ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Δείτε πώς να φτιάξετε αποκριάτικες μάσκες για τα παιδιά σας

Μια δραστηριότητα, που αν την κάνετε παρέα με τα παιδιά σας, θα την λατρέψουν.

Δέσποινα Άσπρου

Η αλήθεια είναι πως οι Απόκριες είναι η μάλλον αγαπημένη γιορτή των παιδιών, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και για λίγες ώρες να αμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα. Αν και τα πολυκαταστήματα είναι γεμάτα αυτή την περίοδο με εντυπωσιακές μάσκες, θα σας προτείναμε να δημιουργήσετε τις δικές σας παρέα με τα παιδιά σας, όχι μόνο για να αποφύγετε τα τυποποιημένα σχέδια, αλλά και για να περάσετε ποιοτικό και όμορφο χρόνο με τα παιδιά σας.

Δείτε στην συνέχεια πέντε μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και με υλικά που μάλλον έχετε στο σπίτι σας.

1.Μάσκες ζωάκια
Διπλώστε το χαρτόνι στη μέση και κόψτε το στο σχήμα του προσώπου. Με το κοπίδι, κόψτε δύο «αμυγδαλωτά» μάτια και σχηματίστε δύο τρύπες για να «περάσετε» τα κορδόνια. Ζωγραφίστε  τη μουσούδα και βάλτε χρωματιστή αυτοκόλλητη ταινία ή αυτοκόλλητα στη μύτη και τα μάτια.

2.Μάσκα ποντικάκι 
Αν και μπορείτε να σχεδιάσετε μόνοι σας το πρόσωπο ενός ποντικού, υπάρχουν στο Pinterest και γενικότερα στο διαδίκτυο, έτοιμα πρόσωπα, τα οποία μπορείτε να εκτυπώσετε σε σκληρό χαρτόνι και στην συνέχεια να τα κόψετε προσεχτικά. Μετά την πιο πάνω διαδικασία, μπορείτε είτε να τα ζωγραφίσετε, είτε να τοποθετήσετε αυτοκόλλητα ή και άλλα υφάσματα / χρωματιστά χαρτιά.


Photo: coolcrafts.com

3.Μάσκα με φύλλα: Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη μάσκα, είναι αυτή με φύλλα. Πώς θα την πετύχεις; Όσο περίπλοκη και αν σου φανεί αρκετά, δεν είναι. Αρχικά σχημάτισε ή εκτύπωσε την μάσκα σε σκληρό χαρτόνι - αφήνοντας στο πλάι τρύπες για να βάλεις τον σπάγκο. Έπειτα, με ένα πιστόλι σιλικόνης, τοποθέτησε τα φύλλα που θα έχεις από προηγουμένως μαζέψει. Ξεκίνησε να κολλάς τα μεγαλύτερα φύλλα από την εξωτερική μεριά προς τα μέσα και συνέχισε με τα μικρότερα φύλλα. Η εν λόγω μάσκα δεν προορίζεται αποκλειστικά για παιδιά, καθώς πρόκειται για μια δημιουργία που μπορείτε να υιοθετήσετε οικογενειακώς.


Photo: smallfriendly

4.Μάσκα - ήρωας:  Τα μόνα υλικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια μάσκας-ήρωα είναι σκληρό χαρτί, μαρκαδόρους και ψαλίδι. Όσον αφορά στην διαδικασία, δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί.

5.Ένα τρομαχτικά χαριτωμένο τέρας: Εκμεταλλευτείτε την φαντασία σας και την ποικιλία των χρωμάτων στα χαρτόνια. Αρχικά προμηθευτείτε διάφορα χαρτόνια και χρησιμοποιήστε ένα από αυτά ώστε να κόψετε το σχήμα κεφαλιού. Έπειτα, προσθέστε τα χαρακτηριστικά του προσώπου με κόλλα. Στο τέλος, κολλάτε ένα ξυλάκι χειροτεχνίας στο κέντρο ώστε το παιδί να μπορεί να την κρατάει.

Aν οι πάνω ιδέες, δεν σας ενθουσίασαν τότε μπορείτε να δείτε τα βίντεο που ακολουθούν για ακόμη περισσότερο inspo.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση