ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Το Royal Ascot, η βασίλισσα Ελισάβετ και η αγάπη της για τον Porchey

Ένα από τα σημαντικότερα event φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι ημερομηνίες του Royal Ascot είναι από τις πρώτες που σημειώνονται στα κοινωνικά ημερολόγια και υπάρχει λόγος αφού είναι ένα από τα σημαντικότερα event φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Μέρος του λόγου για τον οποίο το Royal Ascot είναι ένα τόσο εμβληματικό γεγονός είναι επειδή μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ιστορία άνω των 300 ετών.

Η βασίλισσα Άννα είναι η πρώτη που διοργάνωσε κούρσα στο Ascot, το 1711, όταν στις 11 Αυγούστου, επτά άλογα με τους αναβάτες τους διαγωνίστηκαν για το «Her Majesty's Plate» και χρηματικό ποσό των 100 γκινέων.

Κατά τον 19ο αιώνα το Ascot καθιερώθηκε και θεωρήθηκε όχι μόνο μια κορυφαία αθλητική αρένα, αλλά και ένα μέρος για να επισκεφτείς και να δεις. Ήταν εκείνη την εποχή που ο Beau Brummel, στενός φίλος του Prince Regent, ξεκίνησε ουσιαστικά την παράδοση ενός επίσημου ενδυματολογικού κώδικα.

Για αυτό τον λόγο εκτός από τους fans του ιππόδρομου το γεγονός τραβάει τα βλέμματα και πολλών φωτογράφων και μέσων αφού όλοι περιμένουν να δουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των παρευρισκόμενων.

Σύμφωνα με τον κώδικα ένδυσης οι άντρες μπορούν αν φορέσουν γκρι ή μαύρο κοστούμι και καπέλο στα ίδια χρώματα. Οι γυναίκες μπορούν να φορέσουν φούστα ή φόρεμα με συγκεκριμένο μέγεθος. Χρειάζεται να είναι είτε ακριβώς κάτω από το γόνατο είτε ακριβώς πάνω από αυτό. Οι τιράντες πρέπει να τουλάχιστον μια ίντσα. Όσον αφορά τα καπέλα πρέπει να έχουν βάση τεσσάρων ιντσών (10cm) ή μεγαλύτερη.

Το Ascot Racecourse είναι στενά συνδεδεμένο με την Βρετανική βασιλική οικογένεια ενώ απέχει μόλις 9.7 km απόσταση από το κάστρο του Windsor. 

To φεστιβάλ ιπποδρομιών Ascot διαρκεί πέντε ημέρες και την τρίτη ημέρα διεξάγεται η μεγαλύτερη κούρσα (featured race), το γνωστό Gold Cup, ενώ περισσότεροι από 300 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη διοργάνωση.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι ιδιοκτήτης και κτηνοτρόφος πολλών καθαρόαιμων αλόγων και μοιράζεται το ενδιαφέρον της για άλογα με πολλά μέλη της οικογένειάς της.

 
 
 
View this post on Instagram

Queen's horses get first and second place on Day 2 of Royal Ascot - read more about the event by going to the link in our bio⁠ ⁠

A post shared by The Crown Chronicles (@crownchronicles) on

Για πρώτη φορά στα 68 χρόνια βασιλείας της, η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί στο Royal Ascot αφού ενόψει του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί ιδιωτικά.

Όσο ήταν νεότερη η Βασίλισσα Ελισάβετ συνοδευόταν στις ιπποδρομίες από τον Λόρδο Porchester γνωστό και ως Porchey τον οποίο βλέπουμε και στην πετυχημένη σειρά του Netflix «The Crown».

 Οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμα ήταν νέοι, οι πατεράδες τους γνωρίζονταν έτσι ο Βασιλιάς επέτρεπε στην Ελισάβετ να κάνει παρέα μαζί του. Είχαν και οι δύο μια ιδιαίτερη αγάπη στα άλογα τόσο που το 1969 ο Porchey έγινε ο βασιλικός horse racing manager.

Μέσα από την σειρά του Netflix βλέπουμε να υπάρχει και ένα ερωτικό ειδύλλιο με τους δύο να ταξιδεύουν σε Αμερική και Γαλλία για να δουν νέους τρόπους εκτροφής αλόγων κούρσας και τον Φίλιππο να ενοχλείτε ιδιαίτερα.

Κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο υπάρχουν φήμες και για τον γιο της Ελισάβετ, Andrew ο οποίος λέγετε ότι είναι καρπός του έρωτα τους.

 
 
 
View this post on Instagram

#lilibet & #porchey #porcheyeah #lilibetandporchey #lordporchester #earlofcarnarvon #jakewarrensgrandpa #royalracingmanager #1966

A post shared by wessexroyal (@geekyroyalwessexaficionado) on

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση