ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Επίσκεψη στην Πλατανιστάσα για δενδροφύτευση

Επισκεφθήκαμε το όμορφο χωριό και σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, ‘έχουν φυτευτεί πάνω από 50 δενδρύλλια.

Ριάνα Στυλιανού

Μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω κορωνοϊού, στις 6 Απριλίου Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η 13η δεντροφύτευση από τους υπαλλήλους των εταιριών ΟΠΑΠ και SPP MEDIA, στο όμορφο χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, Πλατανιστάσα.

Μετά το θερμό καλωσόρισμα του Κοινωτάρχη, κύριου Σάββα Μέντζη, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες, και βάλαμε μπρος για δουλειά. Με πολύ όρεξη, ζωντάνια και πάνω απ’ όλα ομαδικότητα, δώσαμε στον τόπο μας μια όμορφη πνοή ζωής που τόσο τη χρειαζόταν, φυτεύοντας πάνω από 50 δενδρύλλια συνολικά.

Στη συνέχεια είχαμε την ευχέρεια να επισκεφτούμε τον Νερόμυλο, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν ένα μέτρο πάνω από την κοίτη του ποταμού στην νότια πλευρά του, απέναντι από ένα καταπράσινο από φουντουκιές και καρυδιές, πανέμορφο τοπίο. Το αυλάκι του, ξεκινά από την ένωση των δύο ποταμών (διποτάμια), των ποταμών Άλωνας-Πλατανιστάσας από τη μία, και Πολυστύπου-Λειβαδιών-Αληθινού από την άλλη.

Κατόπιν, δεν παραλείψαμε να δώσουμε το παρών μας στην πανέμορφη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που βρίσκεται σε ύψωμα στο κέντρο του χωριού. Η εκκλησία αυτή, είναι κτίσμα του 18ου αιώνα που αντικατέστησε μια παλαιότερη εκκλησία του 15ου αιώνα. Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπάρχει ένα υπέροχο τέμπλο με εξαίρετες φορητές εικόνες του 19ου αιώνα.

Το προαύλιο της εκκλησίας διακοσμείται από πολλές γλάστρες που φιλοξενούν μερικά από τα ομορφότερα λουλούδια του νησιού μας. Αυτή η πινελιά, κάνει τον οποιοδήποτε να θέλει να καθίσει και να απολαύσει τη θέα του χωριού στο μεγαλείο της, συντροφιά με τα υπέροχα χρώματα που προσφέρουν τα φυτά αλλά και τα ήμερα λευκά περιστέρια της εκκλησίας.

Μετά από αυτή την όμορφη ξενάγηση, οι χωριανοί μας υποδεχτήκαν στο κέντρο του χωρίο απέναντι από το αλλαντοποιείο Διοσματι, όπου και φάγαμε όλοι μαζί πρόγευμα. Δοκιμάσαμε τα αλλαντικά του χωριού, την παραδοσιακή τους ζιβανία και μαζί με την καλύτερη παρέα, αποχαιρετήσαμε το όμορφο αυτό χωριό.

Το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΑΝΑΔΑ-ΣΩΖΩ», ξεκίνησε το 2010 από τη SPPMEDIA και την ΟΠΑΠ με σκοπό την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων των δύο εταιριών σε περιβαλλοντικά θέματα και ιδιαίτερα σε ζητήματα δεντροφύτευσης, πάντοτε υπό την αυστηρή επίβλεψη του Τμήματος Δασών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δεντροφυτεύσεις στις περιοχές του Άρωνα, στα Λατσιά, στους Καπέδες, περιαστικές περιοχές της Έγκωμη, της Ανθούπολης και στο Γέρι, στη Σολέα, στην Αγία Βαρβάρα και στην Άλωνα. Συνολικά έχουν φυτευτεί πέραν των 1000 δενδρυλλίων.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση