνομά του γραμμένο.

Ποιες άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο FUELHOUSE;
Ν.:
Το Fuel Shop μας! Εισάγουμε αμερικανικά athleisure ρούχα αθλητισμού. Τα Goldsheep, Beach Riot και Wolven με την πολυτελή μαλακή υφή, τα Girlfriend Collective, φιλικά προς το περιβάλλον, και τα Salt Lab που ειδικεύονται σε προϊόντα μαγνησίου.
Μ.: Πουλάμε επίσης επώνυμα γάντια πυγμαχίας στα τριάντα ευρώ, τα οποία διατίθενται με έκπτωση σε όσους αγοράζουν το πακέτο 5-τάξεων ή το Legend Membership.

Μπορεί κάποιος που δεν έχει κλείσει για να γυμναστεί να έρθει για ένα smoothie;
Μ.:
Ναι, σίγουρα! Μπορείτε να κατεβείτε ακόμη και για ένα smoothie και να ρίξετε μια ματιά στον χώρο.

Πώς προσαρμοστήκατε στις νέες συνθήκες ζωής (κορωνοϊός);
Ν.:
Κατ’ αρχάς απαιτούμε Safe Pass από όλους όσοι εισέρχονται στον χώρο για οποιονδήποτε σκοπό. Όλος ο χώρος, όλες οι επιφάνειες και οι εξοπλισμοί αποστειρώνονται συνεχώς και σχολαστικά. Όπως μετά από κάθε τάξη και πριν ξεκινήσει η επόμενη, με χρονομετρημένη διαδικασία. Χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα υλικά που ανταποκρίνονται στις υγειονομικές απαιτήσεις αλλά και στη διατήρηση του ακριβού εξοπλισμού.
Μ.: Επενδύσαμε μεγάλο ποσό σε συστήματα εξαερισμού της τελευταίας τεχνολογίας που αναπτύχθηκε λόγω κορωνοϊού. Μας λέχθηκε ότι, παρότι ο χώρος είναι υπόγειος, η ατμόσφαιρα είναι πιο φρέσκια από τον εξωτερικό χώρο.

Όπως είδαμε, τα αποδυτήρια είναι εντυπωσιακά με αρκετές διευκολύνσεις. Μιλήστε μας γι’ αυτές.
Ν.:
Επιλέγηκαν μοντέρνες, καθαρές γραμμές με άριστης ποιότητας υλικά και εξαίρετη κατασκευή. Ο χώρος είναι άνετος και πλήρως εξοπλισμένος ώστε ο πελάτης να μη φέρνει οτιδήποτε. Παρέχονται πετσέτες μπάνιου και σαμπουάν, μαλακτικές κρέμες μαλλιών, αφρόλουτρα και τζελ χεριών, όλα μάρκας Revlon και Nivea. Υπάρχουν όλα τα βασικά είδη προσωπικής περιποίησης, ενώ για τις γυναίκες κατασκευάστηκε ειδικά προσαρμοσμένος χώρος (makeup station) με ενσωματωμένους στεγνωτήρες μαλλιών, ειδικό φωτισμό κ.λπ. Ακόμη, δημιουργήθηκε έπιπλο με πλαστικές τσάντες για τα άπλυτα των πελατών.

Πώς επιλέξατε τα χρώματα και τη διακόσμηση του χώρου;
Ν.:
Όπως έχουμε προαναφέρει, το έργο εκπονήθηκε από το γραφείο M.O.B design studio και το επιμελήθηκαν οι Δημήτρης Άρνου και Σταύρος Ιωάννου. Το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του.
Μ.: Η Ναταλία κι εγώ αγαπάμε τη βιομηχανική διακόσμηση και τα neon φώτα. Πιστεύω ότι το πάντρεμα των δύο στέφθηκε με επιτυχία. Συνολικά, η στρατηγική διαβούλευση για τη στρατηγική και το μάρκετινγκ πραγματοποιήθηκε από τη Louise Rumball, η οποία έχει συνεργαστεί με τα γυμναστήρια BXR και 1REBEL, για να αναφέρω μερικά.

To FUELHOUSE στεγάζεται σε ένα χώρο που έχει γράψει ιστορία ως ένα από τα πιο γνωστά clubs της πρωτεύουσας. Πώς και γιατί έγινε αυτή η επιλογή;
Μ.:
Ομολογώ ότι η επιλογή οφείλεται στο αμετάκλητο πείσμα της Ναταλίας να μετατρέψουμε το πρώην Vivendi στο σημερινό FUELHOUSE, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τον σκοπό του επιχειρηματικού μας εγχειρήματος.
Ν.: Τελικά λειτούργησε τέλεια καθώς ο υφιστάμενος βιομηχανικός χαρακτήρας και ο απομονωμένος υπόγειος χώρος είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν.

Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις κάτι δικό σου σε αυτή την ηλικία;
Μ:
Ήταν η μεγαλύτερή μου πρόκληση, ήταν δύσκολο - ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος της επένδυσης - αλλά δεν θα το άλλαζα με τίποτα άλλο.
Ν: Ευτυχώς, είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με επαγγελματίες που μας καθοδήγησαν σωστά σε κάθε βήμα και τους ευχαριστούμε. Οικονομικός σύμβουλος και μέντοράς μας είναι ο πατέρας μας, Στέφος Στεφανίδης, του οποίου η συνεχής υποστήριξη και συμβολή είναι ανεκτίμητες.

Τι είναι γυμναστική για εσάς;
Μ:
Συνειδητοποίησα ότι η φυσική άσκηση με επηρεάζει (θετικά εννοείται) περισσότερο ψυχικά παρά σωματικά. Όπως πάντα λέει η μητέρα μου, «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Ν: Για μένα η φυσική κατάσταση είναι η ικανότητα να εκτελώ τα καθημερινά μου καθήκοντα με σθένος και εγρήγορση, χωρίς την αίσθηση της κούρασης. Έχω επίσης παρατηρήσει ότι μόλις αρχίσω να ασκούμαι τακτικά, το πιο δύσκολο είναι να σταματήσω.

Μέχρι πού θέλετε να φτάσετε με το FUELHOUSE; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
Ν:
Η νούμερο ένα προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να εδραιώσουμε τη φιλοσοφία του FUELHOUSE στον χώρο της σωματικής άσκησης.
Μ: Αν η ερώτησή σας σχετίζεται με το τι θα θέλαμε να ακολουθήσει, τότε προσθέτω στην απάντηση της Ναταλίας ότι ήδη σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε το FUELHOUSE και σε άλλες βιομηχανίες που δεν σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση